EUROPA LEAGUE

Υποταγή στους "βασιλικούς μπλε" ο Αστέρας, έχασε με 4-0

Υποταγή στους "βασιλικούς μπλε" ο Αστέρας, έχασε με 4-0
Ντι Σάντο, Αστέρας, Σάλκε ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ένα 25λεπτο κατάφερε να αντισταθεί στη Γερμανία ο Αστέρας Τρίπολης, που έχασε εύκολα με 4-0 από τη Σάλκε. Καθολικά ανώτερη η ομάδα της κοιλάδας του Ρουρ, χατ τρικ ο Ντι Σάντο, ο Χούντελααρ το 4ο γκολ.

Ήττα για τον Αστέρα Τρίπολης στην 2η αγωνιστική των ομίλων του Europa League, από τη Σάλκε. Η ομάδα της Αρκαδίας ήταν κατώτερη των περιστάσεων, δεν κατάφερε να κοντράρει τους "βασιλικούς μπλε" και γνώρισε την ήττα με 4-0. Οι Γερμανοί ύστερα από δύο εντός έδρας ήττες σε ευρωπαϊκά παιχνίδια, από Ρεάλ Μαδρίτης και Τσέλσι, επανήλθαν δυναμικά στις επιτυχίες.

Αποστολή στο Γκελζενκίρχεν: Θοδωρής Κουνάδης

Ο Αστέρας για έκτο σερί ματς στην Ευρώπη δεν μπόρεσε να γευτεί τη χαρά νίκης, σε ένα άσχημο βράδυ για τον Στάικο Βεργέτη και τους ποδοσφαιριστές του, που πρέπει πλέον να πάνε στην Κύπρο και να πάρουν αποτέλεσμα στον αγώνα με το ΑΠΟΕΛ. Ο Χούντελααρ έγραψε το 4-0 και έφτασε τα 49 γκολ σε ευρωπαϊκό ματς.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Veltins-Arena

Διαιτητής: Pol van Boekel (Ολλανδία)

Βοηθοί: Bas van Dongen, Davie Goossens (Ολλανδία)

4ος: Patrick Langkamp (Ολλανδία)

Γκολ: Ντι Σάντο (28', 37', πεν. 44'), Χούντελααρ (84')

ΣΑΛΚΕ: Θεοδωρόπουλος, Σανκαρέ, Γιαννούλης, Λούι, Γκοϊάν (69' Φούντας), Ζησόπουλος, Χαμντανί, Ιγκλέσιας, Έντερσον (79' Κουρμπέλης), Μάσα (59' Τσοκάνης), Γιάννου

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Φέρμαν, Χέβεντες, Κολάσινατς, Ρίτερ, Ματίπ, Γκάις (46' Αϊχάν), Γκορέτσκα (73' Μάιερ), Σανέ, Χέιμπιεργκ, Ντι Σάντο (63' Τσουπό-Μοτίνγκ), Χούντελααρ

Κάρτες: Έντερσον (44'), Γκοϊάν (46')

Κόκκινες:-

Πατήστε ΕΔΩ και θυμηθείτε τη λεπτό προς λεπτό εξέλιξη του αγώνα

Το φιλμ του αγώνα

Μέχρι να δεχτεί το πρώτο γκολ ο Αστέρας Τρίπολης στη Γερμανία, μια χαρά είχε σταθεί. Απέναντι σε ομάδες όπως είναι η Σάλκε, όμως, απαγορεύεται η αδράνεια. Από μια τέτοια ο Ντι Σάντο εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Ρίτερ και με πλασέ στην κίνηση άνοιξε το σκορ (28'). Στη φάση αυτή ο Σανκαρέ έχασε από τα μάτια του τον Αργεντινό και ο Θεοδωρόπουλος κατέστη ανέφικτο να αποσοβήσει το τέρμα. Ένα γκολ που προήλθε ύστερα από 13 πάσες!

Υποταγή στους "βασιλικούς μπλε" ο Αστέρας, έχασε με 4-0
INTIME SPORTS

Είπαμε, νωρίτερα οι Αρκάδες είχαν σταθεί πολύ καλά. Αν εξαιρέσει κανείς το σουτ του Σανέ (2') και το πλασέ του Γκορέτσκα που "χτύπησε" στον Σανκαρέ, άλλη φάση δεν είχαν κάνει οι "βασιλικοί μπλε". Οι Αρκάδες έχαναν εύκολα τη μπάλα. Την "πουλούσαν" γρήγορα και μόνο σε 1-2 περιπτώσεις βρήκαν την ευκαιρία να αντεπιτεθούν, κυρίως με τον Μάσα από αριστερά, αλλά ήταν ημιτελείς. Θεατής σε όλο το 45λεπτο ο Φέρμαν.

Το 2-0 στο 37' από κόρνερ. Ο Ντι Σάντο χάθηκε από τα μάτια του Ζησόπουλου και ο Λατινοαμερικανός με καρφωτή κεφαλιά βρήκε δίχτυα. Στην επόμενο λεπτό πήγε να γίνει το 3-0. Ουδείς εκ των παικτών του Βεργέτη έκανε φάουλ για να σταματήσει τον "φουριόζο" Σανέ, ο οποίος με τρομερή ταχύτητα κουβάλησε τη μπάλα, την έσπασε στον Χέιμπιεργκ, το σουτ του οποίου βρήκε το δοκάρι του Θεοδωρόπουλου. Απελευθερωμένοι οι γηπεδούχοι, όχι και οι παίκτες του Αστέρα, που δεν μπορούσαν να συνέλθουν.

Υποταγή στους "βασιλικούς μπλε" ο Αστέρας, έχασε με 4-0
INTIME SPORTS

Στο 44' ο Τορμένα δέχτηκε κίτρινη κάρτα για χέρι μέσα στην περιοχή, η Σάλκε κέρδισε πέναλτι, ο Ντι Σάντο το εκτέλεσε εύστοχα, έκανε το 3-0 και πέτυχε χατ τρικ. Παραλίγο να μπει και τέταρτο γκολ στο 45λεπτο, αλλά πάλι καλά ο Σανέ, που βγήκε τετ α τετ με τον Θεοδωρόπουλο, έστειλε την μπάλα πάνω από το δοκάρι. Ολομόναχος και αποκομμένος στη γραμμή κρούσης των φιλοξενούμενων ο Γιάννου.

Ο Αϊχάν που πέρασε ως αλλαγή στην ανάπαυλα πήγε να σκοράρει για τη Σάλκε στο 1ο λεπτό του δεύτερου μέρους, αλλά το εξαιρετικό χτύπημα φάουλ έδιωξε στην αριστερή γωνία ο Θεοδωρόπουλος. Ο ίδιος παίκτης των Γερμανών νικήθηκε και στο 61' από τον γκολκίπερ του Αστέρα, στο εξαιρετικό φαλτσαριστό πλασέ. Οι γηπεδούχοι ήλεγχαν στον απόλυτο βαθμό το παιχνίδι και στο β' μέρος. Οι παίκτες του Στάικου Βεργέτη αδυνατούσαν να δημιουργήσουν ευκαιρία και είχαν παθητικό ρόλο, σε ένα ματς που η Σάκλκε ήταν καθολικά ανώτερη.

Υποταγή στους "βασιλικούς μπλε" ο Αστέρας, έχασε με 4-0
INTIME SPORTS

Όσο περνούσε η ώρα η ομάδα της Πελοποννήσου έπαιζε πολύ προσεκτικά, ώστε να μην δεχτεί και άλλο γκολ. Δεν τα κατάφερε όμως, άσχετα αν περιόρισε αισθητά τους Γερμανούς. Ο Σανέ με φοβερή ενέργεια έβγαλε τον Χούντελααρ μόνο απέναντι στον πορτιέρε του Αστέρα και με πανέμορφο πλασέ ο Ολλανδός έγραψε το 4-0, στο 84'! Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση στο Γκελζενκίρχεν, με τη Σάλκε να επικρατεί εύκολα απέναντι στον Αστέρα.

Ο MVP του αγώνα

Ντι Σάντο. Ο Αργεντινός επιθετικός της Σάλκε αντικαταστάθηκε στο 63', αλλά τη δουλειά του την έκανε και με το παραπάνω. Χατ τρικ στο πρώτο ημίχρονο από τον στράικερ των "βασιλικών μπλε", ο οποίος στα δύο πρώτα τέρματα εξέθεσε Σανκαρέ και Ζησόπουλο. Αυτός ήταν που έκανε τη διαφορά.

Υποταγή στους "βασιλικούς μπλε" ο Αστέρας, έχασε με 4-0
INTIME SPORTS

Η φάση του αγώνα

Θα επιλέξουμε αυτή του 38' όταν ο Σανέ έφυγε με απίθανη ταχύτητα στην αντεπίθεση, αφήνοντας πίσω του σχεδόν όλο τον Αστέρα. Την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Χέιμπιεργκ, αλλά για καλή τύχη του Θεοδωρόπουλου η μπάλα βρήκε το αριστερό δοκάρι. Σόου του 19χρονου Γερμανού, που είναι φανταστικός ποδοσφαιριστής.

Ο διαιτητής

Αν εξαιρέσει κανείς τη φάση του πέναλτι, κατά την οποία δεν είναι τόσο σίγουρο αν ο Τορμένα έκανε χέρι, και στην οποία έγινε το 3-0 από τον Ντι Σάντο, ο Ολλανδός Pol van Boekel δεν τα πήγε άσχημα.

Υποταγή στους "βασιλικούς μπλε" ο Αστέρας, έχασε με 4-0
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μας άρεσε

Μπορεί την παράσταση να... έκλεψε ο Ντι Σάντι με τα τρία γκολ, αλλά ο Λιρόι Σανέ απέδειξε πόσο μεγάλος παίκτης είναι. Ταχύτατος, διεισδυτικός, μπαλαδόρος, ντελικάτος. Όλα τα 'χει αυτός ο "δαιμόνιος" Γερμανός πιτσιρικάς, που μπορεί να κάνει μεγάλη καριέρα. Στο 87' με τρομερό σπριντ έφυγε στην άμυνα για να μαρκάρει τον Φούντα. Βοήθησε και ανασταλτικά ο Σανέ.

3-0
3-0 ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Δεν μας άρεσε

Η εμφάνιση του Αστέρα Τρίπολης. Οι Αρκάδες υποτάχθηκαν στην ανωτερότητα της Σάλκε. Το κακό ήταν πως δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν έστω μία αξιομνημόνευτη ευκαιρία, σε ένα βράδυ από το οποίο τουλάχιστον πήραν εμπειρίες απέναντι σε έναν πιο ισχυρό αντίπαλο.

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ