EUROPA LEAGUE

Οι δημοσιογράφοι "σταύρωσαν" τον Μοντέλα με γραβάτα

AC Milan coach Vincenzo Montella shouts instructions to his players during the Serie A soccer match between AC Milan and Lazio at the San Siro stadium in Milan, Italy, Tuesday, Sept. 20, 2016. (AP Photo/Antonio Calanni)
AC Milan coach Vincenzo Montella shouts instructions to his players during the Serie A soccer match between AC Milan and Lazio at the San Siro stadium in Milan, Italy, Tuesday, Sept. 20, 2016. (AP Photo/Antonio Calanni) AP PHOTO/ANTONIO CALANNI

Στην "ροσονέρα" πλευρά του Μιλάνου δεν υπάρχει (ακόμα) κανένα ματς με την ΑΕΚ, αλλά μόνο "εκτελεστικό απόσπασμα" για τον Βιντσέντζο Μοντέλα μετά και την ήττα στο ντέρμπι από την Ίντερ. Τι είπε για τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο.

Βάσει προγράμματος και τελετουργικού, τα ιταλικά ΜΜΕ συγκεντρώθηκαν νωρίς το μεσημέρι στο "Μιλανέλο" για την συνέντευξη Τύπου του Βιντσέντζο Μοντέλα ενόψει του ματς της ΑΕΚ με τη Μίλαν. Όμως ο Ιταλός τεχνικός ήξερε καλά πως κανείς δεν επρόκειτο να τον ρωτήσει γι' αυτό το παιχνίδι.

Η ήττα στο ντέρμπι από την Ίντερ, ήταν το μοναδικό που τουλάχιστον μέχρι και σήμερα (18/10) απασχολεί τον οργανισμό της Μίλαν. Φυσικά και τους Ιταλούς δημοσιογράφους, οι οποίοι περίμεναν να σταθεί απέναντι τους ο Μοντέλα, για πρώτη φορά μετά απ’ όσα έγιναν στο ντέρμπι της πόλης. Και μπορεί ο Ιταλός τεχνικός να μπήκε χαμογελαστός στην αίθουσα Τύπου στο… υπόγειο του Μιλανέλο, ωστόσο, η καρδούλα του το ήξερε πώς αισθανόταν. Περίπου σαν να πήγαινε στο "εκτελεστικό απόσπασμα"...

Οι δημοσιογράφοι σχεδόν τον "σταύρωσαν". Ο Μοντέλα προσπάθησε πολλές φορές να ρίξει την μπάλα στην εξέδρα. Είτε με κλισέ ατάκες τύπου "είμαστε σε σωστό δρόμο" και "δεν ήταν δίκαιο να χάσουμε από την Ίντερ με βάση την εικόνα μας". Είτε με άλλες, ευφάνταστες ατάκες, για να δικαιολογήσει τις πολλές διαφορετικές επιλογές για ενδεκάδες, ασορτί με το στιλ της πόλης που θεωρείται η πρωτεύουσα της μόδας: "Προτιμώ να βλέπω την ομάδα σαν μια γκαρνταρόμπα, από την οποία μπορώ να κάνω πολλούς στιλιστικούς συνδυασμούς". Όμως οι Ιταλοί δημοσιογράφοι δεν τον άφησαν σε "χλωρό κλαρί"!

"Πολλές φορές όμως οι συνδυασμοί και οι γραβάτες δεν ταιριάζουν μεταξύ τους και το αποτέλεσμα δεν βγαίνει καλό", ήταν η απάντηση στην… απάντηση του Μοντέλα. Γενικώς οι περισσότεροι από τους δημοσιογράφους έκαναν περισσότερες τοποθετήσεις και λιγότερες ερωτήσεις. Και ο Ιταλός τεχνικός απλώς προσπαθούσε να κρατήσει το χαμόγελο του...

ΤΟΝ... ΓΛΙΤΩΣΕ Η ΑΕΚ, ΤΟΝ "ΜΑΓΚΩΣΕ" Ο ΛΑΖΑΡΟΣ

Σαν σανίδα σωτηρίας για τον Μοντέλα, ήρθε η αλλαγή της ατζέντας προς το τέλος της συνέντευξης Τύπου, λόγω της παρουσίας και Ελλήνων δημοσιογράφων, που πήγαν την κουβέντα στο αυριανό ματς και την ΑΕΚ.

Μάλιστα ο τεχνικός της Μίλαν χαμογέλασε πλατιά και με ανακούφιση. Παρόλο που χρειάστηκε να… μαγκωθεί και πάλι, σε ερώτηση για τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, τον οποίο είχε αδικήσει κατάφωρα όταν τον είχε παίκτη στην Σαμπντόρια. Ωστόσο ξεκαθάρισε πως θα χαρεί που θα τον συναντήσει και πάλι και θα του δώσει το χέρι. "Τον είχα προπονήσει στη Σαμπντόρια, με χαρά θα τον συναντήσω αύριο και θα δούμε τι θα γίνει στον αγώνα".

Όσο για την ΑΕΚ, ο Μοντέλα τόνισε: "Είναι ένα παιχνίδι το οποίο μας ενδιαφέρει πολύ. Η θέση της Μίλαν είναι για την Ευρώπη. Περιμένω να γίνει καλό παιχνίδι. Οι παίκτες της ΑΕΚ μπορούν να προσαρμοστούν σ’ όλα τα είδη του παιχνιδιού. Και είναι παίκτες που έχουν ταχύτητα στην επίθεση. Η Μίλαν θα παίξει με τρεις κεντρικούς αμυντικούς και δεν ξέρω πως θα το αντιμετωπίσει αυτό η ΑΕΚ".

Photo credits: AP Photo/Antonio Calanni

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ