EUROPA LEAGUE

Παπασταθόπουλος: Οι τέσσερις φορές που τον ήθελε ο Βενγκέρ

Arsenal's Sokratis Papastathopoulos reacts after the Europa League second leg quarterfinal soccer match between Napoli and Arsenal at San Paolo stadium in Naples, Italy, Thursday, April 18, 2019. Arsenal won 1-0.(AP Photo/Luca Bruno)
Arsenal's Sokratis Papastathopoulos reacts after the Europa League second leg quarterfinal soccer match between Napoli and Arsenal at San Paolo stadium in Naples, Italy, Thursday, April 18, 2019. Arsenal won 1-0.(AP Photo/Luca Bruno) AP

Ο Παπασταθόπουλος πολιορκήθηκε τέσσερις φορές από τον Βενγκέρ. Την 5η, χωρίς τον Αλσατό, ο Sokratis έγινε "Κανονιέρης" και παίζει σε τελικό Europa League. Διαβάστε το στόρι για το μακροχρόνιο φλερτ...

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος θα διεκδικήσει ευρωπαϊκό τρόπαιο. Πρόκειται για τον τέταρτο Έλληνα συν την ομάδα του Παναθηναϊκού το '71 που επιχείρησαν να πατήσουν στην κορυφή. Κανείς δεν τα κατάφερε, ωστόσο για τον Sokratis φαίνεται να είναι καρμικό να πετύχει κάτι με την Άρσεναλ. Η σχέση του με τους "Κανονιέρηδες" δεν προέκυψε κατά τις διαπραγματεύσεις για τη μετακόμισή του στο Λονδίνο το περασμένο καλοκαίρι.

Όχι, η κολόνια κρατούσε χρόνια, από τότε που ο κορυφαίος "γαλανόλευκος" στόπερ αγωνιζόταν στην ΑΕΚ! Διαβάστε αναλυτικά το ενδιαφέρον στόρι που κρύβει ένα μυστικό ραντεβού με τον Αρσέν Βενγκέρ, και τη "μάχη" με την Τσέλσι για χάρη του Σωκράτη που βρήκε νικητή την Τζένοα. Πάμε λοιπόν...

Η πρώτη φορά που Σωκράτης Παπασταθόπουλος μπήκε στο ραντάρ της τωρινής του ομάδας ήταν πολλά χρόνια πριν όταν ήταν "κιτρινόμαυρος". Παρέα με τον Βενγκέρ και η αποψινή αντίπαλος των Λονδρέζων η Τσέλσι. Αμφότερες τσέκαραν την περίπτωση του "Πάπα", αλλά καμία δεν τον απέκτησε.

Παπασταθόπουλος: Οι τέσσερις φορές που τον ήθελε ο Βενγκέρ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο νεαρός Σωκράτης με τον Κομβολίδη

Ήταν πολύ μικρός και από πλευράς Βενγκέρ υπήρξαν ενδοιασμοί όσον αφορά το ύψος του ποδοσφαιριστή κι αν θα μπορούσε να σταθεί αντάξιος των απαιτήσεων της Premier League. Αποφασίστηκε κανείς από τους Άγγλους να μην πάει για τον παίκτη κι έτσι ο Παπασταθόπουλος κατέληξε στην Τζένοα για ν' αρχίσει να "ψήνεται" ενόψει μεγαλύτερων προκλήσεων.

ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΒΕΝΓΚΕΡ

Ο αστικός μύθος λέει ότι Παπασταθόπουλος και Βενγκέρ συναντήθηκαν μετά το Πολωνία - Ελλάδα στο Euro 2012. Στο ματς εκείνο ο πρώην παίκτης της Ντόρτμουντ είχε αποβληθεί και έπειτα αποθεωθεί από τον Αλσατό. Οι δύο άνδρες φέρονται να συζήτησαν για το πώς μπορούν να συνεργαστούν, όμως ο Sokratis δεν ήταν πια το παιδάκι εκείνο στην ΑΕΚ, ήταν ένας ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής και τα οικονομικά χάλασαν τη δεύτερη ευκαιρία του Παπασταθόπουλου να πάει στην Premier League.

Dortmund's Sokratis reacts during the German Bundesliga soccer match between Borussia Dortmund and SC Freiburg in Dortmund, Germany, Saturday, Jan. 27, 2018.  (AP Photo/Martin Meissner)
Dortmund's Sokratis reacts during the German Bundesliga soccer match between Borussia Dortmund and SC Freiburg in Dortmund, Germany, Saturday, Jan. 27, 2018. (AP Photo/Martin Meissner) AP

Ο Σωκράτης αρχηγός της Ντόρτμουντ

ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΙ 3Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

Φτάνουμε σε μία περίοδο λίγο μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014. Ο Σωκράτης ηγείται της άμυνας της Ελλάδας, ξεχωρίζει στη Γερμανία με τη φανέλα της Ντόρτμουντ και η Άρσεναλ επιχειρεί εκ νέου να τον αποκτήσει. Οι Άγγλοι απλά ρώτησαν για το κόστος της μεταγραφής, το άκουσαν και δεν μπήκαν καν σε διαπραγμάτευση. Δεν σταματάμε όμως εκεί, αφού έγινε και τέταρτη επιχείρηση: Σωκράτης στο Λονδίνο.

ΤΟΥ ΤΟ ΧΑΛΑΣΕ ΑΛΛΟΣ ΓΑΛΛΟΣ

Την τέταρτη και τελευταία αποτυχημένη ενέργεια της Άρσεναλ για τον Παπασταθόπουλο στιγμάτισε ο Λοράν Κονσιελνί (σ.σ. το 2016-2017). Ο Γάλλος ήταν έτοιμος να φύγει από το "Emirates" για να συνεχίσει την καριέρα του στην Μαρσέιγ, τότε που οι Μασσαλοί έσπρωχναν αρκετά εκατομμύρια στην αγορά. Οι "Κανονιέρηδες" στράφηκαν εκ νέου στον Sokratis. Τελικά, ο Κονσιελνί άλλαξε άποψη και οι "Κανονιέρηδες" δεν μπήκαν στη διαδικασία να επενδύσουν ένα κάρο χρήματα στον Έλληνα κεντρικό αμυντικό, αφού θα κρατούσαν τον αρχηγό τους.

Arsenal's Granit Xhaka, Sokratis Papastathopoulos and Stephan Lichtsteiner, from left to right, walk on the pitch during a soccer training session at the Olympic stadium in Baku, Azerbaijan, Tuesday May 28, 2019. English Premier League teams Arsenal and Chelsea are preparing for the Europa League Final soccer match that takes place in Baku on Wednesday night. (AP Photo/Darko Bandic)
Arsenal's Granit Xhaka, Sokratis Papastathopoulos and Stephan Lichtsteiner, from left to right, walk on the pitch during a soccer training session at the Olympic stadium in Baku, Azerbaijan, Tuesday May 28, 2019. English Premier League teams Arsenal and Chelsea are preparing for the Europa League Final soccer match that takes place in Baku on Wednesday night. (AP Photo/Darko Bandic) AP

Ως "Κανονιέρης" στην τελευταία προπόνηση στο Μπακού

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ

Ο Αρσέν Βενγκέρ δεν μπόρεσε να φέρει ποτέ τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο στην Άρσεναλ. Ο "Πάπα" μπήκε στο αεροπλάνο για Λονδίνο τη χρονιά που ο Αρσέν χαιρέτησε. Ο Αλσατός απέτυχε να κάνει αυτό που κατάφερε ο Σβεν Μίσλιντατ. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος, το "διαμαντένιο μάτι" έφυγε από την Ντόρτμουντ και έγινε υπεύθυνος μεταγραφών στην Άρσεναλ. Πρώτα έφερε στην αγγλική πρωτεύουσα τον Μαυροπάνο, και στη συνέχεια τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο.

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ