EUROPA LEAGUE

Βάργκας: "Δύσκολη η ρεβάνς για την Άντερλεχτ"

Βάργκας: "Δύσκολη η ρεβάνς για την Άντερλεχτ"
Βάργκας ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Πρώην παίκτης Άντερλεχτ ο Ρόναλντ Βάργκας, μίλησε για τον Ολυμπιακό και τη νίκη στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, σε βελγική εφημερίδα. Αναλυτικά όσα είπε.

Στο Βέλγιο ο Ρόναλντ Βάργκας έχει αφήσει το στίγμα του. Άλλωστε έχει παίξει και στη Σταντάρ Λιέγης αλλά και στην Άντερλεχτ. Και η αλήθεια είναι πως οι Βέλγοι είχαν περισσότερους από έναν λόγους να τον… θυμηθούν.

Ο Βενεζουελάνος της ΑΕΚ σκόραρε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και απόψε (18/2) η Άντερλεχτ αντιμετωπίζει τους «ερυθρόλευκους».

Ο Βάργκας μίλησε στην εφημερίδα “Derniere Heure” και για την αναμέτρηση του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά και για το ντέρμπι του προηγούμενου Σαββάτου. Και ο Βενεζουελάνο αποκάλυψε τις οδηγίες που είχε δώσει ο Γκουστάβο Πογέτ στους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ.

Πως τα καταφέρατε κόντρα στον Ολυμπιακό;

“Ηταν καυτό ματς. Είναι σαν το Σταντάρ - Αντερλεχτ. Παίξαμε με καρδιά και πάθος. Φοβερή ατμόσφαιρα και δύσκολος αγώνας. Ηταν κάτι μοναδικό. Είναι τιμή για μένα που βοήθησα. Πρέπει όμως να μιλάμε για συνολική προσπάθεια και όχι μόνο για μένα”.

Ο Ολυμπιακός δεν είχε ήττα...

“Μόνο μια ισοπαλία για την ακρίβεια. Ηταν ματς πιο σημαντικό για μας από ότι για αυτούς. Έπρεπε να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε τα τέλεια θύματα για αυτούς, ενώ έπρεπε να νικήσουμε και για τη μάχη για τη δεύτερη θέση. Αυτοί οι τρεις βαθμούς ήταν σπουδαίοι”.

Πως εξηγείτε τους 16 βαθμούς που σας χωρίζουν από τον Ολυμπιακό;

“Δεν είναι και τόσο φυσιολογικό (γελάει). Παίζουμε καλά παρότι είμαστε μια νέα ομάδα που πρέπει να δημιουργείται μέσα στη συνέχεια των αγώνων. Φέτος δεν μπορούμε παρά να βλέπουμε τις θέσεις μετά την πρώτη”.

Γιατί ο Ολυμπιακός είναι τόσο μπροστά;

“Εκαναν εκπληκτικό πρώτο γύρο και δεν έχασαν την κορυφή από το πρώτο κιόλας ματς”.

Είναι ακόμη στην ίδια φόρμα;

“Εχουν χάσει κάπως τον ρυθμό τους. Ισως αυτό παίξει ρόλο”.

Ποια είναι η δύναμή τους;

“Εχουν πολύ καλούς παίκτες, μεγάλα ονόματα. Ο τερματοφύλακάς τους, ο Ρομπέρτο είναι δυνατός. Θα είναι σκληρό ματς ανάμεσα σε δυο ομάδες που παίζουν με τον ίδιο σχεδόν τρόπο”.

Τι πρέπει να κάνει η Αντερλεχτ;

“Το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι το ίδιο με το βέλγικο. Εδώ ο Ολυμπιακός μπορεί εύκολα να διαλύσει ομάδες από την 6η-7η θέση και κάτω. Στο Βέλγιο υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός”.

Λύση για τον νικήσει;

“Ηταν διαφορετικό το δικό μας ματς. Ντέρμπι με άλλα στοιχεία. Ο προπονητής μας είπε να τρέχουμε και να τους μπλοκάρουμε. Να μην τους αφήσουμε να παίξουν ποδόσφαιρο. Να μην μπορούν να αλλάξουν πάνω από τρεις πάσες. Είναι καλή κι έμπειρη ομάδα. Εμείς τα καταφέραμε. Για την Αντερλεχτ πάντως θα είναι δύσκολη η ρεβάνς. Εχουν δυνατή έδρα”.

Μιλάς με παλιούς συμπαίκτες σου;

“Με τον Σουάρες, τον Ναγιάρ και τον Αλβαρες.

Εχεις 10 γκολ και 6 ασίστ σε 20 ματς...

"Είμαι χαρούμενος που προσφέρω στην ομάδα. Εχουμε μια νέα ομάδα και πλάνο που μας επιτρέπει να ονειρευόμαστε μεγάλα πράγματα. Ελπίζω να πάρουμε το κύπελλο”.

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ