ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπέτις - Ολυμπιακός 1-0: Το πάλεψαν οι "ερυθρόλευκοι", όλα για όλα με τη Μίλαν

EUROPA LEAGUE / ÑÅÁË ÌÐÅÔÉÓ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
Φορτούνης, Ολυμπιακός EUROKINISSI SPORTS

Η Μπέτις νίκησε 1-0 τον Ολυμπιακό στο "Μπενίτο Βιγιαμαρίν" με γκολ του Κανάλες στο 39'. Σπουδαίες χαμένες ευκαιρίες για τους "ερυθρόλευκους", οι οποίοι θα παίξουν για την πρόκριση στο "Γ. Καραϊσκάκης" με τη Μίλαν.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 1-0 από τη Μπέτις στο "Μπενίτο Βιγιαμαρίν" για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Europa League, έχοντας χάσει σημαντικές ευκαιρίες για να σκοράρει. Η πρόκριση στους "32" του θεσμού θα παιχτεί στις 13 Δεκεμβρίου στο "Γ. Καραϊσκάκης", στην αναμέτρηση με τη Μίλαν, κατά την οποία η ομάδα του Μαρτίνς θα χρειαστεί νίκη με τουλάχιστον δύο γκολ διαφορά.

Πάμε να δούμε τα πέντε πράγματα που μάθαμε από τον αγώνα στη Σεβίλλη...

1. ΤΟ 75% ΤΗΣ ΜΠΕΤΙΣ ΚΑΙ Η ΔΙΠΛΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΑ

Ο Ολυμπιακός δεν μπήκε φοβισμένα στον αγωνιστικό χώρο του "Μπενίτο Βιγιαμαρίν". Κάθε άλλο. Μπορεί να μην κατέβηκε με... καθαρόαιμο φορ (στην κορυφή αγωνίστηκε ο Φορτούνης), αλλά έκανε τουλάχιστον δύο μεγάλες ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, ενώ όταν του δόθηκε η ευκαιρία δεν θέλησε να σπάσει το ρυθμό κρατώντας απλά τη μπάλα, αλλά βγήκε μπροστά και έφτασε σε τελικές. Πάνω που οι "ερυθρόλευκοι" φάνηκαν να ελέγχουν το ματς, μετρώντας τα σουτ των Μπουχαλάκη, Γκιλιέρμε και Καμαρά, οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι. Στο 17' ο Σισέ ανέτρεψε τον Μαντί και ορθά ο Καράσεβ καταλόγισε την εσχάτη των ποινών. Ο Σέρχιο Λεόν που ανέλαβε την εκτέλεση, έπεσε πάνω στον εξαιρετικό Ζοζέ Σα, ο οποίος τον νίκησε σε διπλή προσπάθεια, κρατώντας το μηδέν. Το 20λεπτο ολοκληρώθηκε με τη Μπέτις να έχει ποσοστό 75% στην κατοχή της μπάλας και τη μεγάλη διπλή ευκαιρία του Λεόν.

2. Ο ΜΠΟΥΧΑΛΑΚΗΣ ΤΟ 'ΧΑΣΕ, Ο ΚΑΝΑΛΕΣ ΤΟ 'ΒΑΛΕ

Ο Ολυμπιακός ακόμη και μετά τη μεγάλη ευκαιρία του Σέρχιο Λεόν, συνέχισε να παίζει με αυτοπεποίθηση. Με Ναουέλ, Φορτούνη και Ποντένσε ορεξάτους μπροστά και τη μεσαία γραμμή να στηρίζει. Το ίδιο και οι ακραίοι αμυντικοί, Τσιμίκας και Ομάρ. Άλλωστε, από σέντρα του Τσιμίκα στο 28', ο Μπουχαλάκης λίγο έλειψε να γράψει το 0-1, στέλνοντας τη μπάλα λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι με καρφωτή κεφαλιά. Παιχνίδια όπως αυτό δεν επιτρέπουν χαλάρωση και ο Ολυμπιακός το πλήρωσε στο 39'. Ο Σανάμπρια κράτησε τη μπάλα έξω από την περιοχή, την έδωσε στον Κανάλες, ο οποίος σούταρε από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σα (1-0).

Ο Πέδρο Μαρτίνς συνέχισε να βλέπει την ομάδα του να στέκεται αξιοπρεπέστατα, αλλά και να χάνει ευκαιρίες. Όσο σπουδαία ήταν αυτή του Μπουχαλάκη, άλλο τόσο ήταν και αυτή του 43' με τον Φορτούνη, ο οποίος έκανε την προβολή από τη σέντρα του Γκιλιέρμε, αλλά ο Μαντί " έβγαλε" πριν η μπάλα περάσει την τελική γραμμή.

3. ΤΟ ΡΙΣΚΟ ΜΕ ΓΚΕΡΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΟΚΑΡΙ ΤΟΥ ΣΑΝΑΜΠΡΙΑ

Η Μπέτις εξακολουθούσε να έχει την κατοχή της μπάλας και στο 58' ο Μαρτίνς αποφάσισε να ρισκάρει, βγάζοντας αμυντικό μέσο (Μπουχαλάκη), ρίχνοντας στον αγώνα επιθετικό (Γκερέρο). Ένα λεπτό μετά την αλλαγή, οι "βερδιμπλάνκος" που είχαν τον έλεγχο, είχαν δοκάρι ύστερα από σουτ του Σανάμπρια μέσα και δεξιά από την περιοχή. Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος, ο Ολυμπιακός δεν κατόρθωσε να φανεί το ίδιο απειλητικός. Οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να κρατήσουν τη μπάλα και να την κυκλοφορήσουν. Τα λεπτά περνούσαν και οι Ισπανοί, δίχως να εντυπωσιάζουν με το παιχνίδι τους, εξακολουθούσαν να είναι μπροστά στο σκορ.

4. ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΔΕΝ ΒΕΛΤΙΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

Με τις αλλαγές του ο Μαρτίνς άλλαξε τη διάταξη της ομάδας του σε 4-4-2, με Γκερέρο και Φορτούνη στη γραμμή κρούσης. Ο Βρουσάι στη δεύτερη ευρωπαϊκή του συμμετοχή έπαιξε αριστερά στη μεσαία γραμμή, ενώ μετά την αλλαγή Γκιλιέρμε - Νάτχο, ο Ισραηλινός έπαιξε πλάι στον Καμαρά στη μεσαία γραμμή και ο Ποντένσε έμεινε δεξιά. Η εικόνα του Ολυμπιακού δεν βελτιώθηκε από το 46' και μετά, παρά τη διαφοροποίηση σε σχήμα και πρόσωπα.

Η Μπέτις ήταν το αφεντικό του ματς και θα μπορούσε στο 78' να φτάσει σε δεύτερο τέρμα μετά το λάθος του Βούκοβιτς, αλλά ο Τέγιο που έφυγε στην κόντρα είδε τον Σα να πέφτει στα πόδια του και να μπλοκάρει, αφού προηγουμένως ο Σισέ με τρομερή ταχύτητα πρόλαβε τον Ισπανό και τον πίεσε, με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία του. Ο Πορτογάλος κίπερ των "ερυθρόλευκων" παίρνει τον τίτλο του MVP για την ομάδα του, πραγματοποιώντας νέα διπλή καταπληκτική επέμβαση στο 90', όταν σταμάτησε τα σουτ των Σανάμπρια και Ινούι.

5. ΜΙΑ... ΑΝΑΣΑ ΑΠΟ ΤΟ 1-1 ΣΤΟ 93' ΜΕ ΣΙΣΕ

Έχοντας δείξει μέτριο πρόσωπο στο δεύτερο 45λεπτο ο Ολυμπιακός, έχασε μεγάλη ευκαιρία να αποσπάσει την ισοπαλία. Στο 93' ο Φορτούνης εκτέλεσε κόρνερ και ο Σισέ που σηκώθηκε αφύλαχτος, έκανε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι, σε φάση κατά την οποία είχε ανέβει και ο Σα. Τελικά η ομάδα της Ανδαλουσίας κατέκτησε τη νίκη και εξασφάλισε την πρόκριση για την επόμενη φάση του Europa.

Γήπεδο: "Μπενίτο Βιγιαμαρίν"

Διαιτητής: Sergei Karasev (Ρωσία)

Βοηθοί: Igor Demeshko, Aleksei Lunev (Ρωσία)

4ος: Roman Usachev (Ρωσία)


ΜΠΕΤΙΣ (Κίκε Σετιέν):
Ρόμπλες, Μπάρτρα (74' Χάβι Γκαρθία), Κανάλες, Σέρχιο Λεόν (63' Ινούι), Σανάμπρια, Τέγιο (83' Μπαραγάν), Σίντνεϊ, Ουίλιαμ Καρβάλιο, Ζούνιορ Φίρπο, Λο Τσέλσο, Μαντί

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρ Μαρτίνς): Ζοζέ Σα, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε (81' Νάτχο), Μπουχαλάκης (58' Γκερέρο), Καμαρά, Ποντένσε, Ναουέλ (72' Ναουέλ), Φορτούνης

Γκολ: 39' Κανάλες

Κάρτες:29' Μπάρτρα, 73' Μαντί , 75' Σανάμπρια, 87' Κανάλες, 88' Λο Τσέλσο- 18' Σισέ, 24' Ναουέλ, 25' Μπουχαλάκης, 82' Ελαμπντελαουί

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 6ΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 5 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ:

1. Μπέτις 11 (7-2)

2. Μίλαν 10 (11-6)

3. Ολυμπιακός 7 (8-5)

4. Ντουντελάνζ 0 (3-16)

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (13/12, 22:00)

Ολυμπιακός - Μίλαν, Ντουντελάνζ - Μπέτις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ