EUROPA LEAGUE

Τα στατιστικά του Άντερλεχτ - Ολυμπιακός

Τα στατιστικά του Άντερλεχτ - Ολυμπιακός
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή, έκανε περισσότερα σουτ και πάσαρε καλύτερα την μπάλα από την Άντερλεχτ, αλλά οι Βέλγοι ήταν πιο αποτελεσματικοί κι έφτασαν στη νίκη. Δείτε τι δείχνουν τα αναλυτικά στατιστικά της αναμέτρησης.

Την ήττα με 0-1 γνώρισε ο Ολυμπιακός από την Άντερλεχτ στις Βρυξέλλες, στην πρώτη τους αναμέτρηση για τους "32" του Europa League, παρά το γεγονός ότι στάθηκε καλά στο "Κόνσταντ Βάντεν Στοκ".

Οι "ερυθρόλευκοι" δημιούργησαν περισσότερες ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Πρότο, αφού τα συνολικά σουτ ήταν 11-6 υπέρ της ελληνικής ομάδας. Εξ αυτών, αμφότερες οι ομάδες είχαν 4 σουτ στο στόχο, ο Ολυμπιακός σημάδεψε μία φορά το δοκάρι (στη φάση με τον Ιντέγε στο 9'), ενώ στα σουτ εκτός στόχου, το... σκορ ήταν 6-2 για τον Ολυμπιακό. Οι ποδοσφαιριστές που απείλησαν περισσότερες φορές ήταν οι Οκάκα, Μιλιβόγεβιτς και Ντουρμάζ με 3 σουτ έκαστος, ενώ ο μοναδικός σκόρερ της αναμέτρησης, ο κεντρικός αμυντικός Καρά, ήταν 100% εύστοχος, αφού μόλις σε μία τελική προσπάθεια, βρήκε δίχτυα.

Κυρίαρχος σε κατοχή και passing game

Παρά το γεγονός ότι δεν αγωνιζόταν στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", αλλά στην έδρα μίας αρκετά καλής ευρωπαϊκής ομάδας, η οποία συνηθίζει να ελέγχει τα παιχνίδια μέσα στο "Βάντεν Στοκ", ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα, τόσο από την κατοχή της μπάλας, που ήταν συντριπτικά υπέρ των "ερυθρολεύκων" (62,7% έναντι 37,3% των Βέλγων), όσο και από την κυκλοφορία της.

Οι παίκτες του Μάρκο Σίλβα πάσαραν 517 φορές την μπάλα, εκ των οποίων οι 420 ήταν πάσες ακριβείας, κάτι που σημαίνει πως το ποσοστό επιτυχίας έφτασε το 81%. Από την άλλη, τα αντίστοιχα νούμερα για την Άντερλεχτ ήταν 179 στις 267, δηλαδή 67%. Κορυφαίος στη συγκεκριμένη κατηγορία ήταν ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς με 73 πάσες, ενώ ακολούθησε ο Μαζουακού με 68.

Αντιθέτως, ο Κώστας Φορτούνης, ο οποίος περιορίστηκε σημαντικά από τους Βέλγους, αναγκάστηκε να κάνει 7 λάθη, τα περισσότερα από κάθε άλλον μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Δεύτερος στη συγκεκριμένη κατηγορία ήταν ο Ντουρμάζ, με 5 λάθη, ενώ ο Ρομπέρτο, μπορεί να έκανε μόλις ένα λάθος, αλλά ήταν και το μοιραίο, αυτό που απέφερε το γκολ του Καρά.

Χαμηλή αξιολόγηση, χειρότερος ο Σεμπά

Το πόσο πιο ουσιαστική ήταν τελικά η Άντερλεχτ φαίνεται από την αξιολόγηση των ποδοσφαιριστών της, σύμφωνα με την ιστοσελίδα whoscored.com. MVP αναδείχθηκε ο Καρά με 7.84, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως άλλοι πέντε Βέλγοι είχαν ranking πάνω από 7.0. Όσον αφορά στον Ολυμπιακό, ο Τζίμι Ντουρμάζ είχε την υψηλότερη βαθμολογία, με μόλις 6.97! Ακολούθησαν ο Μαζουακού με 6.94 και οι Μιλιβόγεβιτς και Μποτία με 6.91. Ο χειρότερος του γηπέδου ήταν ο Σεμπά, ο οποίος αξιολογήθηκε με 5.96. Βέβαια, υπήρχε και το 5.94 του Κασάμι, αλλά ο Ελβετός αγωνίστηκε μόλις για 27 λεπτά.

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ