EUROPA LEAGUE

Το προφίλ των αντιπάλων του Ολυμπιακού

Το προφίλ των αντιπάλων του Ολυμπιακού
AP PHOTO/BRUCE KLUCKHOHN

Η Μίλαν που είναι το φαβορί, η Μπέτις η οποία επέστρεψε και η "σταχτοπούτα" Ντουνελάνζ συνθέτουν μαζί με τον Ολυμπιακό τον έκτο όμιλο του Europa League. Το Sport24.gr σας παρουσιάζει τους αντιπάλους των "ερυθρολεύκων".

Ο Ολυμπιακός θ' αντιμετωπίσει τη Μίλαν, την Μπέτις και την "πρωτάρα" Ντουντελάνζ στον έκτο όμιλο του Europa League, έτσι όπως προέκυψε από την κλήρωση της Παρασκευής (31/8). Δείτε την ανάλυση των αντιπάλων των "ερυθρολεύκων".

ΜΙΛΑΝ: ΤΟ ΦΑΒΟΡΙ

Ξανά στο δρόμο ελληνικής ομάδας η Μίλαν. Πέρυσι τέθηκε αντιμέτωπη με την ΑΕΚ στους ομίλους της διοργάνωσης, τώρα με τον Ολυμπιακό. Οι "ροσονέρι" ψάχνουν τη χαμένη τους αίγλη. Έχουν κατακτήσει 18 πρωταθλήματα Ιταλίας, πέντε Κύπελλα, 7 Σουπερκάπ της γειτονικής χώρας. Το μεγάλο μέγεθος της ομάδας του Μιλάνου αντικατοπτρίζεται και στους ευρωπαϊκούς τίτλους. Επτά φορές έχει πανηγυρίσει το Champions League (μαζί με το πρώην Κύπελλο Πρωταθλητριών), δύο το (πρώην) Κύπελλο Κυπελλούχων, πέντε το ευρωπαϊκό Σουπερκάπ, τέσσερις το Διηπειρωτικό.

AC Milan's Argentine Gonzalo Higuain, second right, celebrates with teammates after scoring their side's first goal against Real Madrid during the Santiago Bernabeu trophy soccer match between Real Madrid and AC Milan at the Santiago Bernabeu stadium, in Madrid, Saturday, Aug. 11, 2018. (AP Photo/Andrea Comas)
AC Milan's Argentine Gonzalo Higuain, second right, celebrates with teammates after scoring their side's first goal against Real Madrid during the Santiago Bernabeu trophy soccer match between Real Madrid and AC Milan at the Santiago Bernabeu stadium, in Madrid, Saturday, Aug. 11, 2018. (AP Photo/Andrea Comas) AP

Η πιο μεγάλη μεταγραφή είναι η άφιξη του Γκονσάλο Ιγκουαΐν από τη Γιουβέντους. Ο Ματία Καλντάρα ακολούθησε το ίδιο δρομολόγιο με τον Αργεντινό, ενώ απέκτησε επίσης τον Λασάλτ από την Τζένοα, τον Καστιγέχο από τη Βιγιαρεάλ, τον Μπακαγιοκό από την Τσέλσι, τον Πέπε Ρέινα, τον Φάμπιο Μπορίνι. Έφυγε ο Μπονούτσι για τη Γιουβέντους, ο Αντρέ Σίλβα για τη Σεβίλλη, ο Λοκατέλι για τη Σασουόλο, ο Μπάκα για τη Βιγιαρεάλ, ο Νιάνγκ για την Τορίνο, ο Λαπαντούλα για την Τζένοα, ο Κάλινιτς για την Ατλέτικο.

Ο πρώην τεχνικός του ΟΦΗ, Τζενάρο Γκατούζο, παραμένει στην τεχνική ηγεσία, αλλά πάντα η θέση του είναι επισφαλής (όσο ο Αντόνιο Κόντε παραμένει ελεύθερος). Προκρίθηκε απευθείας στη φάση των ομίλων, στο μοναδικό της ματς στη Serie A αν και προηγήθηκε 0-2 στο "San Paolo", δέχθηκε την ανατροπή και την ήττα (3-2).

ΜΠΕΤΙΣ: Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Τα τελευταία χρόνια πάλευε να εξασφαλίσει την παραμονή της στη La Liga. Από τότε που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία ο Κίκε Σετιέν, "απογειώθηκε". Η φανταστική περυσινή πορεία των Ανδαλουσιάνων "εξαργυρώθηκε" με την επιστροφή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά από πέντε χρόνια απουσίας.

Πήρε τον Ουίλιαμ Καρβάλιο από τη Σπόρτινγκ αντί 20.000.000 ευρώ, ήταν η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία των "βερδιμπλάνκος". Πήρε και τον Σίντνεϊ από την Ντεπορτίβο, τον Μπαραγκάν από τη Μίντλεσμπρο, τον Ινούι από την Έιμπαρ, τον Πάου Λόπεθ από την Εσπανιόλ, τον Ρόμπλες από την Έβερτον και τον Σέρχιο Κανάλες από τη Σοθιεδάδ.

FC Barcelona's Lionel Messi, second right, in action during the Spanish La Liga soccer match between FC Barcelona and Betis at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Sunday, Aug. 20, 2017. (AP Photo/Manu Fernandez)
FC Barcelona's Lionel Messi, second right, in action during the Spanish La Liga soccer match between FC Barcelona and Betis at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Sunday, Aug. 20, 2017. (AP Photo/Manu Fernandez) AP

Ο Φαμπιάν Ρουίθ έφυγε για τη Νάπολι, ο Πεσέλα για τη Φιορεντίνα, ο Ντουρμίσι για τη Λάτσιο, ο Αδάν για την Ατλέτικο, ο Ρουμπέν Κάστρο για τη Λας Πάλμας, ο Ράφα Ναβάρο για την Αλαβές, ο Αλίν Τόσκα για τον ΠΑΟΚ, ο Καμαράσα για την Κάρντιφ. Ο Χοακίν εκτός από αρχηγός είναι κι ο πιο επικίνδυνος παίκτης της ομάδας από τη Σεβίλλη, υπάρχει ο Γκουαρδάδο, ο Μπουντεμπούζ κι ο Σανάμπρια. Προκρίθηκε απευθείας στους ομίλους, αλλά έχει ξεκινήσει άσχημα το πρωτάθλημα. Εντός έδρας συντριβή από τη Λεβάντε, ισοπαλία χωρίς γκολ στη Βιτόρια με την Αλαβές.

ΝΤΟΥΝΤΕΛΑΝΖ: Η ΠΡΩΤΑΡΑ

Πέτυχε το στόχο της με την είσοδο στους ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Άλλωστε, τα κατάφερε για πρώτη φορά, γράφοντας ιστορία! Για να φθάσει εδώ αποκλείστηκε από τη Βίντι στα προκριματικά του Champions League, πέρασε την Ντίτρα, τη Λέγκια και στο τέλος την Κλουζ. Έχει κατακτήσει 14 φορές το πρωτάθλημα, επτά το Κύπελλο Λουξεμβούργου. Προφανώς κι αυτό δεν μπορεί ν' αποτελεί μέτρο σύγκρισης.

Προπονητής της είναι ο Ντίνο Τόπμελερ. Αν σας λέει κάτι το όνομα, δεν πέσατε έξω. Ναι, είναι ο γιος του Κλάους Τόπμελερ. Του Γερμανού τεχνικού, με τον οποίον η Λεβερκούζεν έφθασε στον τελικό του Champions League.

Το ρόστερ της αποτελείται από "μωσαϊκό" εθνικοτήτων. Λουξεμβούργιοι, Γάλλοι, Γερμανοί, Σέρβοι, Βόσνιοι, Βούλγαροι, Γκανέζοι, Ανγκολέζοι συνθέτουν την ομάδα της Ντουντελάνζ. "Αστέρας" της ο Μίλαν Μπίσεβατς, ο οποίος έχει φορέσει στο παρελθόν της φανέλες των Λιόν, Παρί, Λάτσιο, Λανς, Ερυθρού Αστέρα.

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ