EUROPA LEAGUE

Μπέντο - Κουαρέσμα: Συμπαίκτες και "αντίπαλοι"

Μπέντο - Κουαρέσμα: Συμπαίκτες και "αντίπαλοι"

Πάουλο Μπέντο και Ρικάρντο Κουαρέσμα τίθενται αντιμέτωποι στο πλαίσιο της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με την Μπεσίκτας για τους "16" του Europa League. Υπήρξαν συμπαίκτες, αν και ο δεύτερος απογοητεύτηκε από τον πρώτο το 2014.

Ο Ολυμπιακός ξαναβρίσκει στο δρόμο του στο "Europa League" ομάδα από τη γειτονική χώρα, Τουρκία. Μετά την Οσμάνλισπορ, οι "ερυθρόλευκοι" καλούνται να προσπεράσουν το εμπόδιο της Μπεσίκτας (περυσινή πρωταθλήτρια Τουρκίας και πρωτοπόρος την τρέχουσα σεζόν) και να βρεθούν στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Αντιμέτωποι, δύο Πορτογάλοι. Από τη μία ο προπονητής του Ολυμπιακού, Πάουλο Μπέντο. Από την άλλη, το αστέρι της Μπεσίκτας, Ρικάρντο Κουαρέσμα. Οι δυο τους, υπήρξαν συμπαίκτες στη Σπόρτινγκ. Ο πρώτος γέμισε με απογοήτευση το δεύτερο, το 2014, ανακοινώνοντας την αποστολή για το Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Μπέντο - Κουαρέσμα: Συμπαίκτες και "αντίπαλοι"

Ο 18χρονος, τότε, Ρικάρντο Κουαρέσμα ανέβαινε το 2001 από τη δεύτερη ομάδα των "λιονταριών" της πορτογαλικής πρωτεύουσας στην πρώτη. Εκεί, ένας "παλιός". Ο Πάουλο Μπέντο. Ο νυν τεχνικός του Ολυμπιακού διένυε τα τελευταία έτη της ποδοσφαιρικής του καριέρας. Μαζί με τον Ρικάρντο Σα Πιντο, νυν τεχνικό του Ατρομήτου. Κι έναν Έλληνα. Παντού, υπάρχει ένας Έλληνας. Ο γενικός αρχηγός του Πανιωνίου, Δημήτρης Ναλιτζής, ήταν "λιοντάρι" και κάτοικος Λισαβόνας εκείνη τη σεζόν.

Το 2003 την τεχνική ηγεσία της ομάδας ανέλαβε ο πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ, Λάσλο Μπόλονι. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο συστηνόταν στο πορτογαλικό κοινό (πριν συστηθεί στο παγκόσμιο) και Πάουλο Μπέντο, Κριστιάνο Ρονάλντο και Ρικάρντο Κουαρέσμα προπονούνταν μαζί. Δείτε και τη φωτογραφία που ακολουθεί:

Μπέντο - Κουαρέσμα: Συμπαίκτες και "αντίπαλοι"

Αργότερα, συνεργάστηκαν και στην εθνική ομάδα της πατρίδας τους, Πορτογαλίας. Αυτή τη φορά, ο Πάουλο Μπέντο είναι ο ομοσπονδιακός τεχνικός της "σελεσάο ντας κίνας". Η Πορτογαλία πηγαίνει στη Βραζιλία για το Μουντιάλ του 2014, αλλά ο Μπέντο "κόβει" τον Κουαρέσμα. Η ανακοίνωση της αποστολής των Ιβήρων φέρνει και την οργή του αστέρα της Μπεσίκτας.

Μπέντο - Κουαρέσμα: Συμπαίκτες και "αντίπαλοι"

"Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω την απόφαση του προπονητή. Τη σέβομαι, αλλά δεν την καταλαβαίνω. Είναι ένας μύθος ότι δεν βοηθάω στην αμυντική λειτουργία της ομάδας. Αν είχε δει τι έκανα από τον Ιανουάριο και μετά στην Πόρτο, τότε θα διαπίστωνε ότι είμαι ένας πολύ διαφορετικός ποδοσφαιριστής από ό,τι στο παρελθόν. Σε κάθε περίπτωση, ο προπονητής ξέρει τους λόγους για τους οποίους με απέκλεισε", είχε υποστηρίξει με δηλώσεις του στο Maisfutebol.

Η εθνική Πορτογαλίας απέτυχε στα γήπεδα της Βραζιλίας, η πορεία της στα προκριματικά του Euro 2016 ξεκίνησε άσχημα και ο Φερνάντο Σάντος διαδέχθηκε τον Πάουλο Μπέντο. Ο Κουαρέσμα από "βεντέτα" που χρειαζόταν "ειδική μεταχείριση" έγινε στα χέρια του πρώην τεχνικού των ΑΕΚ, Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ κι Εθνικής Ελλάδας "παίκτης ομάδας" και "εργαλείο του συνόλου". Η συνέχεια, πλέον, γνωστή με τον Κουαρέσμα να κατακτά το Euro 2016 στα γήπεδα της Γαλλίας, στον τελικό με αντίπαλο τη διοργανώτρια χώρα.

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ