EUROPA LEAGUE

Μαουρίσιο Σάρι: Ο καπνιστής που ανάγκασε τον Μαραντόνα να του ζητήσει συγγνώμη

Μαουρίσιο Σάρι: Ο καπνιστής που ανάγκασε τον Μαραντόνα να του ζητήσει συγγνώμη

Ο Μαουρίτσιο Σάρι δεν λογαριάζει από πρωταθλητές κόσμου, αναγκάζει τον Μαραντόνα να του ζητήσει συγγνώμη, πιστεύει ότι 18 αρκούν για πραξικόπημα και υψώνει το μεσαίο δάχτυλο σε οπαδούς της Γιουβέντους. Ο αμφιλεγόμενος Ιταλός τεχνικός επισκέπτεται την Τούμπα.

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την Τσέλσι για την πρώτη αγωνιστική του 12ου ομίλου του Europa League (20/9, 19:55). Τεχνικός των "μπλε" σε αυτό το νέο ξεκίνημα της σεζόν (δικό του και της ομάδας) ο Μαουρίτσιο Σάρι.

Ο 59χρονος Ιταλός τεχνικός "αναγέννησε" τη Νάπολι, έφθασε μιαν ανάσα από το να κατακτήσει το πρωτάθλημα και να "σπάσει" την κυριαρχία της Γιουβέντους. Έστω κι αν τελικά δεν τα κατάφερε.

Αμετανόητα ρομαντικός ποδοσφαιρικά, μανιώδης καπνιστής, ο "Maestro" είναι ιδιαίτερος τύπος σε κάθε περίπτωση. Το Sport24.gr απευθύνθηκε στον ρεπόρτερ της Νάπολι σε TuttoNapoli, TodoMercado και της ισπανικής AS, Μίρκο Καλέμε.

Του ζητήσαμε να μας καταγράψει πέντε ιστορίες που του έχουν μείνει ανεξίτηλες στη μνήμη του από την παρουσία του Σάρι στους "παρτενοπέι".

- " Όταν ήλθε συνάντησε τον Αλμπιόλ σε φάση κάπως να βαριέται. Ο Αλμπιόλ ήταν ήδη πρωταθλητής κόσμου με την εθνική Ισπανίας". Τον " κατσάδιασε". Του είπε: " Εγώ έρχομαι από την Έμπολι και δεν κοιτάζω ποιος έχει πάρει Μουντιάλ εδώ μέσα για να τον διαχειριστώ διαφορετικά". Ο Αλμπιόλ έγινε ύστερα από αυτό ένα από τα αγαπημένα παιδιά του.

- Σε συνέντευξη Τύπου, παραμονές της αναμέτρησης με τη Μίντιλαντ για το Europa League ρωτήθηκε για το μικρό ρόστερ που χρησιμοποιεί, καθώς δεν αρέσκεται σε ροτέισον. Ο Σάρι, προστατεύοντας, τους 18 "στρατιώτες" του απάντησε: " Με 18 ανθρώπους μπορείς να κάνει πραξικόπημα και να πάρεις την εξουσία".

- Σε κάποια στιγμή ο Ντιέγκο Μαραντόνα του άσκησε κριτική. Ο Σάρι όταν ρωτήθηκε απάντησε ότι " ο Μαραντόνα είναι το ίνδαλμά μου και μπορεί να λέει ο,τι θέλει". Ο Αργεντινός μόλις το έμαθε, του ζήτησε συγγνώμη.

- Είναι εθισμένος με το κάπνισμα. Είναι από τους πιο μανιώδεις καπνιστές που έχω συναντήσει. Στην Τσέλσι, και στην Αγγλία γενικά, θ' αναγκαστεί να προσαρμοστεί. Το πιο δύσκολο, απ' όσο τον ξέρω, είναι να βγάλει τη φόρμα και να φορέσει κοστούμι. Στην Ιταλία ποτέ δεν φόρεσε κοστούμι στον πάγκο.

- Μια από τις αμφιλεγόμενες στιγμές του ήταν όταν το λεωφορείο της Νάπολι έφθασε στο "Juventus Stadium" για την αναμέτρηση με τη Γιουβέντους την περασμένη σεζόν. Οι "μπιανκονέρι" αποδοκίμαζαν την αποστολή των "παρτενοπέι". Τότε ο Σάρι από την μπροστινή θέση του λεωφορείου ύψωσε το μεσαίο του δάχτυλο προς τους οπαδούς της αντίπαλης ομάδας.

Μπορεί ο Σάρι να είναι ιδιότροπος, αλλά κι ο ιδιοκτήτης της Νάπολι, Αουρέλιο ντε Λαουρέντις δεν πάει πίσω. Το "διαζύγιο" των δύο πλευρών εκρηκτικό, γεμάτο εκατέρωθεν αιχμές. Ο Σάρι πρόδωσε τη Νάπολι ή η Νάπολι τον Σάρι;

" Ακούγονται πολλά περί προδοσίας. Αλλά, δεν νομίζω ότι τίθεται τέτοιο θέμα. Ο Ντε Λαουρέντις περίμενε απάντηση από τον Σάρι, αυτός καθώς είχε πρόταση από την Τσέλσι αργούσε να τη δώσει. Ο Ντε Λαουρέντις εκνευρίστηκε κι έκλεισε τον Αντσελότι", υποστηρίζει ο Μίρκο Καλέμε.

Το ξεκίνημα στον πάγκο της Τσέλσι εντυπωσιακό! Μόνο νίκες σε πέντε ματς στην Premier League. Θα τα καταφέρει άραγε να συνεχίσει έτσι; Θα επηρεαστεί από την "καυτή" ατμόσφαιρα που αναμένεται στην Τούμπα;

Νομίζω δεν θα έχει πρόβλημα στην Αγγλία. Παρά το γεγονός ότι είναι 59 ετών, οι ιδέες του είναι νέες. Βέβαια, όπως λέει κι ο ίδιος: " Χρειάζονται τρεις ολοκληρωμένες σεζόν για να δεις τη δουλειά ενός προπονητή".

Αν θα επηρεαστεί; Δεν νομίζω. Έχει περάσει από καυτές έδρες ο Σάρι. Αν το πάρεις έτσι και το "San Paolo" καυτή έδρα είναι και τη γνωρίζει πολύ καλά".

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ