ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπάγκα: "Άξιος σεβασμού ο ΠΑΟΚ"

BATE's Nemanja Milunovic, center , is celebrated after scoring his side's first goal during a Group H Europa League soccer match between 1. FC Cologne and BATE Borisov in Cologne, Thursday, Nov. 2, 2017. (AP Photo/Martin Meissner)
BATE's Nemanja Milunovic, center , is celebrated after scoring his side's first goal during a Group H Europa League soccer match between 1. FC Cologne and BATE Borisov in Cologne, Thursday, Nov. 2, 2017. (AP Photo/Martin Meissner) AP PHOTO/MARTIN MEISSNER

Ο προπονητής της Μπάτε Μπόρισοφ χαρακτήρισε τον ΠΑΟΚ ως μια δυνατή ευρωπαϊκή ομάδα και τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς ως τον πλέον επικίνδυνο ποδοσφαιριστή της. Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου.

Ο Αλεξέι Μπάγκα περιμένει πως ο ΠΑΟΚ αύριο θα εμφανιστεί ισχυρός όπως στους αγώνες στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ με την Σπαρτάκ Μόσχας, αν και όπως είπε δεν πήρε πληροφορίες από το τεχνικό της επιτελείο. «Μόνο στη ΤΣΣΚΑ Μόσχας ρώτησα για τον Βέρνμπλουμ", είπε ο Λευκορώσος τεχνικός.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του τεχνικού της ΜΠΑΤΕ:

Για το πέντε στα πέντε του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα: «Η πορεία του ΠΑΟΚ στο Ελληνικό πρωτάθλημα είναι εντυπωσιακή, ιδιαίτερα να σκεφτούμε ότι έχει αντιμετωπίσει δυνατούς αντιπάλους και πως ξεκίνησε με -2 βαθμούς. Τώρα βρίσκεται στην πρώτη θέση. Ο ΠΑΟΚ είναι μια καλή ομάδα, με ισορροπία σε όλες της γραμμής, καλούς ξένους ποδοσφαιριστές και έναν έμπειρο και καταρτισμένο προπονητή. Το σύνολο που θα πρέπει να έχει μια δυνατή ευρωπαϊκή ομάδα».

Για τους παίκτες του Δικέφαλου που θεωρεί πιο επικίνδυνους: «Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ είναι πολύ ποιοτικοί και τους αρέσει να έχουν την μπάλα στην κατοχή του. Επιπλέον εκτελούν έξυπνα και τις στημένες φάσεις. Και ατομικά είναι πολύ δυνατοί και του αρέσει επιτίθονται και ομαδικά αλλά και με προσωπικές ενέργειες. Ο πιο επικίνδυνος είναι ο Πρίγιοβιτς που έχει πολύ καλά ποσοστά σε όσες ομάδες έχει αγωνιστεί μέχρι τώρα».

Για τον Βέρνμπλουμ: «Είναι ένας από τους παίκτες που πρόσθεσαν εμπειρία στο ρόστερ του ΠΑΟΚ. Ένας ποδοσφαιριστής που έχει αγωνιστεί στο ρωσικό πρωτάθλημα και όσα είπε για αυτόν ο Στάνισλαβ Ντάγκουν ( σσ: ο ποδοσφαιριστής της Μπάτε δήλωσε πως ο Βέρνμπλουμ μπορεί να προκαλέσει… μακελειό) τον χαρακτηρίζουν. Δεν λέω ότι είναι τόσο σκληρός ώστε να τραυματίσει αντιπάλους (απάντησε σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου). Επαναλαμβάνω ότι ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που θα πρέπει να τη σεβόμαστε και περιμένω να γίνει αύριο ένα ενδιαφέρον παιχνίδι».

Για το αν είναι διαφορετικός ο ΠΑΟΚ του ελληνικού πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ της Ευρώπης: «Δεν ξεχωρίζω τα ευρωπαϊκά παιχνίδια του ΠΑΟΚ από αυτά του πρωταθλήματος αλλά κυρίως αυτά που έχει δώσει εντός και εκτός έδρας. Έχω μιλήσει με τους παίκτες μου που έχουν αγωνιστεί στην Ελλάδα και μου είπαν ότι ο ΠΑΟΚ στην έδρα του είναι μια εντελώς διαφορετική ομάδα. Η στήριξη των οπαδών του είναι «τρελή» και η ομάδα έχει πολύ μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Εκτός έδρας είναι κάπως διαφορετικός. Πρέπει να σκεφτούμε ότι είναι άλλο να παίζει για το πρωτάθλημα έστω και απέναντι στον Ολυμπιακό και άλλο να αγωνίζεσαι με την Σπαρτάκ και την Μπενφίκα και να είσαι τόσο κοντά στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ».

Για την εικόνα του ΠΑΟΚ στον αγώνα με την Τσέλσι είναι ενδεικτική: «Το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Τσέλσι δεν προσφέρεται για ασφαλή συμπεράσματα. Η Τσέλσι ανήκει στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης , άνοιξε το σκορ από νωρίς και είχε την κατοχή της μπάλας. Σίγουρα υπάρχουν στιγμές από το παιχνίδι που μπορεί κανείς να βγάλει συμπεράσματα, αλλά αν θέλουμε να έχουμε μια πραγματική εικόνα του ΠΑΟΚ, είναι καλύτερα να στραφούμε στους αγώνες πρωταθλήματος και στα παιχνίδια με την Σπαρτάκ Μόσχας και την Μπενφίκα. Η Τσέλσι είναι άλλο επίπεδο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ