EUROPA LEAGUE

Σιμεόνε: "Πρέπει να έχεις αρχ@#$ για να αμύνεσαι έτσι 80 λεπτά"

Atletico coach Diego Simeone, left, talks to an assistant referee during the Europa League semifinal first leg soccer match between Arsenal FC and Atletico Madrid at the Arsenal stadium in London, Britain, Thursday, April 26, 2018. (AP Photo/Tim Ireland)
Atletico coach Diego Simeone, left, talks to an assistant referee during the Europa League semifinal first leg soccer match between Arsenal FC and Atletico Madrid at the Arsenal stadium in London, Britain, Thursday, April 26, 2018. (AP Photo/Tim Ireland) AP

Ο τεχνικός της Ατλέτικο, Ντιέγκο Σιμεόνε, αποθέωσε τους "κολτσονέρος" για την εκτός έδρας ισοπαλία (1-1) με την Άρσεναλ με χαρακτηριστική ατάκα για την άμυνα με αριθμητικό μειονέκτημα.

Η Άρσεναλ είχε την ευκαιρία να "καθαρίσει" από το πρώτο παιχνίδι το "εισιτήριο" του τελικού, ωστόσο έπεσε στο "καναβάτσο" από το γκολ του Αντουάν Γκριεζμάν στο 82', με το οποίο διαμόρφωσε το τελικό 1-1. Οι Μαδριλένοι, μάλιστα, έχασαν τον Σίμε Βρσάλκο στο 10' με δεύτερη κίτρινη κάρτα, έχασαν τον Ντιέγκο Σιμεόνε στο 13' λόγω διαμαρτυρίας, όμως άντεξαν χάρη στις εκπληκτικές επεμβάσεις του Γιαν Όμπλακ.

Ο "Τσόλο" αποθέωσε τους παίκτες του για την αμυντική προσήλωση με παίκτη λιγότερο και χωρίς τον ίδιο στον πάγκο και υποστήριξε χαρακτηριστικά ότι "πρέπει να έχεις αρχ@#$ για να αμύνεσαι έτσι 80 λεπτά".

"Ειλικρινά στα πρώτα 90 λεπτά, ένιωσα απίστευτα συναισθήματα. Αυτά τα παιδιά είναι ήρωες. Το να αντέξεις, όπως άντεξαν 80 λεπτά, είναι τρομερό. Μακάρι ο κόσμος να εκραγεί στο "Wanda Metropolitano". Πρέπει να υπάρχει θετική ενέργεια γι' αυτά τα παιδιά. Ξέρετε πόσο δύσκολο είναι να αμύνεσαι;

Το ποδόσφαιρο είναι για να παίζεις, αυτό είναι το πιο όμορφο. Πρέπει να έχει αρχ@#$ για να αμύνεσαι έτσι για 80 λεπτά. Θέλουμε τον κόσμο κοντά μας για 90 λεπτά. Μου σηκώνεται η τρίχα με το τι μπορεί να γίνει την επόμενη Πέμπτη", υποστήριξε αρχικά και στη συνέχεια μίλησε για τις αποφάσεις του διαιτητή (αποβολή του Βρσαλκο και του ίδιου εν συνεχεία):

"Έχω σεβασμό για τους διαιτητές. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Όλοι κάνουν λάθη. Οι αποφάσεις είναι σημαντικές. Κατάλαβε ο,τι κατάλαβε, εμείς έπρεπε να επιβιώσουμε".

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ