EUROPA LEAGUE

Ούτε ο Μπερμπάτοφ σκόραρε με Γκαμπάλα

Ούτε ο Μπερμπάτοφ σκόραρε με Γκαμπάλα
INTIME SPORTS

Ο ΠΑΟΚ έμεινε στο 0-0 στο Μπακού και έχασε την ευκαιρία για νίκη στην πρεμιέρα των ομίλων. Οι Αζέροι κράτησαν το μηδέν για πέμπτο εντός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι, αφού ο Δικέφαλος ούτε με τον Βουλγαρο για μισή ώρα δεν έβαλε γκολ. Χτυπητή η απουσία του Κάτσε.

Θα μπορούσε κανείς να επικαλεστεί τις ευκαιρίες του Πέλκα (6΄) και του Μακ (19΄, 94΄) για να υποστηρίξει ότι ο ΠΑΟΚ δικαιούταν τη νίκη στο Μπακού στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League. Υπάρχει, όμως, το αντίβαρο των ευκαιριών των γηπεδούχων (με χαρακτηριστικότερη τη διπλή επέμβαση του Όλσεν στο 68΄) και γι' αυτό το 0-0 είναι το δίκαιο αποτέλεσμα.Ο Δικέφαλος, ούτε με τον Μπερμπάτοφ για μισή ώρα στη σύνθεσή του δεν κατάφερε να γίνει η πρώτη ευρωπαϊκή ομάδα που θα σκοραρει στην "Bakcell Arena", την έδρα της Γκαμπάλα.

Αγωνιστική ήταν η ομάδα του Τούντορ, όχι όμως καλή με τη μπάλα στα πόδια, γεγονός που έφερνε και λάθη στην άμυνα. Η απουσία του Κάτσε μέτρησε, η αλλαγή Ροντρίγκες-Κωνσταντινίδη στην ενδεκάδα το ίδιο. Προσθέστε και ότι ο Πέλκας ήταν σε κακή βραδιά και βγάζετε το συμπέρασμα. Ευτυχώς ο Δικέφαλος, δεν δέχθηκε γκολ από τον Περέιρα που είχε κοκορομαχίες με Τζαβέλλα και Τζιολη (στο φινάλε του αγώνα) και είδε την Ντόρτμουντ να κερδίζει στις καθυστερήσεις την Κράσνονταρ.

Ούτε ο Μπερμπάτοφ σκόραρε με Γκαμπάλα
INTIME SPORTS

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο:"Bakcell Arena"

Διαιτητής:Εστράδα (Ισπανία)

Οι συνθέσεις:

Γκαμπάλα (Ρομάν Γκρίγκορτσουκ): Μπεζοτόσνι, Στάνκοβιτς, Βέρνινταμπ, Ρικαρντίνιο, Ντασντεμίροφ, Ντόντο (Ζαργκάροβ 83΄), Γκάι, Μέζα, Ζετς (Περέιρα 46΄), Ζενιόφ, Αντόνοφ.

ΠΑΟΚ (Ιγκόρ Τούντορ): Όλσεν, Βίτορ, Κόστα, Τζαβέλλας, Κίτσιου, Τζιόλης, Σάμπο (Ζάιρο 85΄), Πέλκας (Γκολάσα 76΄), Ροντρίγκες, Μακ, Αθανασιάδης (Μπερμπάτοφ 59΄).

Κάρτες: 69' Ντόντο, 90' Αντόνοβ /31' Ροντρίγκες, 45' Τζαβέλλας

Κόκκινες: -

Γκολ: -

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΡΙΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

1) Ντόρτμουντ 3 (2-1)
2) ΠΑΟΚ 1 (0-0)
3) Γκαμπάλα 1 (0-0)
4) Κράσνονταρ 0 (1-2)

Μοιρασμένο ξεκίνημα

Ο αγωνιστικός χώρος ήταν σε κακή κατάσταση με τη μπάλα να κάνει αρκετά γκελ. Στα πρώτα λεπτά του αγώνα υπήρξαν και ορισμένα σκληρά μαρκαρίσματα. Στο 6΄, μετά από σέντρα του Κίτσιου από δεξιά, ο ολομόναχος Πέλκας πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έσκασε και κατέληξε άουτ. Αυτή ήταν η πρώτη καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ. Στο 10' ήταν η σειρά της Γκαμπάλα να απειλήσει για πρώτη φορά στο ματς, με τον Όλσεν να αποκρούει δύσκολα το σουτ του Ρικαρντίνιο. Στο 14' ο Ροντρίγκες έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ με εκτέλεση φάουλ, ενώ στο 17' ο Μπεζοτόσνι μπλόκαρε σουτ του Βίτορ.

Στο 19' ο ΠΑΟΚ είχε σπουδαία ευκαιρία με τον Μακ να κινείται με πολύ καλές προϋποθέσεις προς την περιοχή της Γκαμπάλα, να επιχειρεί το σουτ, όμως τον Στάνκοβιτς να προλαβαίνει να του βάλει την κόντρα. Στη συνέχεια της φάσης ο γκολκίπερ των γηπεδούχων απέκρουσε δύσκολα σουτ του Ροντρίγκες.

Έπεσε ο ρυθμός

Στη συνέχεια οι Αζέροι προσπάθησαν να απειλήσουν με κάποια σουτ που δεν ανησύχησαν ωστόσο ιδιαίτερα τον Όλσεν. Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερνε να γίνει επικίνδυνος όπως νωρίτερα, με τον ρυθμό του αγώνα να έχει πέσει αισθητά σε σχέση με το πρώτο 20λεπτο και τις δύο ομάδες να προσπαθούν να κυριαρχήσουν και να ελέγξουν το παιχνίδι. Η τελευταία καλή φάση του πρώτου μέρους ήρε στο 45', με ένα φάουλ σε καλό σημείο για τους γηπεδούχους, το οποίο ο Ρικαρντίνιο εκτέλεσε πάνω από τα δοκάρια.

Ούτε ο Μπερμπάτοφ σκόραρε με Γκαμπάλα
INTIME SPORTS

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Φακούντο Περέιρα να μπαίνει στο ματς. Ο ΠΑΟΚ έγινε επικίνδυνος στο 49', όταν ο Κίτσιου σέντραρε, ο Σάμπο έπιασε την κεφαλιά, όμως, ήταν "χλιαρή" με αποτέλεσμα να μπλοκάρει εύκολα ο γκολκίπερ της Γκαμπάλα. Στο 52' ο Ροντρίγκες βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά το σουτ που επιχείρησε δεν ανησύχησε τον Μπεζοτόσνι.

Η Γκαμπάλα έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ στο 52', με τον Ζενιόφ να στέλνει τη μπάλα λίγο δίπλα από το δοκάρι του Όλσεν με προβολή, μετά από σέντρα του Ντόντο. Στο 59΄ ο Τούντορ πέρασε στο παιχνίδι τον Μπερμπάτοφ στη θέση του Κλάους και δύο λεπτά αργότερα ο Μακ είχε μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει μετά από πάσα του Βούλγαρου. Ωστόσο το σουτ του από πλεονεκτική θέση εντός περιοχής απέκρουσε ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων, κρατώντας το μηδέν.

Η σπουδαιότερη ευκαιρία του ματς

Η Γκαμπάλα έχασε τεράστια ευκαιρία στο 67΄. Μετά από παράλληλη σέντρα από αριστερά, η μπάλα βρήκε στον Κόστα, ο Όλσεν απέτρεψε αρχικά το αυτογκόλ και αμέσως με υπερένταση απομάκρυνε πεσμένος προ του Ντοντό και του Περέιρα που καραδοκούσαν για να στείλουν τη μπάλα στα δίκτυα. Ο Περέιρα προσπάθησε να απειλήσει με ένα συρτό σουτ που πέρασε άουτ, ενώ ο ΠΑΟΚ δεν έβρισκε λύσεις επιθετικά.

Από μία φάση για τη νίκη

Στις καθυστερήσεις η Γκαμπάλα λίγο έλειψε να πετύχει το νικητήριο γκολ, με την κεφαλιά του Αντόνοφ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ να περνάει λίγο δίπλα από το δοκάρι του Όλσεν. Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μακ αποδείχθηκε μοιραίος για τον ΠΑΟΚ, καθώς είχε την ευκαιρία να δώσει τη νίκη, όμως το κοντινό σουτ που επιχείρησε μετά από πολύ ωραία ενέργεια απόκρούστηκε από την άμυνα των γηπεδούχων σε κόρνερ.

Ο διαιτητής

Πολύ καλή η διαιτησία του Ισπανού Εστράδα. Σφύριζε άμεσα και αυτός και οι βοηθοί του δεν έχασαν φάσες και βοήθησαν να έχει ρυθμό το παιχνίδι.

Φάση του αγώνα

Στο 67', μετά από παράλληλη σέντρα από αριστερά, η μπάλα βρήκε στον Κόστα, ο Όλσεν απέτρεψε αρχικά το αυτογκόλ και αμέσως με υπερένταση απομάκρυνε πεσμένος προ του Ντοντό και του Περέιρα που καραδοκούσαν για να στείλουν τη μπάλα στα δύχτια.

Δεν μας άρεσε

Η εμφάνιση του Πέλκα. Μεγάλη νευρικότητα, περιττές ενέργειες και ελάχιστη ουσία. Το μόνο θετικό είναι ότι στην κακή βραδιά του έδειξε πόσο πολύτιμος είναι για τον ΠΑΟΚ.

Ο πολυτιμότερος

Το εξαιρετικό παιχνίδι του Κόστα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα,. Έδειξε οτι φέτος όσο κυλά η σεζόν γίνεται ηγέτης στην άμυνα, επιβεβαιώνοντας το βαρύ βιογραφικό του.

Μας άρεσε

Ο Όλσεν που ανεβαίνει (δεύτερο καλό ματς μετά τη Βέροια) και ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ο πιο καταλυτικός παίκτης για το μηδέν παθητικό του ΠΑΟΚ.

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ