ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο διαιτητής του Μίλαν - Ολυμπιακός έχει βγάλει κόκκινη στον καρκίνο

Ο διαιτητής του Μίλαν - Ολυμπιακός έχει βγάλει κόκκινη στον καρκίνο

Ο διαιτητής του Μίλαν - Ολυμπιακός, Μπόμπι Μάντεν, διανομέας σε εκδοτική εταιρεία, θα μπορούσε να γράψει... βιβλίο για τη ζωή του. Το Sport24.gr παρουσιάζει τα κεφάλαια που δεν θα ξεχάσει ποτέ ο 39χρονος Σκωτσέζος.

Την Πέμπτη (4/10) ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στο Σαν Σίρο τη Μίλαν, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League. Την αναμέτρηση ορίστηκε να διευθύνει ο Σκωτσέζος Μπόμπι Μάντεν, η ζωή του οποίου θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει βιβλίο και μάλιστα best seller.

Προ διετίας πήγε στον γιατρό, προκειμένου να τσεκάρει ένα λίπωμα στον λαιμό του. "Νόμιζα ότι θα με εξετάσει για ένα δεκάλεπτο και θα φύγω. Τελικά αναγκάστηκα να μείνω για τέσσερις ώρες και ο γιατρός μου είπε ότι κατά 80% έχω καρκίνο στον θυροειδή" ανέφερε ο Μάντεν.

Την ίδια ημέρα, μάλιστα, είχε οριστεί να διευθύνει ποδοσφαιρικό ματς και βρήκε το κουράγιο να δώσει το παρών στην αναμέτρηση. "Το ματς δεν πήγε τόσο καλά όσο θα το ήθελα. Έκανα ένα λάθος. Νόμιζα ότι δεν θα επηρεαστώ, αλλά δεν ήταν έτσι τελικά", εξομολογήθηκε...

Ο 39χρονος ρέφερι αναγκάστηκε να μείνει εκτός αγώνων για μερικούς μήνες και αφού έβγαλε... κόκκινη στον καρκίνο, συνεχίζει να κάνει αυτό που του αρέσει. Είναι τέτοια η αγάπη του για τη διαιτησία, που παράτησε την κύρια δουλειά του (διανομέας για εκδοτική εταιρεία).

Ο Μάντεν υπήρξε ταλαντούχος δρομέας μεγάλων αποστάσεων, αλλά ένας σοβαρός τραυματισμός σε ηλικία 19 ετών, είχε ως αποτέλεσμα να σταματήσει πρόωρα. Όσοι ασχολούνται με τα οπαδικά φόρουμ στη Σκωτία, γνωρίζουν καλά ότι ο διαιτητής του Μίλαν - Ολυμπιακός υπήρξε παλαιότερα κάτοχος διαρκείας στους Ρέιντζερς. Γι' αυτό οι οπαδοί των "Κελτών" εξαγριώνονται όταν ορίζεται σε παιχνίδια τους, έχοντας χαρακτηριστεί "ο διαιτητής της Ρέιντζερς".

Ένα ακόμη σημαντικό πρόβλημα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ο Μάντεν, ήταν τα χρέη προς την εφορία. Για να αποφύγει τη χρεωκοπία, αναγκάστηκε να θέσει προς πώληση την κατοικία του! Κατάφερε, εντέλει, να εξασφαλίσει παράταση στην αποπληρωμή των χρεών για να απαλλαγεί κι από αυτό το βάρος.

Ο Μάντεν ξεκίνησε τη διαιτησία το 2002 και "σφύριξε" σε παιχνίδια του Euro 2016, ενώ έχει διευθύνει αρκετά ματς στην Ευρώπη, σε Champions League και Europa League. Η αρμόδια επιτροπή στη Σκωτία τον έχει ορίσει σε ουκ ολίγα Σέλτικ - Ρέιντζερς, ενώ προ ημερών ήταν στο Λιθουανία - Σερβία, για το Nations League.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Οι διαιτητές στα ματς Μίλαν - Ολυμπιακός και ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ - ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ