EUROPA LEAGUE

Σεβίλλη - Μαν. Γιουνάιτεντ 2-1: Με ανατροπή για την έκτη κούπα

Sevilla players celebrate after their teammate Suso scored their side's first goal during an Europa League semifinal match between Sevilla and Manchester United, in Cologne, Germany, Sunday, Aug. 16, 2020. (AP Photo/Martin Meissner, Pool)
Sevilla players celebrate after their teammate Suso scored their side's first goal during an Europa League semifinal match between Sevilla and Manchester United, in Cologne, Germany, Sunday, Aug. 16, 2020. (AP Photo/Martin Meissner, Pool) AP

Η Σεβίλλη κατάφερε να κερδίσει το εισιτήριο για τον τελικό του Europa League, καθώς με ανατροπή επικράτησε της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 2-1.

Η Σεβίλλη έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει τον έκτο της τίτλο στο Europa League, αφού στον ημιτελικό με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε με σκορ 2-1 χάρη σε ανατροπή.

Η Γιουνάιτεντ προηγήθηκε μόλις στο 8ο λεπτό με γκολ-πέναλτι του Φερνάντες, αλλά δύο τέρματα των Σούσο (26') και Ντε Γιόνγκ (78') έδωσαν την πρόκριση στους Ισπανούς, οι οποίοι θα συναντήσουν μία εκ των Ίντερ ή Σαχτάρ Ντόνετσκ στον τελικό (17/8, 22:00).

Αυτός είναι μάλιστα ο τρίτος χαμένος τελικός για τους κόκκινους διαβόλους τη φετινή σεζόν, μετά το FA Cup και το Λιγκ Καπ, ενώ για τρίτη σερί σεζόν μένει μακριά από τον τίτλο. Από την άλλη, η Σεβίλλη παραμένει αήττητη για 20ο παιχνίδι μέσα στην σεζόν.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης ήταν αρκετά μοιρασμένο. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπήκε πιέζοντας ψηλά την Σεβίλλη προσπαθώντας να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Μόλις στο 7ο λεπτό η ομάδα του Σόλσκιερ κέρδισε ένα πέναλτι. Ο Μαρσιάλ έβγαλε τρομερή πάσα στον Ράσφορντ μέσα στην περιοχή, ο οποίος ανατράπηκε από τον Ντιέγκο Κάρλος. Από την άσπρη βούλα, ο Μπρούνο Φερνάντες δεν αστόχησε στο 8'.

Μετά από αυτό το σημείο, η Γιουνάιτεντ οπισθοχώρησε δίνοντας την δυνατότητα στην Σεβίλλη να φτάσει λίγο έξω από την περιοχή του Ντε Χέα. Οι Ισπανοί προσπαθούσαν κυρίως από τα άκρα, πότε με τον Χέσους Νάβας, πότε με τον Ρεγκιλόν. Ο δανεικός από την Ρεάλ Μαδρίτης ήταν ο παίκτης που έτρεξε στην αριστερή πλευρά και έβγαλε την ασίστ στον Σούσο, ο οποίος στο 26ο λεπτό έγραψε με πλασέ το 1-1.

Από εκεί και ύστερα, οι κόκκινοι διάβολοι πήραν ξανά τα ηνία της αναμέτρησης. Πίεζαν ψηλά και προσπαθούσαν να δημιουργήσουν κινδύνους με υπομονή. Η άμυνα της Σεβίλλης ενεργούσε σωστά και η Γιουνάιτεντ επιχειρούσε μακρινά σουτ, με τον Μπόνο να αποσοβεί τον κίνδυνο.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπήκε πάρα πολύ δυνατά και είχε αρκετές ευκαιρίες για το δεύτερό της γκολ. Στο 46' ο Γκρίνγουντ βρέθηκε απέναντι από τον Μπόνο, έπειτα από πάσα του Φερνάντες, αλλά ο γκολκίπερ της Σεβίλλης απέκρουσε.

Στη συνέχεια ο τερματοφύλακας των Ισπανών είπε όχι σε ένα σουτ του Μαρσιάλ, ενώ δήλωσε παρών σε δύο τετ α τετ του Γάλλου παίκτη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η συνέχεια βέβαια δεν ήταν ανάλογη. Ο ρυθμός έπεσε, ενώ η Σεβίλλη κράτησε την μπάλα.

Τελικά, η ομάδα του Λοπετέγκι περίπου δέκα λεπτά πριν το φινάλε, κατάφερε να ολοκληρώσει την ανατροπή στο παιχνίδι. Ο Χέσους Νάβας έκανε την σέντρα από τα δεξιά, η άμυνα της Γιουνάιτεντ κοιμήθηκε και ο Ντε Γιόνκ πλάσαρε για το 2-1 στο 78ο λεπτό. Η Σεβίλλη διαχειρίστηκε το αποτέλεσμα μέχρι το τέλος και πανηγύρισε την μεγάλη πρόκριση.

Σεβίλλη (Λοπετέγκι):Μπόνο, Χεσούς Νάβας, Κουντέ, Ντιέγκο Κάρλος, Ρεγκιλόν, Μπανέγα, Φερνάντο, Ζορντάν (87' Γκούντελ), Σούσο (75' Βάθκεθ), Εν-Νεσίρι (56' Ντε Γιόνγκ), Οκάμπος (56' Μουνίρ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Σόλσκιερ):Ντε Χέα, Γουίλιαμς (87' Φονσού-Μενσά), Μαγκουάιρ, Λίντελοφ, Ουάν-Μπιζάκα (87' Τζέιμς), Φρεντ, Πογκμπά, Μπρούνο Φερνάντες, Ράσφορντ (87' Μάτα), Γκρίνγουντ (90+3' Ιγκάλο), Μαρσιάλ

ΟΙ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ ΤΟΥ FINAL 8

Δευτέρα 10 Αυγούστου

Ίντερ - Λεβερκούζεν 2-1 (15' Μπαρέλα, 21' Λουκακού / 24' Χάβερτς)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Κοπεγχάγη 1-0 (95' πεν. Μπρούνο Φερνάντες)

Τρίτη 11 Αυγούστου

Γουλβς - Σεβίλλη 0-1 (88' Οκάμπος)

Σαχτάρ - Βασιλεία 4-1 (2' Ζούνιορ Μοράες, 22' Τάισον, 75' πεν. Αλάν Πατρίκ, 88' Ντοντό / 90+2' Φαν Βόλσβινκελ)

ΟΙ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

Σεβίλλη - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-1 (26' Σούσο, 78' Ντε Γιόνγκ / 8' Μπρούνο Φερνάντες (πεν.))

Ίντερ - Σαχτάρ (17/8, 22:00)

ΤΕΛΙΚΟΣ (21/8)

Photo credits: AP Images

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ