EUROPA LEAGUE

Ποιο Μάντσεστερ - Άγιαξ; Ποιος τελικός; Ποια Amstel;

Ποιο Μάντσεστερ - Άγιαξ; Ποιος τελικός; Ποια Amstel;

Ο τελικός του Europa League 2017 θα μπορούσε να είναι το πρώτο πετράδι στο στέμμα της διοργάνωσης αλλά Γιουνάιτεντ, Άγιαξ και Στοκχόλμη δεν ανταποκρίθηκαν. Αντίθετα, η Amstel, πρόσφερε βασιλική ποδοσφαιρική περιποίηση, άξια του ονόματός της και της UEFA.

Αν η αποστολή στην Στοκχόλμη για τον τελικό του Europa League ήταν σαν όλες τις άλλες τότε η γεύση που θα άφηνε ίσως να ήταν ανάλογη με αυτή που αφήνει το νερό. Κανένα χρώμα, καμία ιδιαίτερη γεύση αλλά αναγκαίο καλό. Ευτυχώς όμως, για τους καλεσμένους της Amstel, η οποία είναι από τους μεγαλύτερους χορηγούς του Europa League, η γεύση που αποκόμισαν όσοι έζησαν την εμπειρία υπό την φιλοξενία της, ήταν έντονη, γεμάτη αναμνήσεις και πάνω από όλα ποδοσφαιρική.

Γιατί καλά τα gala και οι εκδηλώσεις αλλά αν δεν γνωρίζεις τι σημαίνει ποδόσφαιρο για τον φίλαθλο, δεν μπορείς να προσφέρεις την απόλυτη εμπειρία παρακολούθησης ενός αγώνα και η Amstel απέδειξε σε μία πόλη που αδιαφορεί για το άθλημα, πως μετά από τόσα χρόνια χορηγιών και ενασχόλησης με τον βασιλιά των ομαδικών σπορ ξέρει καλύτερα από όλους πως να κάνει τα όνειρα πραγματικότητα. Φυσικά με τη βοήθεια άφθονης μπύρας, απαραίτητο αξεσουάρ για κάθε φίλαθλο που σέβεται τον εαυτό του.

Ποιο Μάντσεστερ - Άγιαξ; Ποιος τελικός; Ποια Amstel;

Για να μπορέσουμε να σε βάλουμε στο κλίμα, θα σου εξηγήσουμε πως και τί συνέβη σε λιγότερο από 48 ώρες στην Στοκχόλμη. Η Amstel, χορηγός του UEFA Europa League, φιλοξένησε τους υπερήφανους φιλάθλους του θεσμού στη Σουηδία προσφέροντας τους την απόλυτη ποδοσφαιρική εμπειρία. Φίλοι του ποδοσφαίρου και της μπύρας από όλο τον κόσμο ενώθηκαν υπό από το κόκκινο χρώμα της Amstel και το ξανθό της lager σε ένα event που μετατρέπει ένα ποδοσφαιρικό γεγονός σε μία πραγματική γιορτή, σε διασκέδαση χωρίς όρια. Από τη μεγάλη παρέα της Amstel δεν θα μπορούσε να απουσιάζει το ελληνικό χρώμα και κάπως έτσι ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης (25/5) ταξίδι των περίπου 20 τυχερών που κέρδισαν το ταξίδι στη Στοκχόλμη.

Στην αρχή το συναίσθημα ήταν περίεργο καθώς σχεδόν κανείς δεν ήξερε τι να περιμένει και λέμε σχεδόν γιατί οι άνθρωπο της Amstel ήξεραν πάρα πολύ καλά και είχαν κανονίσει τα πάντα σε τέτοιο βαθμό που σε ανάγκαζαν να αναρωτιέσαι μέχρι που μπορεί να φτάσει το επίπεδο της φιλοξενίας-εμπειρίας για έναν αγώνα. Στο κάτω κάτω της γραφής, το ποδόσφαιρο είναι το λαοφιλέστρο άθλημα, γιατί είναι απλό και απευθύνεται σε όλες τις κοινωνικές τάξεις, αλλά το εύρος της απόλαυσης είναι ατελείωτο.

Ποιο Μάντσεστερ - Άγιαξ; Ποιος τελικός; Ποια Amstel;

Χαράματα λοιπόν στο Ελευθέριος Βενιζέλος με τις οθόνες να δείχνουν τον επαναληπτικό της Μάντσεστερ με την Άντερλεχτ και άφιξη στην Στοκχόλμη όπου αρχίσαμε να τα βλέπουμε όλα κόκκινα και ξανθά (#diplis) από την πρώτη στιγμή. Στο πλευρό μας και ο καιρός που θύμιζε Ελλάδα με αποτέλεσμα οι Σουηδοί να έχουν πιάσει τα πάρκα για την απαραίτητη φωτοσύνθεση που τόσο τους λείπει. Η αλήθεια είναι πως η πανέμορφη Στοκχόλμη δεν είχε φορέσει τα ποδοσφαιρικά της καθώς σε κανένα σημείο της πόλης δεν καταλάβαινες πως θα διεξαγόταν σε λίγες ώρες ένας τελικός Ευρωπαϊκής διοργάνωσης και μάλιστα ανάμεσα σε δύο ομάδες με βαριά ιστορία και παραδοσιακούς οπαδούς.

Σκόρπιοι φίλαθλοι, απουσία πάθους, κανένα τραγούδι και κάπου εκεί αρχίσαμε να ανησυχούμε πως η επιλογή της UEFA να δώσει τον τελικό σε μία πόλη που "ξενέρωσε" γιατί έδωσε την πλατεία όπου πανηγυρίζουν τις νίκες στο χόκεϊ για χάρη του ποδοσφαίρου, θα χαλάσει την εμπειρία. Λάθος και πάλι λάθος καθώς το πρόγραμμα του διημέρου όπως το είχε ετοιμάσει η Amstel μύριζε ποδόσφαιρο και... κριθάρι σε κάθε του στιγμή.

Ποιο Μάντσεστερ - Άγιαξ; Ποιος τελικός; Ποια Amstel;

Μακριά λοιπόν από το κέντρο της πόλης σε ένα από τα δεκάδες πάρκα αρχίσαμε να νιώθουμε οπαδοί. Υπερήφανοι οπαδοί όπως σωστά μας προσφωνούσαν οι πάντα χαμογελαστοί άνθρωποι της υποδοχής. Άφθονη μπύρα, πλούσιο φαγητό, χορτάρι, μπάλες και τέρματα για να κάνουμε ζέσταμα, μουσική, ήλιος και ξανά μπύρες. Το σκηνικό ήταν άψογα στημένο και με την άφιξη των Ελλήνων στον χώρο το πάρτι άναψε με την μπάντα να παίζει συρτάκι για χάρη μας.

Όσο μαγικό και τέλειο κι αν ήταν το πρώτο event της Amstel θα ήταν κρίμα αν δεν είχαμε απολαύσει την υπέροχη πόλη της Στοκχόλμης, μία σκέψη που δεν περνούσε από κανένα μυαλό εκείνες τις στιγμές, αλλά το είχαν κανονίσει ΚΑΙ αυτό για εμάς χωρίς καν να το ζητήσουμε! Γρήγορη ξενάγηση μέσα στο πράσινο και το υγρό στοιχείο που δένει αρμονικά με τα σπίτια (η Στοκχόλμη αποτελείται από 1/3 δάσος, 1/3 νερό, 1/3 σπίτια) και στα πούλμαν για το Friends Arena όπου θα βλέπαμε για πρώτη φορά τους οπαδούς του Άγιαξ και της Μάντσεστερ που έλαμψαν διά της απουσίας τους όλη την ημέρα.

Ποιο Μάντσεστερ - Άγιαξ; Ποιος τελικός; Ποια Amstel;

Πλέον, νομίζαμε πως οι εκπλήξεις ολοκληρώθηκαν καθώς στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου, όλοι αισθανόμασταν πως ήμασταν σε... γνώριμα λημέρια. Λάθος. Ξανά. Τίποτα δεν ήταν όπως το ξέραμε. Στην είσοδο της θύρας τα κορίτσια της Amstel έκαναν πράξη αυτό που φωνάζουμε κάθε Σάββατο και Κυριακή με τον Ρούσσο στους 103,3: "Μην ξεχάσεις το κασκόλ" και από του πουθενά μας έντυσαν και μα έστειλαν να απολαύσουμε τον αγώνα. Ξανά λάθος! Θα έλεγες πως έπρεπε να είχαμε μάθει μέχρι εκείνη τη στιγμή αλλά κανείς δεν περίμενε αυτό που ακολούθησε. Πίσω ακριβώς από τις πότες που οδηγούσαν στις εξέδρες είχε στηθεί ένα ποδοσφαιρικό πάρτι που όμοιό του δεν υπάρχει. Ένας χώρος που δεν θύμιζε γήπεδο, μέσα στο γήπεδο, με το επίσημο τρόπαιο του Europa League να μας κρατάει συντροφιά μεταξύ μπύρας και σολομού.

Ποιο Μάντσεστερ - Άγιαξ; Ποιος τελικός; Ποια Amstel;

Το πάρτι πριν τον τελικό ήταν τόσο άψογα σχεδιασμένο που ξεχάσαμε τον αγώνα και την ευκαιρία να δούμε έναν τελικό, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούσαμε να αφήσουμε κενή την κόκκινη εξέδρα της Amstel. Οι θέσεις ήταν εκεί και μας περίμεναν για το πρώτο 45λεπτο, πριν ακολουθήσει το πάρτι του ημιχρόνου. Και για το δεύτερο 45λεπτο πριν απολαύσουμε το after match party.

Πραγματικά και χωρίς καμία υπερβολή η εμπειρία που προσφέρει η Amstel είναι από αυτές που δεν περιγράφονται και δεν έχουν καμία σχέση με την απόλαυση ενός ποδοσφαιρικού αγώνα όπως το έχουμε όλοι στο μυαλό μας. Γιατί κακά τα ψέματα ο τελικός ήταν άγευστος και η πόλη ποτέ δεν σου έδωσε να καταλάβεις πως διεξάγεται ένας τελικός με Άγγλους και Ολλανδούς οπαδούς, αλλά η παρτίδα σώθηκε από την οικοδέσποινα και μεγάλο χορηγό της διοργάνωσης.

Μπορεί να ζήσαμε τον τελικό του UEFA Europa League για λιγότερο από 48 ώρες αλλά στο μυαλό μας ήταν σα να ζήσαμε το πρόγραμμα μίας εβδομάδας και γι αυτό ευθύνεται αποκλειστικά η Amstel αφού Μάντσεστερ και Άγιαξ μας απογοήτευσαν για 90 λεπτά. Ραντεβού στο επόμενο event... Proud fan of the Uefa Europa League!

#AmstelGreece #UELFinal #PoiaAmstel

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ