EUROPA LEAGUE

Με σκόρερ "Λύμπε" στη Ν. Φιλαδέλφεια η μοναδική ήττα της Ντινάμο Κιέβου!

Με σκόρερ "Λύμπε" στη Ν. Φιλαδέλφεια η μοναδική ήττα της Ντινάμο Κιέβου!

H Ντινάμο Κιέβου, παρότι δεν έχει τεθεί αντιμέτωπη κατά το παρελθόν με την ΑΕΚ, έχει αγωνιστεί στη Νέα Φιλαδέλφεια με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό τη σεζόν 1998-99 για το Champions League λόγω... συναυλίας.

Η κληρωτίδα έφερε στο δρόμο της ΑΕΚ την Ντινάμο Κιέβου για τη φάση των 32 του Europa League. Οι "κιτρινόμαυροι" καλούνται να ξεπεράσουν το εμπόδιο της ουκρανικής ομάδας, η οποία ύστερα από 19 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα, βρίσκεται στη δεύτερη θέση, τρεις βαθμούς πίσω απ' τη Σαχτάρ Ντόνετσκ.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Ένωση τίθεται αντιμέτωπη με την Ντινάμο Κιέβου, παρά το γεγονός πως οι Ουκρανοί έχουν πλούσιο "ελληνικό" παρελθόν. Συγκεκριμένα, έχουν αγωνιστεί εφτά φορές με ελληνική ομάδα, μετρώντας πέντε νίκες, μία ισοπαλία και μία μόλις ήττα.

Η τελευταία φορά που αγωνίστηκαν επί ελληνικού εδάφους ήταν τη σεζόν 1998-99 για τους ομίλους του Champions League κόντρα στον Παναθηναϊκό. Μάλιστα, η αναμέτρηση έλαβε χώρα στη Νέα Φιλαδέλφεια, καθώς στο ΟΑΚΑ έδιναν συναυλία οι Rolling Stones!

Οι "πράσινοι" επικράτησαν 2-1 στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής, παρά το γεγονός πως έμειναν πίσω στο σκορ λόγω του τέρματος του Σεργκέι Ρεμπρόβ. Κι αυτή είναι η μοναδική ήττα της Ντινάμο Κιέβου από ελληνική ομάδα. Πρωταγωνιστές για το "τριφύλλι" ήταν ο Έρικ Μίκλαντ που ισοφάρισε σε 1-1 στο 57' κι ο νυν τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ, Νίκος Λυμπερόπουλος, που είχε χαρίσει τη νίκη με γκολ στο 69ο λεπτό.

Τελικά, η Ντινάμο είχε προκριθεί ως πρώτη στον επόμενο γύρο, ενώ ο Παναθηναϊκός τερμάτισε στην τελευταία θέση και αποκλείστηκε απ' τη συνέχεια της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Αξίζει να σημειωθεί πως πέρα απ' τον Ρεμπρόβ, στην σπουδαία ομάδα της Ντινάμο, αγωνίζονταν κι οι Κάχα Καλάτζε, Αντρέι Σεβτσένκο.

Θυμηθείτε τις καλύτερες στιγμές του αγώνα:

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΝΤΙΝΑΜΟ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ:

1975-76 Κύπελλο Κυπελλούχων: Ολυμπιακός - Ντινάμο Κιέβου 2-2 & 0-1

1976-77 Κύπελλο Κυπελλούχων: Ντινάμο Κιέβου - ΠΑΟΚ 4-0 & 2-0

1995-96 Όμιλοι Champions League: Ντινάμο Κιέβου - Παναθηναϊκός 1-0*

1997-98 Όμιλοι Champions League: Παναθηναϊκός - Ντινάμο Κιέβου 2-1 & 1-2

* Η Ντινάμο Κιέβου είχε χάσει το ματς και είχε αποκλειστεί λόγω της υπόθεσης δωροδοκίας. Τη θέση της είχε πάρει η δανέζικη Άαλμποργκ.

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ