EUROPA LEAGUE

Σλόβαν - ΠΑΟΚ 1-0: Ήττα με γκάφες στο 90+4' και τρέχει για ρεβάνς

Σλόβαν - ΠΑΟΚ 1-0: Ήττα με γκάφες στο 90+4' και τρέχει για ρεβάνς

Ο ΠΑΟΚ γνώρισε την εκτός έδρας ήττα (1-0) από τη Σλόβαν Μπρατισλάβας με γκολ στο 90+4' και θα χρειαστεί να γυρίσει το αποτέλεσμα στην Τούμπα για να προκριθεί στους ομίλους του Europa League. Δοκάρι ο Ζαμπά για το Δικέφαλο, ο οποίος πλήρωσε την αφηρημάδα στο τέλος.

Ο ΠΑΟΚ πλήρωσε το γεγονός ότι δεν τελείωσε τις φάσεις που είχε και την αφηρημάδα του τελευταίου πενταλέπτου. Δέχθηκε γκολ από τη Σλόβαν στην Μπρατισλάβα στο τέταρτο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου και την ήττα με 1-0 για το πρώτο μεταξύ των δύο ομάδων ματς στο πλαίσιο των playoffs του Europa League.

1. ΤΟ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ Η ΤΙΜΩΡΙΑ

Ο ΠΑΟΚ υπέστη μιαν αναίτια καθίζηση στο τελευταίο πεντάλεπτο. Έλλειψη καθαρού μυαλού, σύγχυση, λανθασμένες εκτιμήσεις. Το πρώτο καμπανάκι για το Δικέφαλο ήχησε όταν ο Μάτος με τον Πασχαλάκη δεν συνεννοήθηκαν σωστά, όταν ο Βραζιλιάνος γύρισε στον Έλληνα γκολκίπερ, αλλά τότε ο Ρασάγια δεν μπόρεσε να μπει στη φάση.

Αυτό το καμπανάκι δεν του άκουσαν οι παίκτες του Αμπέλ Φερέιρα και τιμωρήθηκαν. Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων από βολέ του Γκρέιφ, ο Βαρέλα δεν απομάκρυνε καλά, ο Αφρικανός και ο Κρέσπο άφησαν την μπάλα για τον Πασχαλάκη, εκείνος δεν βγήκε, ο Σπόραρ και ο Αμπένα βρέθηκαν μόνοι τους με τον γκολκίπερ του ΠΑΟΚ και ο δεύτερος έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα. Όχι μόνο διαμόρφωσε το τελικό σκορ, αλλά μετέβαλε και τα δεδομένα της πρόκρισης.

2.ΤΟ ΔΟΚΑΡΙ ΤΟΥ ΖΑΜΠΑ

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά στο Τέχελνε Πόλε της Μπρατισλάβα και ξεκίνησε να πιέζει από τα πρώτα λεπτά του ματς, μήπως και καταφέρει να αιφνιδιάσει με το "καλημέρα" τη Σλόβαν. Μόλις επτά λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης άγγιξε το γκολ. Ο Λέο Ζαμπά υποδέχθηκε την μπάλα στα δεξιά, τη στόπαρε, την έφερε στο αριστερό, έκανε και το πλασέ στα όρια της περιοχής, η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Γκρέιφ και έξω.

Ο Βραζιλιάνος - ίσως πιο φορμαρισμένος παίκτης του αυτήν την περίοδο - τα έκανε όλα σωστά. Από την κίνηση, την αποφυγή των αντιπάλων, ακόμη και το σουτ με το κακό του (αριστερό) πόδι. Για λίγα χιλιοστά και θα μπορούσε ν΄ανοίξει το σκορ.

3. Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΠΕΛΚΑ

Ο ΠΑΟΚ δεν δέχθηκε άμεση πίεση από τη Σλόβαν. Υπήρξαν στιγμές στην αναμέτρηση που η ομάδα της Μπρατισλάβα είχε την κατοχή, έφθανε και πατούσε στην περιοχή, δοκίμαζε τις ικανότητες του Αλέξανδρου Πασχαλάκη, αλλά δεν έβαλε ποτέ τον ΠΑΟΚ στα σχοινιά.

Πάνω-κάτω ίδιο ήταν και το παιχνίδι του Δικεφάλου. Οι παίκτες του Αμπέλ Φερέιρα υπήρχαν διαστήματα - τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο ημίχρονο - που άφηναν μέτρα στους Σλοβάκους. Αλλά, ουδέποτε τους "έπνιξαν". Ειδικά όταν έβγαιναν οι νταμπλούχοι Ελλάδας στις αντεπιθέσεις έμοιαζαν ικανοί να κάνουν τη ζημιά. Αλλά οι τελικές πάσες των Πέλκα και Μπίσεσβαρ δεν ήταν καλές, ενώ κι ο Άκπομ δεν βρέθηκε σε καλό βράδυ.

Οι δύο πρώτοι ήταν και οι πρωταγωνιστές της μεγαλύτερης φάσης του ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο. Δευτερόλεπτα μετά από την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, έφθασε κοντά στο ν' ανοίξει το σκορ. Ο Μπίσεσβαρ βγήκε από αριστερά, έκανε τη σέντρα, ο Πέλκας δεν μπορεί υπό την πίεση του Ντε Μάρκο να κάνει την προβολή και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Το ίδιο και στο 53'. Ίδιο σενάριο, δηλαδή, και ίδιοι πρωταγωνιστές. Σέντρα του Μπίσεσβαρ από αριστερά, ο Πέλκας στο δεύτερο δεξί δοκάρι ξεμαρκαρίστηκε με προσποίηση, αλλά δεν μπόρεσε εξ επαφής να νικήσει τον Γκρέιφ. Απομάκρυνε με το στήθος ο γκολκίπερ της Σλόβαν.

4. ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΑΤΣ ΤΟΥ ΕΣΙΤΙ

Ο Άντερσον Εσίτι μπήκε και κολύμπησε από την αρχή στα βαθιά νερά του ΠΑΟΚ. Μπορεί να έκανε προετοιμασία, αλλά το κύριο μέρος αυτής το έκανε με τη Γάνδη. Στον ΠΑΟΚ ο Αμπέλ Φερέιρα του έδειξε ότι τον θέλει βασικό. Ο Νιγηριανός πήρε την πρώτη... κρυάδα στα ματς με τον πανίσχυρο Άγιαξ.

Στην Μπρατισλάβα όμως ήταν πραγματικός κέρβερος στη μεσαία γραμμή. Καθαρός στα μαρκαρίσματα, σταθερός στις μεταβιβάσεις, δοκίμασε και το πόδι του. Σε ένα μάλιστα σουτ που επιχείρησε, η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας του Γκρέιφ.

5. Η ΠΑΡ(ΑΛΛΑΓΗ) ΤΟΥ 4-4-2

Ο ΠΑΟΚ παρατάσσεται σε 4-4-2, αλλά ο Πέλκας είναι πιο πολύ περιφερειακός επιθετικός και all around πίσω από τον Άκπομ, ο οποίος είναι ο επιθετικός κορυφής. Ο Έλληνας αρχηγός του Δικεφάλου καταφέρνει και συνεργάζεται σε εναλλαγή ρόλων με τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ. Όταν παίζει ο ένας δίπλα στον Άκπομ, ο δεύτερος πηγαίνει στα άκρα.

Ο Αμπέλ Φερέιρα αποφάσισε να κάνει πιο καθαρό, πιο αυθεντικό το 4-4-2. Πέρασε τον Σβιντέρσκι στη θέση του Πέλκα. Όπως έκανε και στο Άμστερνταμ, δηλαδή, αλλά με διαφορετικές συνθήκες τότε. Ο Πολωνός γι' ακόμη μια φορά εμφανίστηκε εκτός παιχνιδιού. Δεν μπήκε στις φάσεις, εντελώς ασύνδετος με τον Άκπομ. Όπως κι ο Στοχ, ο οποίος βέβαια αγωνίστηκε πολύ λιγότερο.

Ούτε ο Σλοβάκος μπροστά στους συμπατριώτες του κατάφερε να δώσει κάτι περισσότερο. Αντίθετα, αυτές οι αλλαγές αποσυντόνισαν τον Δικέφαλο.

Γήπεδο: Τέχελνε Πόλε

Διαιτητής: Ίβαν Μπέμπεκ (Κροατία)

Βοηθοί: Γκόραν Πατάκι (Κροατία), Μπόγιαν Ζομπένιτσα (Κροατία)

ΣΛΟΒΑΝ (Γιαν Κόζακ): Γκρέιφ, Μεντβέντεβ, Αμπένα, Μποζίκοβ, Ντε Μάρκο, Ντε Καμπς (77' Νόνο), Λιούμπιτσιτς, Τσάβριτς (54' Ραφαέλ Ρατάο), Χόλμαν, Ρασάγια (87' Ντάνιελ), Σπόραρ.

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Καντουρί, Εσίτι (76' Ντούγκλας Αουγκούστου), Ζαμπά, Πέλκας (66' Σβιντέρσκι), Μπίσεσβαρ (80' Στοχ), Άκπομ.

Γκολ: 90+4' Αμπένα

Κάρτες:70' Μεντβέντεβ, 79' Αμπένα, 79' Λιούμπιτσιτς / 45' Μάτος, 76' Κρέσπο, 79' Ντούγκλας, 90+7' Άκπομ.

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ