EUROPA LEAGUE

Χάσι: "Στοπ σε Φορτούνη, Ντουρμάζ, Ελαμπντελαουί"

Χάσι: "Στοπ σε Φορτούνη, Ντουρμάζ, Ελαμπντελαουί"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Μπέσνικ Χάσι αποκάλυψε ότι υπάρχει μια συγκεκριμένη τριάδα παικτών του Ολυμπιακού που τον ανησυχεί, ενώ εξέφρασε την πίστη του ότι η Άντερλεχτ είναι έτοιμη για τη ρεβάνς της Πέμπτης (25/2, 20:05). Τι δήλωσε ο Σίλβιο Προτό.

Η Άντερλεχτ αντιμετωπίζει το βράδυ της Πέμπτης (25/2, 20:05) τον Ολυμπιακό στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" στη ρεβάνς του 1-0, σκορ με το οποίο είχε επικρατήσει στην αναμέτρηση του "Constant Vanden Stock".

Στη συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη (24/2), ο Μπέσνικ Χάσι αποκάλυψε ότι υπάρχει μια συγκεκριμένη τριάδα παικτών (Φορτούνης, Ντουρμάζ, Ελαμπντελαουί) του Ολυμπιακού που τον ανησυχεί, ενώ εξέφρασε την πίστη του ότι η Άντερλεχτ είναι έτοιμη για τη ρεβάνς.

Όσον αφορά τον Στεβέν Ντεφούρ και το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στην γάμπα, ο τεχνικός της Άντερλεχτ άφησε να εννοηθεί ότι ετοιμάζει έναν εκ των Τίλεμανς ή Ντεντόνκερ για την θέση του. Ωστόσο οι Βέλγοι ρεπόρτερ υποστηρίζουν ότι ο Χάσι θα περιμένει τον Ντεφούρ μέχρι την τελευταία στιγμή και αν αυτός δεν τα καταφέρει, ο Ντεντόνκερ και όχι ο Τίλεμανς, θα πάρει φανέλα βασικού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μπέσνικ Χάσι:

Σχετικά με την ενδεκάδα θα πάρετε κάποια ρίσκα;

Θα κάνουμε προπόνηση σε λίγο και μετά θα αποφασίσω για τους παίκτες που θα ξεκινήσουν.

Οι απουσίες της Άντερλεχτ σε ποιους λόγους οφείλονται;

Είναι προσωπικοί και δεν οφείλονται σε αγωνιστικούς.

Ποιο θα είναι το κλειδί για το παιχνίδι; Πιστεύετε η φυσική κατάσταση, η τακτική ή η τεχνική;

Νομίζω ότι πάνω απ' όλα να είναι συμπαγής η ομάδα. Ρόλο παίζουν και οι απουσίες που έχουμε, αλλά παρόλα αυτά νομίζω ότι η ομάδα είναι έτοιμη για αυτόν τον αγώνα.

Στο αυριανό παιχνίδι έχετε μία επιλογή ανάμεσα στους Τίλεμανς και Ντεντόνκερ αντί του Ντεφούρ.

Θα είναι ένας από τους δύο.

Στον Τίλεμανς υπήρχε μεγάλη κριτική εξαιτίας του αποτελέσματος της Κυριακής.

Εμείς μιλήσαμε με τον Γιούρι, μπορεί να αντεπεξέλθει σε αυτό το παιχνίδι. Πρόκειται για μία άλλη διοργάνωση. Φυσικά η ομάδα μου θα παίξει κάτω από διαφορετικές συνθήκες. Ο Τίλεμανς μπορεί να αντεπεξέλθει.

Τι θα κάνει τη διαφορά και πώς θα κερδίσει η ομάδα;

Και στο πρώτο παιχνίδι ότι τα πήγαμε πολύ καλά με την πίεση που κάναμε σε όλο το γήπεδο. Νομίζω ότι η εμπειρία σημαντικών παικτών μας θα παίξει ρόλο αύριο.

Σας ανησυχεί κάτι από τον Ολυμπιακό; Και ποιο στοιχείο του θα θέλατε να περιορίσετε;

Υπάρχουν δύο παίκτες που δεν ήταν στις Βρυξέλλες, ο Σιόβας και ο Ομάρ, αλλά αυτά έχουν αλλάξει. Πρόκειται για ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Επίσης είναι οι Φορτούνης και Ντουρμάζ που έχουν σημαντικά ατομικά χαρακτηριστικά. Αυτά θέλουμε να περιορίσουμε. Δεν θέλουμε να τους δώσουμε χώρο στο παιχνίδι. Επίσης ξέρω ότι το δεξί μπακ είναι δυνατός στις προωθήσεις, κάτι που δεν συνέβη στο προηγούμενο παιχνίδι.

Σίλβιο Προτό: "Προτεραιότητα το μηδέν στην άμυνα"

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σίλβιο Προτό, του αρχηγού της Άντερλεχτ που εκπροσώπησε τους συμπαίκτες του στην συνέντευξη Τύπου:

Πριν από δύο χρόνια ήσουν ξανά σε αυτό το γήπεδο. Τι αναμνήσεις έχετε; Θέλετε να πάρετε ρεβάνς;

Πρόκειται για περίπλοκο παιχνίδι, θυμάμαι και τα δύο πέναλτι που είχαν δοθεί, όπως και την κόκκινη που είχα δεχτεί. Θυμάμαι ότι ο Ολυμπιακός είχε μεγάλη δύναμη από τον κόσμο του και για αυτό θα είναι δύσκολο το ματς. Κι εγώ όμως, αλλά και οι συμπαίκτες μου, είμαστε συνηθισμένοι σε τέτοιες ατμόσφαιρες και μας αρέσουν.

Είπες για την ατμόσφαιρα... Θα σας επηρεάσει;

Εμείς ξέρουμε ότι κάθε χρονιά παίρνει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός, όπως θυμόμαστε και το θερμό κοινό του Ολυμπιακού. Ξαναλέω ότι εμείς σεβόμαστε τον Ολυμπιακό, αλλά δεν τον φοβόμαστε. Πρόκειται για ποδόσφαιρο και εμείς θα κάνουμε το μέγιστο δυνατό στο γήπεδο, έτσι ώστε να έχουμε ήσυχη την συνείδησή μας.

Θα παίξετε λίγο – πολύ με τον τρόπο που αγωνίστηκε και η Αρσεναλ τον περασμένο Δεκέμβριο;

Η προτεραιότητά μας θα είναι το μηδέν πίσω. Αυτός θα είναι ο βασικός παράγοντας για την πρόκριση. Αν κρατήσουμε το μηδέν στην άμυνα, θα έχουμε κάνει ένα βήμα για την πρόκριση.

Πώς αισθάνεσαι για το αυριανό παιχνίδι; Νιώθεις ότι είναι πιο σημαντικό από το ματς που χάσατε από την Μπέβερεν;

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ερχόμαστε από ήττα, αλλά είναι μία άλλη διοργάνωση. Εμείς όλοι στην ομάδα έχουμε πολλή όρεξη για να κάνουμε το παιχνίδι μας. Πιστεύουμε και ξέρουμε ότι έχουμε ευκαιρία για πρόκριση. Δεν είναι ένα παιχνίδι, αλλά ευκαιρία πρόκρισης. Αν δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας τότε θα πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα.

Είδαμε την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο πλήρωσε στο εθνικό πρωτάθλημα την επιτυχημένη ευρωπαϊκή πορεία. Φοβάστε κάτι ανάλογο;

Η Μπριζ ήταν και στις τρεις διοργανώσεις παρούσα και δεν συνέβη με εμάς φέτος. Έχουμε την εμπειρία και το σταφ και προετοιμάζεται κατάλληλα και για τα πλέι οφ του Βελγίου. Δεν θέλω να μιλάω για άλλες ομάδες, είμαστε εδώ, είμαστε η Αντερλεχτ και είμαστε πάντοτε πρόθυμοι να παίρνουμε το πρωτάθλημα και να κάνουμε το βελγικό πρωτάθλημα.

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ