ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τσέλσι - ΠΑΟΚ 4-0: Εφιάλτης στο Λονδίνο για τον Δικέφαλο

EUROPA LEAGUE / ΤΣΕΛΣΙ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΟΚ, Τσέλσι EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΟΚ, που έμεινε με δέκα παίκτες από το 7' (αποβολή Χατσερίντι), ηττήθηκε 4-0 από την Τσέλσι στο Λονδίνο. Πολύ κακή εμφάνιση από τον Δικέφαλο, που έχει ακόμη ελπίδες πρόκρισης στους "32" του Europa League.

Μία από τις χειρότερες εφετινές του εμφανίσεις έκανε στο Λονδίνο ο ΠΑΟΚ. Ηττήθηκε 4-0 από την Τσέλσι στο "Στάμφορντ Μπριτζ" για την 5η αγωνιστική του Europa League και πλέον για να περάσει στους "32" του Europa League, χρειάζεται νίκη απέναντι στην ΜΠΑΤΕ την τελευταία αγωνιστική, στην Τούμπα, αλλά και νίκη της Τσέλσι στο ματς με τη Βίντι στη Βουδαπέστη.

Πάμε να δούμε τι μάθαμε από το πολύ κακό για τον Δικέφαλο παιχνίδι στην Αγγλία.

1. Ο ΧΑΤΣΕΡΙΝΤΙ ΤΟΥ ΕΚΟΨΕ ΤΑ "ΦΤΕΡΑ"

Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε το παιχνίδι για τον ΠΑΟΚ στο Στάμφορντ Μπριτζ. Η διεκδικίσημη πάσα του Μάτος προς τον Χατσερίντι υποχρέωσε τον αργό Ουκρανό στόπερ να ανακόψει αντικανονικά τον Ζιρού, με αποτέλεσμα ο Εσθονός ρέφερι Tohver να βγάλει απευθείας κόκκινη κάρτα. Ο Δικέφαλος ήταν υποχρεωμένος να αγωνιστεί με παίκτη λιγότερο απέναντι σε έναν πιο ποιοτικό αντίπαλο, ο οποίος έχει καλύτερους παίκτες σε κάθε γραμμή. Η εικόνα των φιλοξενούμενων ήταν αποκαρδιωτική. Δεν περίμενε κανείς από την ομάδα του Λουτσέσκου να επικρατήσει ή να έχει την υπεροχή, αλλά αυτό που προκαλούσε απογοήτευση ήταν οι διαδοχικές λανθασμένες επιλογές στην πάσα, είτε σε κοντινή είτε σε μακρινή απόσταση. Περιορισμένος σε παθητικό ρόλο ο ΠΑΟΚ, θα άντεχε μέχρι το 26', με τον Βέρνμπλουμ να έχει γυρίσει στο κέντρο της άμυνας μετά την αποβολή του Χατσερίντι.

2. Η ΔΥΣΚΟΛΗ ΒΡΑΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗ

Ήταν αναμενόμενο ότι ο Πασχαλάκης θα έχει δύσκολο βράδυ. Ήταν αφόρητη η πίεση της Τσέλσι. Ακόμη και η γραμμή της άμυνας έπαιζε πολύ μπροστά, ώστε να υποχρεωθούν σε λάθη τα μετόπισθεν του Δικεφάλου. Τελικά οι "μπλε" βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα στο 27'. Ο Φάμπρεγκας βρήκε εξαιρετικά τον Πέδρο, αυτός έδωσε στον Ζιρού, ο οποίος νίκησε τον Βέρνμπλουμ και με πλασέ μέσα από την περιοχή και δεξιά "εκτέλεσε" τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ (1-0). Η ομάδα του Σάρι, έχοντας σε πολύ καλό βράδυ όλους τους παίκτες, συνέχιζε να πιέζει τον Δικέφαλο, ο οποίος αδυνατούσε να περάσει τη μπάλα από την άμυνα στη μεσαία γραμμή.

Chelsea's Oliver Giroud, left, and PAOK's goalkeeper Alexandros Paschalakis compete for the ball during the Europa League Group L soccer match between Chelsea and PAOK at Stamford Bridge stadium, in London, Thursday, Nov. 29, 2018. (AP Photo/Matt Dunham)
Πασχαλάκης, Ζιρού AP PHOTO/MATT DUNHAM

Ακόμα και όταν συνέβη αυτό, είτε ο Πρίγιοβιτς, είτε ο Ζαμπά είτε ο Πρίγιοβιτς έπαιρναν τη μπάλα, την κουβαλούσαν μόνοι... κι έρημοι, ώσπου την έχαναν. Ένα λεπτό μετά το γκολ του Ζιρού, οι Λονδρέζοι είχαν δοκάρι (οριζόιντιο) σε σουτ του... δαιμόνιου Οντόι. Μπόλικη δουλειά για τον Πασχαλάκη, ο οποίος δέχτηκε και δεύτερο γκολ από τον Ζιρού δέκα λεπτά μετά το πρώτο. Από φανταστική μπαλιά του Πέδρο, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με κοντινό σουτ στην κίνηση (2-0). Η πρώτη και μοναδική τελική του ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος ήταν το άστοχο σουτ του Ζαμπά στο 41'.

3. ΕΔΩΣΕ ΠΝΟΗ Ο ΟΥΑΡΝΤΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΦΤΑΝΕ

Ο Λουτσέσκου πέρασε εκτός αγώνα τον Πρίγιοβιτς με την ολοκλήρωση του πρώτου μισού, καθώς δεν πρόσφερε τίποτα. Στη θέση του πέρασε ο Ουάρντα, ο οποίος αγωνίστηκε στο αριστερό "φτερό" και στην κορυφή πήγε ο Καντουρί. Η είσοδος του Αιγύπτιου έδωσε ζωντάνια μεσοεπιθετικά στον ΠΑΟΚ. Μάλιστα στο 52' ο διεθνής Αφρικανός ενώ ετοιμαζόταν να εκτελέσει, βρέθηκε πεσμένος στην περιοχή της Τσέλσι, αλλά σύμφωνα με τον διαιτητή δεν τον ανέτρεψε ο Έμερσον. Οι ποδοσφαιριστές του Σάρι κρατούσαν με μεγάλη ευκολία το υπέρ τους 2-0, ο Πασχαλάκης το κράτησε προσωρινά στο 56' με την επέμβαση στο σουτ του Λόφτους-Τσικ, αλλά στο 60' δεν κατέστη εφικτό να αποτραπεί το 3-0. Ο Οντόι με σουτ μέσα από την περιοχή και αριστερά προ του Μάτος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (3-0). Από τους χειρότερους του γηπέδου ο Βραζιλιάνος μπακ, ο οποίος δεν βοήθησε ούτε αμυντικά, ούτε επιθετικά, έχοντας υποπέσει σε σοβαρά λάθη που κόστισαν στην ομάδα του.

4. ΚΑΡΕ ΜΕ ΜΟΡΑΤΑ ΣΤΟ "ΝΑΥΑΓΙΟ" ΤΟΥ ΔΙΚΕΦΑΛΟΥ

Ο χρόνος κυλούσε εφιαλτικά για τον ΠΑΟΚ, οι παίκτες του οποίου είχαν αποδεχτεί πλήρως τη... μοίρα τους στο Λονδίνο. Οι παίκτες του Σάρι κυκλοφορούσαν με άνεση τη μπάλα, σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους που δεν μπορούσαν να αλλάξουν πάσα στα τρία μέτρα. Ο Ιταλός κόουτς των "μπλε", δείγμα του βάθους του πάγκου του, αντικατέστησε τον Ζιρού με τον Μοράτα, ο οποίος τρία λεπτά μετά την είσοδό του έγραψε το 4-0 με κεφαλιά, ύστερα από σέντρα του διακριθέντα Οντόι. Δεν υπήρξε παίκτης του ΠΑΟΚ που να διασώθηκε από το "ναυάγιο". Ας πούμε ότι ο Βιεϊρίνια στάθηκε στο ύψος του, απέφυγε τα σοβαρά λάθη, δίχως όμως να πετύχει κι αυτός κάτι ουσιαστικό.







Γήπεδο: Στάμφορντ Μπριτζ

Διαιτητής: Kristo Tohver (Εσθονία)

Βοηθοί: Silver Koiv, Aron Härsing (Εσθονία)

4ος: Jaan Roos (Εσθονία)


ΤΣΕΛΣΙ (Μαουρίτσιο Σάρι):
Κέπα, Τζαπακόστα (63' Άμπαντου), Κέιχιλ, Κρίστενσεν, Έμερσον, Φάμπρεγας, Μπάρκλεϊ, Λόφτους-Τσικ, Πέδρο (66' Ουίλιαν), Ζιρού (75' Μοράτα), Χάντσον Οντόι.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχάλακης, Μάτος, Χατσερίντι, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο (79' Πέλκας), Βέρνμπλουμ, Ζαμπά, Σάχοβ, Ελ Καντουρί (76' Βαρέλα), Πρίγιοβιτς (46' Ουάρντα).

Γκολ: 27', 37' Ζιρού, 60' Χάντσον - Οντόι, 78' Μοράτα

Κίτρινες: 53' Κέιχιλ - 50' Βέρνμπλουμ, 80' Πέλκας

Κόκκινη: 7' Χατσερίντι

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 12ΟΥ ΟΜΙΛΟΥ:

1.Τσέλσι 15 (10-1)

2.ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ 6 (6-8)

3.Βίντι 6 (3-5)

4.ΠΑΟΚ 3 (4-9)

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (13/12, 19:55)

ΠΑΟΚ - Μπάτε

Βίντι - Τσέλσι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ