EUROPA LEAGUE

Προβάδισμα με ανατροπή για Ανόρθωση, ήττα στο 90' για Απόλλωνα

Προβάδισμα με ανατροπή για Ανόρθωση, ήττα στο 90' για Απόλλωνα

Η Ανόρθωση βρέθηκε πίσω στο σκορ από τη Λάτσι, αλλά με ανατροπή έφθασε στη νίκη (2-1) και θα πάει στην Αλβανία για να "σφραγίσει" την πρόκριση στο δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League. Ήττα υπό βροχή στο 90' για τον Απόλλωνα στη Λιθουανία.

Στο κεκλεισμένων των θυρών λόγω τιμωρίας "Αντώνης Παπαδόπουλος", η Ανόρθωση υποδέχθηκε τη Λάτσι από την Αλβανία για το πρώτο μεταξύ τους ματς στο πλαίσιο του πρώτου προκριματικού γύρου του Europa League.

H "Κυρία" βρέθηκε πίσω στο σκορ, όταν στο 21ο λεπτό ο Χοτζαλάρι έμεινε αφύλακτος στην περιοχή και νίκησε τον Φελγκέιρας. Ωστόσο, ανέκαμψε και στο 50ό λεπτό κέρδισε πέναλτι, όταν ο Μπέκα ανατράπηκε από τον Στούμπινα.

Ο Ντάνιελ Πράνιτς ανέλαβε την εκτέλεση και ήταν εύστοχος. Μάλιστα, μέσα σε δέκα λεπτά ολοκλήρωσε την ανατροπή. Στο 60ό λεπτό, η άμυνα της αλβανικής ομάδας δεν έδιωξε σωστά και ο 33χρονος Ιβοριανός φορ της Ανόρθωσης, Σεκού Σισέ, σκόραρε από κοντά.

Αυτό έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα. Η Ανόρθωση πήρε τη νίκη και θα πάει στην Αλβανία (19/7, 18:00) για να υπερασπιστεί το προβάδισμα που έχει και να "σφραγίσει" την πρόκριση στο δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League. Εάν τα καταφέρει θα αντιμετωπίσει την ομάδα που θα προκριθεί από το ζευγάρι της Γκλέναβον από τη Βόρεια Ιρλανδία με τη Μόλντε από τη Νορβηγία. Στο του "Mourneview Park" η Γκλέναβον νίκησε με 2-1 και η πρόκριση θα κριθεί στη Νορβηγία.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Μάριο Φελγκέιρας, Σίλντενφελντ, Σωτηρίου, Κόφι, Πράνιτς, Ζοάο Βίκτορ, Ράγιος, Ιγκιέμπορ (34' Οικονομίδης), Σεκού Σισέ, Τζούριτς, Μικελτάτζε (81' Εγγλέζου).

ΛΑΤΣΙ: Σελμάνι, Σεφγκίναϊ, Χοτζαλάρι, Γκιόνι, Χάντροϊ (90' Τσίτσα), Στούμπινα, Έλερ, Γιονούζι, Λούσκια, Κεντές, Ουζούνι.

ΣΤΗ ΛΕΜΕΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ Ο ΑΠΟΛΛΩΝ

Ο Απόλλων Λεμεσού γνώρισε την ήττα από τη Στούμπρας στη Λιθουανία, καθώς στάθηκε εξαιρετικά άτυχος. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης που έδωσε τη νίκη (1-0) στη Στούμπρας μπήκε στο 90ό λεπτό. Το πέτυχε ο Λέβαν Ματσαρασβίλι. Η αναμέτρηση διεξήχθη υπό βροχή και διήρκησε... τρεις ώρες. Διεκόπη στο 28ο λεπτό και ξεκίνησε μετά από μία ώρα και δέκα λεπτά! Πριν τη διακοπή, η ομάδα της Κύπρου είχε δοκάρι στο 21ο λεπτό. Το γκολ σημειώθηκε στο 90ό λεπτό μετά από φοβερό σουτ του Ματσαρασβίλι.

Έτσι θα κληθεί στο "ΓΣΠ" (19/7, 20:00) ν' ανατρέψει το εις βάρος του σκορ και να προκριθεί στο δεύτερο προκριματικό γύρο. Εάν τα καταφέρει θ' αντιμετωπίσει την ομάδα που θα προκριθεί από τη μάχη της Στιάρναν από την Ισλανδία με την Κάλιου από την Εσθονία.

ΣΤΟΥΜΠΡΑΣ: Γιοσβιάκι, Μπίσι, Αλμέιδα, Βιλέλα, Τσερκάουσκας, Σαντάουσκας, Σα, Μάρκος(85′ Αλ Τζασάσι), Μπούχαρεμπ (66′ Λίου), Γκαλκεβίτσιους (81′ Ματσαρασβίλι)

ΑΠΟΛΛΩΝ: Βάλε, Πέδρο, Γιούστε, Κυριάκου, Βασιλείου, Μάρκοβιτς, Σακέτι, Μπρου(75′ Καρώ), Παπουλής (88′ Πολίτσι), Σαρδινέρο, Σκέμπρι (68′ Πίττας)

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ