EUROPA LEAGUE

Στους "32" του Europa League o Ολυμπιακός, 1-1 με τη Γιουνγκ Μπόις

Στους "32" του Europa League o Ολυμπιακός, 1-1 με τη Γιουνγκ Μπόις
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ζορίστηκε ο Ολυμπιακός απέναντι στη Γιουνγκ Μπόις, όμως το τελικό 1-1 στο Φάληρο απέναντι στους Ελβετούς σήμανε την πρόκριση των Πειραιωτών στην φάση των "32" του Europa League.

Ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε τη Γιουνγκ Μπόις στο "Γ. Καραϊσκάκης" για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Europa League, έχοντας ξεκάθαρο στόχο στο παιχνίδι. Να εξασφαλίσει την πρόκριση και ιδανικά να μπορέσει να διεκδικήσει την πρώτη θέση του 2ου ομίλου, στην 6η και τελευταία αγωνιστική στην Κύπρο.

Μετά την ήττα (2-1) του ΑΠΟΕΛ στην Αστάνα, ένα τρίποντο κόντρα στους Ελβετούς έβαζε τον Ολυμπιακό σε θέση οδηγού. Οι "ερυθρόλευκοι" έφεραν εις πέρας κατά το ήμισυ την αποστολή τους, στο σημαντικότερο από τα δύο ζητούμενα.

Η αναμέτρηση στο Φάληρο ολοκληρώθηκε με σκορ 1-1, μετά τα τέρματα των Φορτούνη (48') και Οαρό (58') και το αποτέλεσμα αυτό έδωσε την πρόκριση στον Ολυμπιακό για την φάση των "32" του Europa League. Για την πρώτη θέση στον όμιλο οι Πειραιώτες πλέον θα χρειαστούν νίκη επί του ΑΠΟΕΛ στην Κύπρο.

Δεινοπάθησε αλλά προκρίθηκε

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Διαιτητής: Miroslav Zelinka (CZE)

Επόπτες: Ondřej Pelikán (CZE), Jan Paták (CZE)

Βοηθοί περιοχών: Radek Příhoda (CZE), Jan Jilek (CZE)

Τέταρτος διαιτητής: Jiří Moláček (CZE)

Ολυμπιακός (Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ρέτσος, Μιλιβόγεβιτς, Μαρτίνς, Φορτούνης, Ελιουνούσι (84' Μανθάτης), Σεμπά, Ιντέγε.

Γιουνγκ Μπόις (Χούτερ): Εμβογκό, Σούτερ, Φον Μπέργκεν, Μπενίτο, Λέτσιακς, Σανογκό (77' Ντουά), Ζακαριά, Σικ (88' Φρέι), Σουλεϊμάνι (58' Γκερντ), Οαρό, Μπερτόνε.

Γκολ: 48' Φορτούνης / 58' Οαρό

Κάρτες: 19' Φιγκέιρας, 30' Ελιουνούσι, 61' Μποτία, 69' Ντα Κόστα / 31' Λέτσιακς, 53' Φον Μπέργκεν

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Οι Ελβετοί γνώριζαν ότι μόνο με νίκη είχαν ρεαλιστικές πιθανότητες για να μείνουν στο κυνήγι της πρόκρισης, έτσι κατέβηκαν στο Φάληρο με διάθεση να πάρουν ρίσκα και να εξαντλήσουν όσα περιθώρια είχαν απόθεμα.

Με πίεση ψηλά και ένταση στο παιχνίδι τους, ήθελαν να επιβάλλουν τον δικό τους ρυθμό και παράλληλα να αποδιοργανώσουν τον Ολυμπιακό στη μεσαία γραμμή. Εν πολλοίς το κατάφεραν από το ξεκίνημα της αναμέτρησης και αν είχαν μεγαλύτερη ποιότητα, ενδεχομένως να είχαν βάλει ακόμη πιο δύσκολα στους Πειραιώτες.

Αντιμετώπιζε δυσκολίες ο Ολυμπιακός στην κυκλοφορία, κυρίως από το πρέσινγκ που δεχόταν στην πρώτη πάσα, γεγονός που είχε απορυθμίσει τον άξονα των "ερυθρολεύκων" και κατ' επέκταση την επιθετική τους λειτουργία.

"Κομμένοι στα δύο" έμοιαζαν οι γηπεδούχοι σε μεγάλα διαστήματα του παιχνιδιού, με τα γεμίσματα του Ντα Κόστα από την πίσω γραμμή να μην έχουν αποτέλεσμα.

ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟ ΜΗΔΕΝ Ο ΛΕΑΛΙ

Η άμυνα των Πειραιωτών έπαιρνε τα δικά της ρίσκα ανεβαίνοντας ψηλά, επιλογή που οδήγησε τους Ελβετούς να βρεθούν κάμποσες φορές εκτεθειμένοι. Όχι όμως και στην φάση του 17ου λεπτού, όταν ο Οαρό βρέθηκε απέναντι στον Λεάλι αλλά βρήκε τον Ιταλό γκολκίπερ σε ετοιμότητα να κρατά όρθιο τον Ολυμπιακό.

Η Γιουνγκ Μπόις είχε απαγορέψει την κάθετη ανάπτυξη στους "ερυθρόλευκους", αναγκάζοντας τους σε μια ανούσια κατοχή μπάλας με πολύ παράλληλο παιχνίδι. Με αποτέλεσμα το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρωθεί με τον Ολυμπιακό να μην έχει κλασική φάση για γκολ.

Μια προσπάθεια του Ελιουνούσι στο 6ο λεπτό, μια κεφαλιά του Μποτία στο 23' και ένα καλό σουτ του Σεμπά στο 45' είναι οι στιγμές που εξαντλείται η επιθετική παρουσία του Ολυμπιακού σε αυτό το διάστημα.

ΤΟ ΑΓΓΙΓΜΑ ΤΟΥ "ΜΙΔΑ" ΦΟΡΤΟΥΝΗ...

Πριν συμπληρωθεί ένα λεπτό με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Μαρτίνς έβγαλε τον Σεμπά φάτσα με τον Εμβογκό αλλά ο Βραζιλιάνος δεν μπόρεσε να νικήσει τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων.

Στο 48' όμως ο Εμβογκό δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα στην καταπληκτική απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, που με αριστοτεχνικό χτύπημα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Γιουνγκ Μπόις για το 1-0!

Στους "32" του Europa League o Ολυμπιακός, 1-1 με τη Γιουνγκ Μπόις
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Δύο λεπτά αργότερα και πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί στο "Γ. Καραϊσκάκης", ο Σεμπά ελίχθηκε ωραία από τον άξονα και με το δεξί έστειλε την μπάλα χιλιοστά άουτ από το δεξί δοκάρι της αντίπαλης εστίας.

...ΚΑΙ ΨΥΧΡΟΛΟΥΣΙΑ

Εκρηκτικό το ξεκίνημα των Πειραιωτών όμως δεν είχε συνέχεια, αφού γρήγορα ήρθε η ισοφάριση από πλευράς φιλοξενούμενων. Στο 56' ο Λεάλι έδιωξε το σουτ του Μπερτόνε εκτός περιοχής, όμως δύο λεπτά αργότερα ο Οαρό βγήκε στην πλάτη της άμυνας και με το δεξί εκτέλεσε τον Ιταλό πορτιέρε για το 1-1.

Στους "32" του Europa League o Ολυμπιακός, 1-1 με τη Γιουνγκ Μπόις
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Έχασε το μομέντουμ ο Ολυμπιακός, μαζί και τον ρυθμό που είχε βρει, με την Γιουνγκ Μπόις να αποκτά ψυχολογικό προβάδισμα.

Στο 64' σωστά ακυρώθηκε γκολ του Ιντέγε ως οφσάιντ και έξι λεπτά αργότερα ο Νιγηριανός δεν πρόλαβε να βρει την μπάλα σε γύρισμα του Φιγκέιρας.

ΖΟΡΙΣΤΗΚΕ ΑΛΛΑ ΠΕΡΑΣΕ

Το παιχνίδι είχε γίνει... ροντέο και στο 75' ήταν σειρά της Γιουνγκ Μπόις να δει τέρμα να της να ακυρώνεται (οφσάιντ), με τον Ολυμπιακό να απαντά με την τεράστια χαμένη ευκαιρία του Ελιουνούσι στο 81'.

Ξανά ο Φιγκέιρας ήταν αυτός που έκανε το γύρισμα - μισό γκολ από τα δεξιά αλλά ο Νορβηγός με προβολή σε κενή ουσιαστικά εστία έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι!

Το σουτ του Φιγκέιρας στο 85' πέρασε μόλις άουτ και κάπου εκεί ολοκληρώθηκε η επιθετική παρουσία των ομάδων μπροστά από τις δύο εστίες.

Ο Ολυμπιακός ζορίστηκε απέναντι στους Ελβετούς, ωστόσο εξασφάλισε την πρόκριση στην επόμενη φάση και θα κοντραριστεί με τον ΑΠΟΕΛ την τελευταία αγωνιστική στην Κύπρο για την πρωτιά στον 2ο όμιλο.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η χαμένη ευκαιρία του Ελιουνούσι. Ο Φιγκέιρας έκανε το γύρισμα από δεξιά, ο Νορβηγός είχε την δυνατότητα να "κλειδώσει" τη νίκη για τον Ολυμπιακό αλλά από το ένα μέτρο αστόχησε, διατηρώντας την αγωνία της πρόκρισης μέχρι το τέλος.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Σωστός στα περισσότερα σφυρίγματα του, ανεπαίσθητα λάθη και για τις δύο ομάδες, δεν επηρέασε σε καμία περίπτωση την ροή της αναμέτρησης και το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Σε κακή μέρα ήταν οι περισσότεροι "ερυθρόλευκοι", ξεχώρισε ο Φορτούνης για το καταπληκτικό γκολ - φάουλ και κάποια καλά διαστήματα απόδοσης που είχε στο 90λεπτο του Φαλήρου.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Πολύ καλά στοιχεία έδειξε ο κεντρικός μέσος της Γιουνγκ Μπόις, Ζακαριά. Δυνατός στον αέρα, καλός με την μπάλα στα πόδια, σωστά κρατήματα και πάντα μέσα στις μονομαχίες.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η συμπεριφορά του Ολυμπιακού στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα. Το 1-1 έδινε την πρόκριση στους Πειραιώτες, που έβλεπαν ότι δεν είναι σε καλή μέρα, εντούτοις επέλεξαν σε κάμποσες περιπτώσεις να ρισκάρουν για το 2-1 αφήνοντας κενούς χώρους στην Γιουνγκ Μπόις, που δεν κατάφερε να τους εκμεταλλευθεί. Χρειαζόταν ηρεμία, καθαρό μυαλό και πιο ρεαλιστική προσέγγιση, καθώς το πρώτο και βασικότερο ζητούμενο ήταν το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Photo credits: ACTION IMAGES

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ