EUROPA LEAGUE

Θρυλική παρέλαση στην Άγκυρα, 3-0 ο Ολυμπιακός την Οσμάνλισπορ

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÏÓÌÁÍËÉÓÐÏÑ - ÏÓÖÐ / EUROPA LEAGUE / OSMANLISPOR - OLYMPIAKOS (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports)
ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÏÓÌÁÍËÉÓÐÏÑ - ÏÓÖÐ / EUROPA LEAGUE / OSMANLISPOR - OLYMPIAKOS (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ένας Ολυμπιακός... δυναμίτης, έκανε κρότο στην Άγκυρα και πήρε την πρόκριση για τους 16 του Europa League, με το επιβλητικό 3-0 επί της Οσμάνλισπορ! Prince of Persia ο Ανσαριφάρντ με δύο γκολ, το άλλο ο Ελιουνούσι.

Στο "Osmanli Stadium" ο Ολυμπιακός έψαχνε το αποτέλεσμα που θα του έδινε την πρόκριση στους 16 του Europa League κόντρα στην Οσμάνλισπορ και μετά το 0-0 της πρώτης αναμέτρησης στο Φάληρο.

Ο Πάουλο Μπέντο διατήρησε το 4-2-3-1 και επέλεξε τον Ανσαριφάρντ ως αντικαταστάτη του Ιντέγε στην κορυφή της επίθεσης, ενώ ο Ντα Κόστα κάλυψε το κενό του τιμωρημένου Βιάνα, που αποβλήθηκε στο πρώτο παιχνίδι.

Θρυλική παρέλαση στην Άγκυρα, 3-0 ο Ολυμπιακός την Οσμάνλισπορ

Για τους γηπεδούχους, ο Μουσταφά Ακτσάι προτίμησε επίσης μια διάταξη 4-2-3-1 και συγκριτικά με το πρώτο ματς, αυτή τη φορά έδωσε φανέλα βασικού στους Μάχερ και Ουεμπό.

Θρυλική παρέλαση στην Άγκυρα, 3-0 ο Ολυμπιακός την Οσμάνλισπορ

Το πρώτο ημίχρονο έκρυβε επιφυλακτικότητα για τις δύο ομάδες και λίγες καλές φάσεις μπροστά από τις εστίες των Καρτσεμάρσκας και Λεάλι. Στο δεύτερο 45λεπτο ο Ανσαριφάρντ βρήκε δύο φορές τον δρόμο προς τα δίχτυα, ο Ελιουνούσι σκόραρε ανήμερα των γενεθλίων του και ο Ολυμπιακός άλωσε το "Osmanli Stadium", παίρνοντας την πρόκριση για την επόμενη φάση του Europa League με το επιβλητικό 3-0 επί της Οσμάνλισπορ.

Θρύλος στην Άγκυρα ο Ολυμπιακός

Γήπεδο: "Osmanli Stadium"

Διαιτητής: István Vad (HUN)

Βοηθοί: Istvan Albert (HUN), Peter Berettyán (HUN)

Επιπρόσθετοι βοηθοί: Jozsef Erdos (HUN), Sandor Szabo (HUN)

Τέταρτος διαιτητής: László Viszokai (HUN)

Οσμάνλισπορ (Ακτσάι): Καρτσεμάρσκας, Βρσάγιεβιτς,Τσιουριουκσού, Προχάζκα, Τιάγκο Πίντο (66' Μπαγίρ), Εν' Ντιάιγ, Τσαγκιράν (74' Γκιουβέν), Ρεγκατέν (75' Ντελάρζ), Μάχερ, Μπιφουμά, Ουεμπό.

Ολυμπιακός (Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Σισοκό, Μαρτίνς (66' Ανδρούτσος), Ρέτσος, Φορτούνης (86' Ρομαό), Ελιουνούσι (81' Μανθάτης), Σεμπά, Ανσαριφάρντ.

Γκολ: - / 47' & 86' Ανσαριφάρντ, 70' Ελιουνούσι

Κάρτες: 67' Μάχερ, 90+3' Μπιφουμά / -

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Χωρίς διάθεση για ρίσκα μπήκαν οι ομάδες στον αγωνιστικό χώρο, περιμένοντας περισσότερο τις κινήσεις και τα λάθη του αντιπάλου.

Ο Ολυμπιακός είχε μια παραπάνω διάθεση να πάρει πρωτοβουλίες στον αγωνιστικό χώρο, όμως η ανάπτυξη του ήταν προβληματική, οι παίκτες του χωρίς κίνηση και οι αποστάσεις των γραμμών του μεγάλες, γεγονός που δυσκόλευε την κυκλοφορία της μπάλας.

Η Οσμάνλισπορ έδειχνε τις αρετές της όταν έβρισκε κενούς χώρους, αφού και αυτή με τη σειρά της είχε ζόρια αντιμετωπίζοντας τον Ολυμπιακό όταν οι Πειραιώτες βρίσκονταν πίσω από την μπάλα.

Δεν είχε ρυθμό το παιχνίδι, ούτε στιγμές ποιότητας, ωστόσο δεν έλειψαν φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες.

Στο 3' σε γύρισμα του Φορτούνη από πάσα κόρνερ του Σεμπά, ο Ντα Κόστα αστόχησε με το αριστερό από ευνοϊκή θέση. Απάντησε στο 12' η Οσμάνλισπορ όταν σε προβολή του Ουεμπό από γύρισμα του Μπιφουμά, η μπάλα έφυγε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι του Λεάλι.

Μια κεφαλιά του Μποτία στο 36' έφυγε άουτ, στο 40' οι Εν' Ντιάιγ και Ουεμπό δεν μπόρεσαν να εκτελέσουν σωστά μέσα από την περιοχή και δύο λεπτά αργότερα ο Μποτία βρήκε καταπληκτικά τον Φιγκέιρας, όμως το γύρισμα του Πορτογάλου σε κενή εστία έδιωξε ο Τσιουριουκσού.

Χωρίς τέρματα ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο στο "Osmanli Stadium".

ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΜΕ ΚΑΡΙΜ

Ένα βασικό ζητούμενο για τον Ολυμπιακό ήταν η μετά - Ιντέγε εποχή και η εμφάνιση του Ανσαριφάρντ στο πρώτο 45λεπτο δεν άφηνε υποσχέσεις για εφησυχασμό.

Όμως με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ο Ιρανός φορ βρήκε τον τρόπο να δώσει την απάντηση του. Εντυπωσιακό άλμα και κεφαλιά του Μποτία σε κόρνερ του Σεμπά, η μπάλα ήρθε στο δεύτερο δοκάρι και ο Ανσαριφάρντ με πλασέ στην κίνηση νίκησε τον Καρτσεμάρσκας για το 0-1 στο 47'!

Ο Ολυμπιακός βρήκε το γκολ που έψαχνε και στο 52' λίγο έλειψε να πετύχει ένα δεύτερο, με τον Καρτσεμάρσκας να το αρνείται στον Ελιουνούσι.

Η Οσμάνλισπορ ήταν πλέον στα σχοινιά και σίγουρα θα έψαχνε αντίδραση. Ο Λεάλι όμως έκοψε τα φτερά των Τούρκων, όταν στο 54' αντέδρασε σωτήρια στο σουτ του Ρεγκατέν με το δεξί.

Το παιχνίδι είχε γίνει μάλλον άναρχο, ο Ολυμπιακός δεν έκανε διαχείριση αλλά έψαχνε και δεύτερο γκολ, κάτι που λίγο έλειψε να πληρώσει στο 62', όταν με την άμυνα του ανοργάνωτη είδε τον Εν' Ντιάιγ να σπαταλά μια καλή ευκαιρία για την ισοφάριση.

Ο ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ ΔΙΚΑΙΩΣΕ ΤΟΝ ΜΠΕΝΤΟ

Ο τραυματισμός του Μαρτίνς ήταν ένα μεγάλο πρόβλημα για τους Πειραιώτες, καθώς από το 66ο λεπτό ο άξονας τους αποτελούνταν από δύο παιδιά της Ακαδημίας, τους Ανδρούτσο και Ρέτσο.

Στο ίδιο λεπτό ο Σεμπά πέταξε στα σκουπίδια μια μεγάλη ευκαιρία για το 0-2, σουτάροντας άουτ στην κάθετη του Φορτούνη, όμως ο Ανδρούτσος δικαίωσε το ρίσκο του Πάουλο Μπέντο (είχε την επιλογή του έμπειρου Ρομαό ή ακόμη και του Μπουχαλάκη από τον πάγκο) τέσσερα λεπτά αργότερα!

Ο 19χρονος μέσος πάτησε περιοχή, "χόρεψε" τον Προχάζκα και με γύρισμα πάρε - βάλε έδωσε την ευκαιρία στον Ελιουνούσι να γιορτάσει τα γενέθλια του με ένα γκολ πρόκρισης για τον Ολυμπιακό στην Τουρκία.

Τα πράγματα έγιναν απλά για τους "ερυθρόλευκους" που έγιναν εξαιρετικά επικίνδυνοι στην κόντρα και απώλεσαν ευκαιρίες να δώσουν διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση τους.

PRINCE OF PERSIA O ΑΝΣΑΡΙΦΑΡΝΤ

Στο 85' ο Λεάλι έκλεψε την τελευταία ελπίδα της Οσμάνλισπορ σταματώντας τον Ουεμπό σε τετ-α-τετ και στο επόμενο λεπτό ο Ανσαριφάρντ με το κεφάλι πήρε το ριμπάουντ από το σουτ του Σεμπά και την επέμβαση του Καρτσεμάρσκας, στέλνοντας πανηγυρικά τον Ολυμπιακό στους 16 του Europa League!

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού. Ο Ανδρούτσος είχε τέσσερα λεπτά στον αγωνιστικό χώρο όταν πάτησε περιοχή, ανάγκασε τον Προχάζκα να γονατίσει, σήκωσε το κεφάλι του και γύρισε ιδανικά στον Ελιουνούσι, που με κοντινή κεφαλιά σκόραρε για το 0-2 στην Άγκυρα, "κλειδώνοντας" τη νίκη - πρόκριση των Πειραιωτών.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Άφησε ατιμώρητα κάποια σκληρά μαρκαρίσματα και έδειξε να συνεχιστεί το ματς στην πονηρή φάση του 57ου λεπτού, όταν ο Τιάγκο Πίντο έδιωξε την μπάλα, στην συνέχεια έχασε την ισορροπία του και γκρέμισε τον Ελιουνούσι μέσα στην περιοχή. Κακώς δεν απέβαλε τον Μπιφουμά στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν επιχείρησε με τάκλιν - καμικάζι να τραυματίσει τον Ανσαριφάρντ.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Ανσαριφάρντ πέτυχε δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο ο σταθερά καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού στο 90λεπτο ήταν ο Μποτία. Ο Ισπανός στόπερ έμοιαζε ανίκητος στον αέρα και αποτελεσματικός στο χορτάρι, έχοντας το σωτήριο τάκλιν στο σουτ του Εν' Ντιάιγ στο 40' μέσα από την περιοχή. Από το κεφάλι του Μποτία η μπάλα έφτασε στον αμαρκάριστο Ανσαριφάρντ στη φάση του 0-1. Ίσως η πιο γεμάτη εμφάνιση του Ισπανού με την φανέλα του Ολυμπιακού.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η αποτελεσματικότητα του Ανσαριφάρντ στις κλασικές ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν. Στο πρώτο ημίχρονο ο Ιρανός φορ ήταν εκτός παιχνιδιού, όμως στο δεύτερο μπήκε για τα καλά στο ματς, κράτησε μπάλα, πίεσε και πέτυχε δύο από τα τρία γκολ στον θρίαμβο του Ολυμπιακού στην Άγκυρα.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η εικόνα του Ολυμπιακού στο πρώτο μέρος, όσον αφορά το κομμάτι της ανάπτυξης. Μεγάλες αποστάσεις στις γραμμές, καμία κίνηση στον χώρο, με άδειο τον άξονα της μεσαίας γραμμής και τον Ντα Κόστα συνήθως να γεμίζει από πίσω. Παραμένει το συγκεκριμένο πρόβλημα στους Πειραιώτες, που θα πρέπει να βρουν εναλλακτικό τρόπο να ανεβάζουν ορθολογικά την μπάλα, ειδικά απέναντι σε αντιπάλους όπως η Οσμάνλισπορ.

Photo credits: EUROKINISSI

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ