EUROPA LEAGUE

Ντουνάιτσκα Στρέντα - Ατρόμητος 1-2: "Καθάρισε" ο μαέστρος Ούμπιδες

EUROPA LEAGUE / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΝΤΟΥΝΑΙΣΚΑ ΣΤΡΕΝΤΑ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΝΤΟΥΝΑΙΣΚΑ ΣΤΡΕΝΤΑ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Τεράστιο "διπλό" για τον Ατρόμητο και την Ελλάδα. Οι Περιστεριώτες νίκησαν την Ντουνάιτσκα Στρέντα με 1-2 και έκαναν βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Europa League. Τρομερό γκολ ο Ούμπιδες, σκόρερ ο Μανούσος.

Ατρομητάρα στην Σλοβακία! Οι Περιστεριώτες χωρίς επίσημο παιχνίδι στα πόδια τους κατάφεραν να φύγουν νικητές από την ΜΟΛ Αρένα, επικρατώντας την Ντουνάιτσκα Στρέντα με 2-1.

Η ελληνική ομάδα μ' αυτό το αποτέλεσμα έκανε σούπερ βήμα και ονειρεύεται πρόκριση στον 3ο προκριματικό του Europa League, αρκεί να φανεί το ίδιο σοβαρή στη ρεβάνς της Πέμπτης (1/8, 20:00).

Αρκετοί ποδοσφαιριστές από το σύνολο του Γιάννη Αναστασίου ξεχώρισαν με την απόδοσή τους, ωστόσο αυτός που έκανε τη διαφορά ήταν ο 38χρονος, Χαβιέρ Ούμπιδες. Ο Αργεντινός στο 20' με καταπληκτική έμπνευση έβαλε σε θέση οδηγού τον Ατρόμητο:

Στο 35', όμως, η Ντουνάιτσκα Στρέντα κατάφερε να ισοφαρίσει με επίσης πανέμορφο γκολ του Κρίστοφερ Βίντα και σαν να μην έφτασε αυτό στο 38' ο Ατρόμητος έχασε με τραυματισμό τον Κιβρακίδη του οποίου τη θέση πήρε ο Νάτσος.

Κόντρα, όμως, στις ατυχίες ο Ατρόμητος βρήκε τη διέξοδο για το σημαντικό, εκτός έδρας αποτέλεσμα. Ο εξαιρετικός Χαβιέρ Ούμπιδες από σκόρερ έγινε δημιουργός. Στο 43', λοιπόν, ο αρχηγός των Περιστεριωτών σέντραρε στην περιοχή του Γέντλιτσκα και ο έτερος MVP, Γιώργος Μανούσος πετάχτηκε στη φάση και διαμόρφωσε το τελικό 1-2.

ΕΒΓΑΛΕ ΨΥΧΗ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ, ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΙ ΑΛΛΟ ΓΚΟΛ

Στο δεύτερο ημίχρονο, Ντουνάιτσκα Στρέντα και Ατρόμητος ισορρόπησαν σε τεντωμένο σχοινί. Ένα γκολ και θ' άλλαζαν τα πάντα. Εκεί, φάνηκε περισσότερο η ψυχή των ποδοσφαιριστών του Αναστασίου και η προσήλωσή τους στο αμυντικό πλάνο. Οι γηπεδούχοι πίεζαν για την ισοφάριση, όμως δεν την βρήκαν γιατί στα μετόπισθεν η "βρώμικη" δουλειά έπαιρνε υψηλό βαθμό.

Οι "κυανόλευκοι" έδωσαν άπειρες μάχες, διατήρησαν την ψυχραιμία τους στις απειλητικές στιγμές και δικαιώθηκαν. Προσέφεραν χώρους στους Σλοβάκους, και πολύ σωστά περίμεναν το κατάλληλο τάιμινγκ για να αντεπιτεθούν ώστε να βρουν και ένα τρίτο γκολ που πιθανόν να "κλείδωνε" την πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι.

Πράγματι, ο Ατρόμητος στο 89' έχασε γιγάντια ευκαιρία για το 3-1. Ο Φάρλεϊ μπήκε από αριστερά, κράτησε λίγο παραπάνω τη μπάλα, αλλά βρήκε το χώρο και σούταρε. Η "στρογγυλή θεά" δεν του έκανε το χατήρι και κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι, δημιουργώντας συνθήκες... ριμπάουντ για τον Χαβιέρ Ούμπιδες που σούταρε στην κίνηση άουτ:

Μ' αυτά και με εκείνα ο Ατρόμητος είχε σε εξαιρετική κατάσταση Μάντσον, Κατράνη, Χαρίση κράτησε μπάλα όταν χρειάστηκε, μονομάχησε σκληρά και πέτυχε να φύγει νικητής με σκορ που στο Περιστέρι, την επόμενη Πέμπτη, του δίνει αβαντάζ για την πρόκριση. Υπενθυμίζουμε πως ο Αναστασίου και οι παίκτες του θα αναμετρηθούν -εφόσον προκριθούν- με μία εκ των Λέγκια Βαρσοβίας ή Κουόπιο.

Γήπεδο: ΜΟΛ Αρένα

Διαιτητής: Μπάσιτιαν Ντάνκερτ

Βοηθοί: Μάρκους Χάκερ, Γιαν Σέιντελ

Ντουνάιτσκα Στρέντα (Χιμπάλα): Γέντλιτσκα, Ντέιβις (73' Μπλάκμαν), Κόστρμα, Κρούζλιακ, Όραβετς, Κάλμαρ, Βίντα Μ., Τσμέλικ (60' Βεσελόφσκι), Ρόναν (30' Βίντα Κ.), Ραμίρεθ, Ντίβκοβιτς.

Ατρόμητος (Αναστασίου): Μέγκερι, Κιβρακίδης (38' Νάτσος), Ρισβάνης, Γούτας, Κατράνης, Μάντσον, Χαρίσης, Ούμπιδες, Μανούσος, Ενσικουλού (61' Φάρλεϊ), Βέλλιος (74' Κάχιλα).

Γκολ: 35' Βίντα Κ. / 20' Ούμπιδες, 43' Μανούσος

Κάρτες: 39' Τσμέλικ

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Διαβάστε ακόμα:
Αναστασίου: "Εβγαλαν ψυχή οι παίκτες μου"
Ντουνάιτσκα Στρέντα - Ατρόμητος: Τα highlights του σπουδαίου διπλού
TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ