EUROPA LEAGUE

Preview: Europa League

Preview: Europa League

Μετά το βήμα πρόκρισης της Φενέρ του Βίτορ Περέιρα, το Europa League επιστρέφει με Μίτσελ Vs Βαλβέρδε! Μεγάλα ματς σε Φλωρεντία, Βεστφαλία και Κωνσταντινούπολη, "παγίδες" για ManUtd και Λίβερπουλ. Δείτε στοιχεία και πρόγραμμα των "32" του Europa League

Η αγωνιστική δράση των ευρωπαϊκών διοργανώσεων για το 2016 ξεκίνησε με Europa League και συγκεκριμένα η... σέντρα στην φάση των "32" έγινε στην Κωνσταντινούπολη το απόγευμα της Τρίτης (15/2 στις 19:00) με την Φενέρμπαχτσε να επικρατεί με 2-0 της Λοκομοτίβ Μόσχας.

Ο λόγος που συνέβη αυτό είναι το γεγονός πως η Γαλατάσαράι παίζει ως γηπεδούχους, υποδεχόμενη την Λάτσιο, σε ένα από τα σπουδαιότερα ματς, έτσι φυσικά ήταν μεγάλο το ρίσκο στην Κωνσταντινούπολη να γίνουν δύο ευρωπαϊκά ματς.

Το... κυρίως πιάτο λοιπόν της φάσης των "32" του Europa League σερβίρεται το βράδυ της Πέμπτης, με 7 αναμετρήσεις στις 20:00 και άλλες 8 στις 22:05.

Την Ελλάδα εκπροσωπεί ο Ολυμπιακός, ο οποίος παίζει στις Βρυξέλλες με την Άντερλεχτ (20:00), ενώ εκτός του Γαλατάσαράι - Λάτσιο, σπουδαία ματς φαντάζουν τα Φιορεντίνα - Τότεναμ, Ντόρτμουντ - Πόρτο, Βιγιαρεάλ - Νάπολι, Σαχτάρ - Σάλκε, Μαρσέιγ - Μπιλμπάο και Σπόρτινγκ - Λεβερκούζεν.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παίζει στην Δανία με την Μίντιλαντ, ενώ η Λίβερπουλ φιλοξενείται στην Βαυαρία από την Άουγκσμπουργκ.

Στοιχεία για τους "32"

  • Εκτός του Ολυμπιακού, στους "32" είναι και τρεις πρώην προπονητές του. Ο Βίτορ Περέιρα ήδη έχει κάνει βήμα πρόκρισης με το 2-0 της Φενέρμπαχτσε επί της Λοκομοτίβ Μόσχας, ενώ σε περίπτωση που δεν το παρατηρήσατε, τίθενται αντιμέτωποι οι Μίτσελ και Ερνέστο Βαλβέρδε (Μαρσέιγ - Μπιλμπάο).
  • Την διοργάνωση (Europa League / UEFA Cup) έχουν κατά το παρελθόν κατακτήσει οι 11 ομάδες από τις 32. Τέσσερις φορές η Σεβίλλη, τρεις φορές η Λίβερπουλ, από δύο φορές Πόρτο και Τότεναμ, από μία φορά Άντερλεχτ, Γαλατάσαράι, Λεβερκούζεν, Νάπολι, Σάλκε, Σαχτάρ και Βαλένθια (σύνολο 18 τρόπαια).
  • Πέντε από 32 ομάδες έχουν κατακτήσει το Champions League (ή Κύπελλο Πρωταθλητριών). Πέντε φορές η Λίβερπουλ, τρεις η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δύο η Πόρτο και από μία Ντόρτμουντ και Μαρσέιγ (12 τρόπαια).
  • Ο Ολυμπιακός είναι μία από τις τέσσερις πρωταθλήτριες που βρίσκονται στους "32". Οι άλλες τρεις είναι οι Μίντιλαντ, Γαλατάσαράι και Βασιλεία.
  • Τέσσερις ομάδες παίζουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά την αλλαγή του χρόνου. Οι Μίντιλαντ, Άουγκσμπουργκ, Κρασνοντάρ και Μόλντε.
  • Αν κατακτήσει το Europa League μία εκ των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Ντόρτμουντ, θα γίνει η 5η ομάδα στην ιστορία που θα έχει πάρει και τα 3 μεγάλα τρόπαια (Champions League και Κυπελλούχων). Οι 4 που έχουν και τα 3 στην τροπαιοθήκη τους είναι οι Άγιαξ, Μπάγερν, Τσέλσι και Γιουβέντους.
  • Οι δύο πρώτοι σκόρερς συνεχίζουν στην διοργάνωση. Από έξι γκολ έχουν ο Ραούλ Μπομπαντίγια της Άουγκσμπουργκ και Αρίτθ Αντούριθ της Μπιλμπάο.
Preview: Europa League

Τα πρώτα ματς των "32":

Τρίτη

Φενέρμπαχτσε - Λοκομοτίβ Μόσχας 2-0 (18' και 72' Σόουζα)

Πέμπτη

Φιορεντίνα - Τότεναμ (20:00)

Ντόρτμουντ - Πόρτο

Άντερλεχτ - Ολυμπιακός

Μίντιλαντ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Σεβίλλη - Μόλντε

Βιγιαρεάλ - Νάπολι

Σεντ-Ετιέν - Βασιλεία

Βαλένθια - Ραπίντ Βιέννης (22:05)

Άουγκσμπουργκ - Λίβερπουλ

Σπάρτα Πράγας - Κρασνοντάρ

Γαλατάσαράι - Λάτσιο

Σιόν - Μπράγκα

Σαχτάρ - Σάλκε

Μαρσέιγ - Μπιλμπάο

Σπόρτινγκ - Λεβερκούζεν

*οι ρεβάνς σε μία εβδομάδα

Ο πίνακας των σκόρερς

6 γκολ

Αρίτθ Αντούριθ (Μπιλμπάο)

Ραούλ Μπομπαντίγια (Άουγκσμπουργκ)

5 γκολ

Έρικ Λαμέλα (Τότεναμ)

Ντρις Μέρτενς (Νάπολι)

Χοσέ Καγιεχόν (Νάπολι)

Φράνκο Ντι Σάντο (Σάλκε)

Ντάβιντ Λαφάτα (Σπάρτα Πράγας)

Αμπουμπακάρ Ουμαρού (Παρτίζαν)

4 γκολ

Κρις Κόμονς (Σέλτικ)

Φερναντάο (Φενέρμπαχτσε)

Αντρίγια Ζίβκοβιτς (Παρτίζαν)

Μανόλο Γκαμπιαντίνι (Νάπολι)

Ζορζ-Κεβέν Εν'Κουντού (Μαρσέιγ)

Μπαγ Ουμάρ Νιάς (Λοκομοτίβ Μόσχας)

Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (Ντόρτμουντ)

Αλεκσάντρ Σαμέντοβ (Λοκομοτίβ Μόσχας)

Φενέρμπαχτσε - Λοκομοτίβ Μόσχας 2-0

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ