ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ - Βίντι 0-2: Κακός ο "Δικέφαλος", έχασε την ευκαιρία

ΠΑΟΚ - Βίντι 0-2: Κακός ο "Δικέφαλος", έχασε την ευκαιρία
EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε σε κακή βραδιά και γνώρισε την εντός έδρας ήττα (0-2) από τη Βίντι για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Από τρεις βαθμούς "Δικέφαλος", Βίντι και ΜΠΑΤΕ, χαμός για τη δεύτερη θέση. (VIDEOS)

Δεν κατάφερε να κεφαλαιοποιήσει τη νίκη στο Μπορίσοβ και να ξεφύγει από τις συνδιεκδικήτριες ομάδες της δεύτερης θέσης, καθώς η Τσέλσι έχει "καπαρώσει" την πρώτη. Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε σε κακή βραδιά και γνώρισε την ήττα (0-2) στην Τούμπα από τη Βίντι για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Με τους δύο μπακ να αποτελούν τους "αδύναμους κρίκους", η ομάδα της Ουγγαρίας άνοιξε το σκορ με τον Χούστι στο 13ο λεπτό και το "κλείδωσε" με τον Στοπίρα στο 45ο. Δείτε τα τέσσερα πράγματα που μάθαμε από το ματς.

1. ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΤΟΝ ΒΑΡΕΛΑ

Ο ΠΑΟΚ ήταν μακριά από τον καλό του ευατό. Και δεν είναι μόνον τα κενά στην άμυνα, από τα οποία προήλθαν τα γκολ της Βίντι. Είναι και το γεγονός ότι δεν είχε καθαρή ευκαιρία στα 2/3 της αναμέτρησης. Μια εικόνα εντελώς "ξένη" προς τον "Δικέφαλο".

Δεν μπόρεσε στο μεγαλύτερο διάστημα να απειλήσει ουσιαστικά την εστία που υπερασπίστηκε ο Κόβασικ. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου άλλαξε πρόσωπα, άλλαξε σχηματισμό, αλλά μηδέν εις το πηλίκο. Η ομάδα του συνέχιζε να έχει μηδαμινή παραγωγή ευκαιριών.

Απείλησε δύο φορές και μάλλον όχι τόσο ορθόδοξα. Με έναν εκ των κεντρικών αμυντικών της. Ο Φερνάντο Βαρέλα έκανε ένα σουτ στο 73' που δεν δημιούργησε ιδιαίτερα προβλήματα στον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων, απείλησε πιο πιο πολύ στο 75' όταν πήρε την κεφαλιά στην περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

2. ΟΙ ΜΠΑΚ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΚΑΚΗ ΤΟΥΣ ΒΡΑΔΙΑ

Ίσως από την εκτός έδρας συντριβή (1-4) από την Μπενφίκα που σήμανε και τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ στα playoffs του Champions League έχουν να βρεθούν οι δύο μπακ του ΠΑΟΚ σε τόσο κακή βραδιά. Κι όταν μιλάμε για μπακ, μιλάμε για ένα από τα πάγια πιο δυνατά στοιχεία του "Δικεφάλου".

Στην αναμέτρηση με τους "αετούς" ήταν ο Λέο Μάτος με τον Βιεϊρίνια. Την Πέμπτη (25/10) το βράδυ ο Βραζιλιάνος με τον Άλιν Τόσκα. Στο πρώτο γκολ της Βίντι (13'), ο Άλιν Τόσκα έμοιαζε χαμένος στην αριστερή πλευρά, ο Λοΐκ Νεγκό έπιασε στον ύπνο τον Κρέσπο ο οποίος (νόμιζε πως) ήλεγχε, έκανε τη σέντρα κι ο Σλάμπολς Χούστι άνοιξε το σκορ.

Στο δεύτερο γκολ των Ούγγρων, στο 44ο λεπτό, ο Λέο Μάτος έχασε στο προσωπικό μαρκάρισμα ύστερα από εκτέλεση κόρνερ τον Στοπίρα. Έτσι, ο μπακ από το Πράσινο Ακρωτήρι βρήκε χώρο και χρόνο στο κέντρο της "ασπρόμαυρης" άμυνας και με κεφαλιά έκανε το 0-2.

Ο ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ ΕΚΤΟΣ, ΕΝΤΟΣ ΚΙ ΕΠΙ ΤΑ ΑΥΤΑ

Ο τεχνικός του "Δικεφάλου", Ραζβάν Λουτσέσκου, προτίμησε να μην συμπεριλάβει στο αρχικό σχήμα τον Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς. Ο Ρουμάνος τεχνικός δεν άλλαξε ριζικά τη φιλοσοφία του, καθώς οι επτά της αρχικής ενδεκάδας είναι βασικά του στελέχη.

Αλλά, επέλεξε ν' αφήσει εκτός τον Σέρβο. Μπορεί να ήλθε ορμώμενος από τα δύο γκολ της νίκης (1-2) στο ντέρμπι με τον Άρη στο "Κλεάνθης Βικελίδης", αλλά έχει κι άλλο ντέρμπι μπροστά. Είναι αυτό με τον Παναθηναϊκό (29/10, 21:30).

Τον πέρασε στο 52ο λεπτό, αλλά δεν άλλαξε κάτι θεαματικά. Μακριά από τον καλό του εαυτό, εγκλωβισμένος στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο της Βίντι, απομονωμένος, δεν μπόρεσε να προσφέρει.

ΑΗΤΤΗΤΟΣ ΕΚΤΟΣ ΑΛΛΑ 3Χ3 ΣΕΡΙ ΗΤΤΕΣ ΕΝΤΟΣ

Ο ΠΑΟΚ παραμένει αήττητος εκτός έδρας, αλλά στην Τούμπα παρουσιάζει "κενά αέρος". Ο "Δικέφαλος" γνώρισε την τρίτη του διαδοχική εντός έδρας ευρωπαϊκή ήττα. Η πρώτη ήταν με την Μπενφίκα στη ρεβάνς των playoffs του Champions League, η δεύτερη με την Τσέλσι (0-1) για την πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League και η τρίτη η αποψινή.

Θετικό ότι μακριά από τη Θεσσαλονίκη στέκεται καλά, αλλά θα πρέπει η έδρα να σταθεί σύμμαχός του σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς θα υποδεχθεί και την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ για την τελευταία (6η) αγωνιστική της φάσης των ομίλων.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 12ΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

1. Τσέλσι 9 (5-1)

2. ΠΑΟΚ 3 (4-4)

3. Βίντι 3 (2-3)

4. ΜΠΑΤΕ 3 (4-7)

Η 4Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ - Τσέλσι (19.55)

Βίντι - ΠΑΟΚ (19.55)

Η 5Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ - Βίντι (19.55)

Τσέλσι - ΠΑΟΚ (22.00)

Η 6Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου

ΠΑΟΚ - ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ (19.55)

Βίντι - Τσέλσι (19.55)

Γήπεδο: Τούμπα

Διαιτητής: Γεβγέν Αρανόβσκι (Ουκρανία)

Βοηθοί: Σέρχι Μπέκερ (Ουκρανία), Όλεγκ Πλούζνικ (Ουκρανία)

Επιπρόσθετοι βοηθοί: Μίκολα Μπαλάκιν (Ουκρανία), Ανατόλι Αμπντούλα (Ουκρανία)


ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου):
Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Τόσκα, Σάχοβ (52' Πρίγιοβιτς), Κάνιας, Λημνιός (46' Ουάρντα), Πέλκας, Ελ Καντουρί, Καρέλης (66' Μπίσεβαρ).

ΒΙΝΤΙ (Μάρκο Νίκολιτς): Κόβασικ, Φιόλα, Βινίσιους, Γιούχας, Στοπίρα, Νεγκό, Χάτζιτς, Πάτκαϊ, Χούστι (73' Κόβας), Μιλάνοβ (79' Νικολόβ), Στσέποβιτς (65' Χότζιτς).

Γκολ: 13' Χούστι, 44' Στοπίρα

Κίτρινες:23' Χάτζιτς, 48' Κόβασικ, 73' Νεγκό, 75' Φιόλα, 85' Χότζιτς

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ