EUROPA LEAGUE

Χιμένεθ: "Δεν κλειδώσαμε το ματς όταν είχαμε την ευκαιρία"

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΑΕΚ / EUROPA LEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΑΕΚ / EUROPA LEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο τεχνικός της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ, εξέφρασε το παράπονο ότι οι "κιτρινόμαυροι" δεν "κλείδωσαν" το ματς στο ΟΑΚΑ όταν είχαν την ευκαιρία και ζήτησε πρόκριση στην κανονική διάρκεια της αναμέτρησης του Κιέβου.

Τα πράγματα για την ΑΕΚ την Πέμπτη (22/2) στο Ολιμπίνσκι είναι ξεκάθαρα. Με οποιαδήποτε νίκη προκρίνεται, με λευκή ισοπαλία μένει εκτός και με 1-1 πάει στην παράταση.

Και εκείνο που ο Μανόλο Χιμένεθ ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του, ήταν… έμμεσο, αλλά ξεκάθαρο. Ζήτησε πρόκριση στα 90 λεπτά, επομένως… νίκη.

"Αύριο θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι στα 90 λεπτά. Αυτό είναι σχεδόν σίγουρο πως η Ντινάμο δεν θα μας το επιτρέψει. Και αυτό είναι το μεγαλείο του ποδοσφαίρου. Δυο ομάδες που έχουν τον ίδιο στόχο. Τα παιχνίδια ξεκινάνε, έχουν ένα χρονικό περιθώριο.

Μέσα σ’ αυτό, πρέπει μια ομάδα να το διαχειριστεί και να ψάξει τη νίκη. Και στο ποδόσφαιρο, όπως και στη ζωή, μαθαίνεις καθημερινά. Όχι μόνο από ένα ματς. Αυτό που μάθαμε και το έχω δει πολλά χρόνια τώρα, δεν αρκεί να είσαι ανώτερος. Μπορεί να είσαι ανώτερος και να χάσεις".

- Το 1-1 σας κάνει αισιόδοξο για την πρόκριση;

"Πάντα προσπαθώ να είμαι αισιόδοξος και να πιστεύω στην ομάδα μου. Αλλά όπως είπα και πριν, στο ποδόσφαιρο δεν μπορούμε να μιλάμε για δικαιοσύνη. Αυτό που βλέπουμε, είναι τα αποτελέσματα που έρχονται. Εμείς δεν κλειδώσαμε το παιχνίδι όταν είχαμε την ευκαιρία και ο αντίπαλος εκμεταλλεύτηκε το λάθος. Είμαι ευχαριστημένος με την εικόνα της ομάδας στο πρώτο ματς αλλά όχι και με το αποτέλεσμα".

ΤΣΙΓΚΡΙΝΣΚΙ: "ΑΝ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΑΣ…"

Ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι επέστρεψε στην πατρίδα του αλλά ως αντίπαλος. Δεν έδειξε όμως να αισθάνεται περίεργα που θα πρέπει να αποκλείσει συμπατριώτες του. Και έδωσε την συνταγή της πρόκρισης.

"Δεν αισθάνομαι ιδιαίτερη νοσταλγία που είμαι εδώ. Το μόνο που μετράει για μένα, είναι πως θα παίξουμε απέναντι σ’ έναν σοβαρό αντίπαλο. Δεν έχω πολλά ματς εμπειρίας σ’ αυτό το γήπεδο. Μόνο κάποια ματς με την εθνική. Δεν αντιμετωπίζω τη Ντιναμό ως μια ουκρανική ομάδα, αλλά ως έναν δυνατό αντίπαλο".

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΤΣΙΓΚΡΙΝΣΚΙ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΤΣΙΓΚΡΙΝΣΚΙ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

- Τι χρειάζεται η ΑΕΚ αύριο, για να πάρει την πρόκριση;

"Όλη η προηγούμενη εμπειρία, δεν μετράει τώρα. Πρέπει να παίξουμε σε υψηλό επίπεδο, δυναμικά και επιθετικά και ομαδικά με καλή συνεργασία. Να υλοποιήσουμε τα σχέδια του προπονητή. Και αυτό που πρέπει να σκεφτόμαστε, είναι να μην έχουμε τον φόβο απέναντι στη Ντινάμο, παρόλο που παίζει στην έδρα της .Αν η ΑΕΚ κάνει το παιχνίδι της, τότε εμείς θα είμαστε οι νικητές. Βεβαίως το ποδόσφαιρο δεν έχει σχέση με την δικαιοσύνη, πολλές φορές είναι άδικο. Ελπίζουμε να φτάσουμε στο αποτέλεσμα που θέλουμε".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ