EUROPA LEAGUE

Ρόμα: Ρατσιστική επίθεση από οπαδούς στον Νιανγκμπό της Βόλφσμπεργκερ

Roma's Alessandro Florenzi, left, and Wolfsberger's Anderson Niangbo vie for the ball during their Group J, Europa League Soccer match between Roma and Wolfsberg at Rome's Olympic Stadium, Thursday, Dec. 12, 2019. (AP Photo/Gregorio Borgia)
Roma's Alessandro Florenzi, left, and Wolfsberger's Anderson Niangbo vie for the ball during their Group J, Europa League Soccer match between Roma and Wolfsberg at Rome's Olympic Stadium, Thursday, Dec. 12, 2019. (AP Photo/Gregorio Borgia) AP PHOTO/GREGORIO BORGIA

Ο επιθετικός της Βόλφσμπεργκερ, Άντερσον Νιανγκμπό έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης από μερίδα οπαδών της Ρόμα κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης μεταξύ των δύο ομάδων για τους ομίλους του Europa League.

Η Ρόμα αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με τη Βόλφσμπεργκερ για την 6η και τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Europa League και έχασε την ευκαιρία να τερματίσει στην πρώτη θέση του ομίλου, καθώς την ίδια ώρα η Μπασακσεχίρ επικράτησε 2-1 της Γκλάντμπαχ εντός έδρας.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια του αγώνα, μερίδα των οπαδών της Ρόμα επιτέθηκε στον επιθετικό της αυστριακής ομάδας, Άντερσον Νιανγκμπό φωνάζοντας ρατσιστικά συνθήματα και κάνοντας ιαχές ζώων. Ο Ιβοριανός φορ, που ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές των φιλοξενούμενων, δεν έδωσε σημασία, ενώ από την πλευρά τους, οι αξιωματούχοι της UEFA προειδοποίησαν τους διοικούντες τη Ρόμα πως θα υπάρξουν κυρώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά μέσα στη σεζόν που οι Ρωμαίοι κατηγορούνται για ρατσιστική, καθώς τον περασμένο Οκτώβριο, στον αγώνα Ρόμα - Σαμπντόρια, ήταν η σειρά του Βιεϊρά να πέσει θύμα ρατσιστικής επίθεσης από μερίδα των οπαδών των "τζαλορόσι". Το βέβαιο είναι πως η UEFA θα καλέσει σε απολογία τη Ρόμα, η οποία κινδυνεύει από βαρύ πρόστιμο μέχρι τιμωρία κεκλεισμένων των θυρών.

Photo Credits: AP Photo/Gregorio Borgia

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ