EUROPA LEAGUE

Οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ

Οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ

Το Sport24.gr παρουσιάζει το προφίλ των αντιπάλων του ΠΑΟΚ (Βιγιαρεάλ, Μπριζ και Ντιναμό Ζάγκρεμπ) για τον 4ο όμιλο του Europa League.

Τρεις ομάδες από εντελώς διαφορετικές σχολές βρέθηκαν στον δρόμο του ΠΑΟΚ. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης κρατάει την τύχη στα χέρια της.

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΗΣ ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ

Την 7η θέση κατέλαβε στο περυσινό πρωτάθλημα η Βιγιαρεάλ αντιμετωπίζοντας πολλές δυσκολίες στη μετά-Πελεγκρίνι εποχή. Κακό ξεκίνημα για "κίτρινα υποβρύχια" με τον Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο και ανοδική πορεία στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος.

Ο ισπανικός σύλλογος πήρε το εισιτήριο για το Europa League αφού προηγουμένως αποκλείστηκε η Μαγιόρκα λόγω οικονομικών προβλημάτων. Στον πάγκο της βρίσκεται από τον περασμένο Φεβρουάριο, ο 41χρονος, Χουάν Κάρλος Γαρίδο (αντικατέστησε τον Βαλβέρδε).

Στον προηγούμενο γύρο απέκλεισε την Ντνιέπρ Μογκίλεφ (Λευκορωσία) με δύο νίκες (5-0, 2-1).

Φθίνουσα πορεία τα τελευταία δύο χρόνια για τον σύλλογο από την επαρχία του Λεβάντε που δεν έχει πείσει με τις μέχρι στιγμής μεταγραφικές της κινήσεις.

Η Βιγιαρεάλ ιδρύθηκε το 1923 και έδρα της είναι το "Μαδριγάλ" χωρητικότητας 21.700 θέσεων. Αποχώρησαν σημαντικοί παίκτες όπως οι Γκοντίν και Γιορέντε οι οποίοι δεν έχουν αντικατασταθεί. Επίσης παρελθόν αποτελούν οι Εσκουδέρο, Πιρές, Ιμπαγάσα, Χάβι Βέντα, Μαρκάνο και Φουστέρ. Αποκτήθηκαν οι Μαρτσένα (Βαλένθια/αμυντικός), Ντερβίτ (Τότεναμ/Α) και Μπόρχα (Μ).

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΗΣ ΜΠΡΙΖ

Η διοίκηση της Μπριζ πριν από δύο χρόνια αποφάσισε να προχωρήσει σε ριζική ανανέωση, μία ενέργεια που μέχρι στιγμής δεν έχει φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Κατέλαβε την δεύτερη θέση στο περυσινό πρωτάθλημα. Στον πάγκο της κάθεται ο Ολλανδός, Άντρι Κόστερ (2η σεζόν) ο οποίος προτιμά σύστημα 4-3-3.

Αποκτήθηκαν οι Καμοζάτο (Α, Σταντάρ Λιέγης), Σκέποβιτς (Ε, ΟΦΚ Βελιγραδίου), Νταλμά (Μ, Σταντάρ Λιέγης) ενώ αποχώρησαν οι Τσάβες (Ε), Σονκ (Ε), Αλκαράζ (Α).

Αξίζει να σημειωθεί πως ο βελγικός σύλλογος έχει πραγματοποιήσει αρνητικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα. Ηττήθηκε από Κόρτραϊκ, Σερκλ Μπριζ, και Μαλίν, ενώ έχει πετύχει μόλις ένα "τρίποντο" απέναντι στη Σεν Τρούιντεν (4-1).

Στον προηγούμενο γύρο του Εuropa League άφησε εκτός νυμφώνος τη Ντιναμό Μινσκ (2-1, 3-2).

Η Κλαμπ Μπριζ ιδρύθηκε το 1894, ενώ έδρα της είναι το Γιαν Μπρέιντελ (29.074 θέσεων). Έχει κατακτήσει 13 πρωταθλήματα, 10 Κύπελλα, 13 Σούπερ Καπ.

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΗΣ ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ

Με τον άλλοτε ομοσπονδιακό τεχνικό Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς πλέον στον πάγκο της και με τον πρώην άσο του Παναθηναϊκού να σκοράρει με το καλημέρα η Ντιναμό Ζάγκρεμπ έχει αρχίσει να βρίσκει τον ρυθμό της.

Ο κροατικός σύλλογος βρίσκεται στην τέταρτη θέση του πρωταθλήματος με απολογισμό 3-1-1. Προκρίθηκε στους ομίλους του Europa League πετυχαίνοντας δύο νίκες απέναντι στην ουγγρική Γκιόρ (2-0, 2-1).

Στη ρεβάνς και τα δύο γκολ σημειώθηκαν με πέναλτι! Στο ρόστερ της Ντιναμό Ζάγκρεμπ βρίσκεται ο πρώην γκολκίπερ του Ολυμπιακού, Μπούτινα, αλλά και ο Ιγκόρ Μπίσκαν που πέρασε από τον Παναθηναϊκό.

Ιδρύθηκε το 1945 και έδρα της είναι το "Μάξιμιρ" χωρητικότητας 37.000 θέσεων. Δείτε τι έκανε ο Ρουκάβινα στον πρώτο αγώνα απέναντι στη Γκιορ.

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ