EUROPA LEAGUE

Ολυμπιακός να τον πιεις στο ποτήρι, 3-1 τη Μπέρνλι

Ολυμπιακός να τον πιεις στο ποτήρι, 3-1 τη Μπέρνλι
Φορτούνης, Μπουχαλάκης EUROKINISSI

Άστραψε και βρόντηξε ο Ολυμπιακός στο "Γ. Καραϊσκάκης" παίρνοντας προβάδισμα πρόκρισης στους ομίλους του Europa League. Νίκησε 3-1 τη Μπέρνλι, με τον Κώστα Φορτούνη να είναι ο ηγέτης των ερυθρόλευκων με δύο γκολ και μία ασίστ.

Olympiacos!Ναι, έτσι τον ξέρουν στο εξωτερικό και τον έμαθε καλά και η Μπέρνλι.Olympiacosλοιπόν! Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έκανε ό,τι ήθελε στο δεύτερο ημίχρονο τους Άγγλους και το 3-1 σίγουρα είναι ένα σκορ τιμητικό για τους ποδοσφαιριστές του Σον Ντάις, οι οποίοι έχασαν τα... αυγά και τα πασχάλια από το 46' έως το 90'.

Κι όλα αυτά, έχοντας ο Ολυμπιακός να αντιμετωπίσει στο πρώτο ημίχρονο και τις αποφάσεις του διαιτητή ονόματι Σλάβκο Βίντσιτς, ο οποίος ενώ θα έπρεπε το σκορ στο πρώτο ημίχρονο να είναι 2-0 μη δίνοντας το πέναλτι στον Ποντένσε, χάρισε ένα πέναλτι στους Άγγλους και τους έβαλε στο “κόλπο”, πηγαίνοντας οι δύο ομάδες στην ανάπαυλα με το σκορ 1-1.

Μεγάλη μπάλα έπαιξε ο Ολυμπιακός στο δεύτερο μέρος, με έναν απολαυστικό Φορτούνη και τους υπόλοιπους παίκτες να τον ακολουθούν. Ο Κώστας άνοιξε το σκορ στο 19', η Μπέρνλι ισοφάρισε με πέναλτι – φάντασμα του Γουντ στο 33', αλλά οι “ερυθρόλευκοι” με σκόρερ τον Μπουχαλάκη (48') και τον Φορτούνη στο 60' από την άσπρη βούλα, επικράτησε με 3-1. Οι Άγγλοι ολοκλήρωσαν δικαίως το ματς με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Γκίμπσον στη φάση του πέναλτι του Ολυμπιακού στο 59'.

" ΑΠΟΓΕΙΩΣΕ" ΤΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ Ο ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ

Η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν μπήκε καλά. Και ίσως σε αυτό να ευθύνεται το... αντιποδόσφαιρο της Μπέρνλι, η οποία μπήκε με σκοπό να κατστρέψει το παιχνίδι των “ερυθρολεύκων” και κυρίως να τους εκνευρίσει. Ουσιαστικά μετά από εκείνη τη σέντρα του Τσιμίκα στο 9ο λεπτό και το κόρνερ των Πειραιωτών, άρχισαν οι γηπεδούχοι να παίρνουν κάποια μέτρα στο γήπεδο.

Στο 19' όμως το Καραϊσκάκη σηκώθηκε στο πόδι. Γκολάρα του Φορτούνη με φάουλ και 1-0. Ήταν ένα γκολ που ο Ολυμπιακός το χρειαζόταν περισσότερο για να δώσει στους παίκτες της Μπέρνλι να καταλάβουν ότι δεν ήρθαν στο Φάληρο για να περάσουν ένα ευχάριστο βράδυ. Το Καραϊσκάκη “φλεγόταν”!

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ - ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ

Όλα αυτά όμως πήγαν περίπατο για τον Ολυμπιακό. Και το μομέντουμ, και η ώθηση που είχαν από την εξέδρα, και η ποιότητα που έβγαζαν οι “ερυθρόλευκοι” μετά το γκολ του Φορτούνη. Σε αυτό φυσικά δεν ευθυνόταν ο Ολυμπιακός, αλλά ο διαιτητής από την Σλοβενία που εμφανίστηκε στο Καραϊσκάκη και “τίναξε” το ματς στον αέρα.

Έκλεισε τα μάτια στο πέναλτι του Λονγκ στον Ποντένσε στο 30'. Δύο λεπτά αργότερα έδωσε με χαρακτηριστική ευκολία ένα πέναλτι στην Μπέρνλι σε επαφή που είχε ο Καμαρά με τον Γουντ. Τέτοιες επαφές γίνονται δεκάδες σε κάθε ματς! Ο Βίντσιτς όμως χωρίς δισταγμό, χωρίς να το πολυσκεφτεί έδειξε την “άσπρη βούλα” με απίστευτη ευκολία. Λες και η απόφασή του δεν θα καθόριζε τίποτα. Ο Γουντ ισοφάρισε στο 33' σε 1-1 και κάπου εκεί άρχισαν οι “ερυθρόλευκοι” να έχουν νεύρα δικαιολογημένα!

Σαν να μην έφτανε αυτό ήρθε και άλλη μία φάση στο 44' που σηκώνει συζήτηση. Γύρισμα του Φορτούνη μέσα στην περιοχή, η μπάλα φάνηκε από το ριπλέι να βρίσκει στο χέρι τον Γουάρντ και ο διαιτητής “κιτρίνισε” τον Λάζαρο επειδή διαμαρτυρήθηκε! Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τι απόφαση θα έπαιρνε αν αυτή η φάση εκτυλισσόταν στην περιοχή του Γιαννιώτη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΟΝΕΙΡΟ!

Οι “ερυθρόλευκοι” βγήκαν από τα αποδυτήρια και έδειξαν ότι στο δεύτερο ημίχρονο είναι αποφασισμένοι να κερδίσουν τους πάντες. Η πρώτη προειδοποιητική βολή ήταν το σουτ του Μπουχαλάκη στο 46'. Η δεύτερη ήταν και η κεφαλιά – κανονιά του Μπουχαλάκη στο 48' και... 2-1. Στο 60' ήρθε και το καταφανέστατο πέναλτι του Γκίμπσον που έκανε χέρι στο σουτ του Καμαρά, ο Αφρικανός κέρδισε και την αποβολή με δεύτερη κίτρινη του Γκίμπσον και ο Φορτούνης έγραψε το 3-1.

Ήταν ένας Ολυμπιακός να τον πιεις στο ποτήρι και οι Άγγλοι δεν είχαν πάρει χαμπάρι τι τους βρήκε. Στο 63' θα μπορούσαν να δεχτούν και τέταρτο γκολ, αλλά ο Χίτον είπε “όχι” στο σουτ του Ποντένσε, ενώ ο Γκερέρο στο 73' δεν σημάδεψε καλά.

ΠΩ ΠΩ ΕΝΑΣ ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ!

Ο Κώστας τα έκανε όλα! Και πάσαρε, και σκόραρε, και δημιουργούσε, και μάρκαρε! Ήταν μέσα και στα τρία γκολ. Δύο φορές σκόραρε από στατική φάση, μία με φάουλ και άλλη μία με πέναλτι και πρόσφερε το γκολ στον Μπουχαλάκη για το 2-1. Ο Φορτούνης είναι ένας άλλος Φορτούνης από αυτόν που βλέπαμε τα τελευταία δύο χρόνια. Ένας Φορτούνης της σεζόν του Μάρκο Σίλβα, ένας Φορτούνης που είχε αναγκάσει κόσμο και κοσμάκη από “κατασκόπους” να κόβουν κάθε Κυριακή εισιτήριο στο Καραϊσκάκη για να τον βλέπουν.

ΟΛΟΙ ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ

Ο Φορτούνης κρατούσε την μπαγκέτα και οι συμπαίκτες του ακολουθούσαν. Οι Βούκοβιτς και Μιράντα τα πήγαν περίφημα απέναντι στα... νταμάρια της Μπέρνλι. Ο Ομάρ και ο Τσιμίκας κράτησαν καλά τις θέσεις τους και δεν ανέβηκαν όπως με την Λουκέρνη για να έχουν το νου τους περισσότερο στα ανασταλτικά τους καθήκοντα. Οι Ποντένσε και Λάζαρος ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο έκαναν ό,τι ήθελαν από τις πλευρές τους. Ο Γκερέρο ήταν ο κλασικός “μαχητής”. Οι Μπουχαλάκης και Καμαρά ακόμα... τρέχουν! Και ο Γιαννιώτης όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί που έπρεπε.

Γήπεδο: Γ. Καραϊσκάκης

Διαιτητής: Slavko Vinčić (Σλοβενία)

Βοηθοί: Tomaž Klančnik, Andraž Kovacic (Σλοβενία)

4ος: Rade Obrenovic (Σλοβενία)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Μιράντα, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Ποντένσε, Χριστοδουλόπουλος (84' Ανσαριφάρντ), Φορτούνης (88' Φετφατζίδης), Γκερέρο.

ΜΠΕΡΝΛΙ (Σον Ντάις): Χίτον, Μπάρντσλεϊ, Λονγκ, Γκίμπσον, Γουόρντ (66' Λένον), Κορκ, Χένρικ, Τέιλορ, Γκούντμουνσον (76' Βόουκς), Μπαρνς, Γουντ (62' Ταρκόφσκι).

Γκολ: 19', 60' (πεν.) Φορτούνης, 48' Μπουχαλάκης / 33' Γουντ

Κάρτες: 32' Μπουχαλάκης, 44' Χριστοδουλόπουλος - 45'+2' Γκούντμουντσον, 48' Γκίμπσον, 48' Γουόρντ

Κόκκινη: 60' Γκίμπσον, 76' Τέιλορ

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα







Photo credits: Eurokinissi

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ