EUROPA LEAGUE

Τσέλσι - Άρσεναλ: Άκαρπη και η τέταρτη ελληνική απόπειρα για ευρωπαϊκό τίτλο

Chelsea's Mateo Kovacic fights for the ball with Arsenal's Sokratis Papastathopoulos, right, during the Europa League Final soccer match between Chelsea and Arsenal at the Olympic stadium in Baku, Azerbaijan, Wednesday, May 29, 2019. (AP Photo/Darko Bandic)
Chelsea's Mateo Kovacic fights for the ball with Arsenal's Sokratis Papastathopoulos, right, during the Europa League Final soccer match between Chelsea and Arsenal at the Olympic stadium in Baku, Azerbaijan, Wednesday, May 29, 2019. (AP Photo/Darko Bandic) AP

Η Άρσεναλ του Σωκράτη Παπασταθόπουλου γνώρισε βαριά ήττα (4-1) στον τελικό του Europa League από την Τσέλσι, έτσι και η τέταρτη ελληνική απόπειρα για κατάκτηση ευρωπαϊκού τροπαίου σε συλλογικό επίπεδο απέβη άκαρπη.

Η Άρσεναλ, με την οποία αγωνίστηκε σε όλη τη διάρκεια του ματς ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος γνώρισε την ήττα (4-1) από την Τσέλσι στον τελικό του Europa League κι επιστρέφει με άδεια τα χέρια από την πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν.

Η τέταρτη ελληνική απόπειρα για κατάκτηση ευρωπαϊκού τροπαίου σε συλλογικό επίπεδο απέβη άκαρπη. Κοντά έφτασαν οι Έλληνες παίκτες του Παναθηναϊκού, όταν οι πράσινοι κοίταξαν στα μάτια τον Άγιαξ στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1971 στο Γουέμπλεϊ. Η ομάδα του Φέρεντς Πούσκας υποκλίθηκε όμως στην ανωτερότητα της παρέας του Γιόχαν Κρόιφ και ηττήθηκε με 2-0.

Σε ατομικό επίπεδο (ως Έλληνας παίκτης ξένης ομάδας) ο πρώτος που έφτασε κοντά ήταν ο Άκης Ζήκος. Με τη φανέλα της Μονακό το 2004 είχε φτάσει στον τελικό του Champions League στο Γκελσενκίρχεν της Γερμανίας. Απέναντι του είχε βρεθεί η Πόρτο, η οποία τελικά ήταν καταιγιστική και επικράτησε με σκορ 3-0 σηκώνοντας την κούπα με τα "μεγάλα αυτιά".

Δίπλα σε ευρωπαϊκό τρόπαιο βρέθηκε και ο Αλέξανδρος Τζιόλης με την ομάδα της Βέρντερ Βρέμης. Το 2009 στον τελευταίο τελικό του κυπέλλου UEFA, το οποίο μετονομάστηκε σε Europa League την επόμενη χρονια, οι Γερμανοί δεν κατάφεραν να περάσουν το εμπόδιο της Σαχτάρ Ντόνετσκ του Λουίζ Αντριάνο, Γουίλιαν, Φερναντίνιο και Τσιγκρίνσκι. Οι Ουκρανοί σήκωσαν την κούπα με 2-1 στην παράταση. Ο Τζιόλης έκανε την εμφάνισή του στο γήπεδο το 103ο λεπτό.

Ο τελευταίος που έφτασε κοντά στην επιτυχία του Παπασταθόπουλου ήταν ο Κώστας Μήτρογλου. Η Μαρσέιγ, όπου ανήκε ο Έλληνας κεντρικός επιθετικός, ηττήθηκε από την Ατλέτικο Μαδρίτης του Τσόλο Σιμεόνε στον τελικό του Europa League το 2018 με 3-0. Ο Μήτρογλου μπήκε στον αγωνιστικό χώρο στο 74'.

Photo credits: AP Photo/Darko Bandic

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ