EUROPA LEAGUE

Με δυο γκολάρες στα Play-offs ο ΠΑΟΚ, 2-0 την Ολίμπικ

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΠΑΟΚ - ΟΛΙΜΠΙΚ ΝΤΟΝΕΤΣΚ / EUROPA LEAGUE / PAOK - OLIMPIK DONETSK (ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)
ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΠΑΟΚ - ΟΛΙΜΠΙΚ ΝΤΟΝΕΤΣΚ / EUROPA LEAGUE / PAOK - OLIMPIK DONETSK (ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ) MOTIONTEAM

Ένα σόλο του Μακ και μια οβίδα του Τσίμιροτ ήταν αρκετά για τον ΠΑΟΚ ώστε να νικήσει 2-0 την Ολίμπικ Ντόνετσκ και να πάρει την πρόκριση για τα play-offs του Europa League. "Έκατσε" στο δεύτερο ημίχρονο ο Δικέφαλος, είχε μόλις δύο τελικές.

Η χρησιμοποίηση του Μπίσεσβαρ έκανε πιο επιθετικό τον ΠΑΟΚ, που είχε "βαρύ" τον Πρίγιοβιτς, αλλά "ζεστούς" τους Μακ-Τσίμιροτ. Υπέροχα τα γκολ από ατομικές ενέργειες, ελάχιστα πράγματα στο δεύτερο ημίχρονο απ'τον Δικέφαλο που έκανε διαχείριση δυνάμεων και αποτελέσματος.

O Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς είχε μόλις μία αλλαγή σε σχέση με τον πρώτο αγώνα στο Κίεβο. Ο Μπίσεσβαρ πήρε τη θέση του Σάχοφ κι έτσι η διάταξη άλλαξε σε 4-2-3-1, με τον Ολλανδό πίσω απ'τον Πρίγιοβιτς και τους Μακ-Κάμπος στα άκρα.

Με δυο γκολάρες στα Play-offs ο ΠΑΟΚ, 2-0 την Ολίμπικ

Η Ολίμπικ ήταν προφανώς ικανοποιημένη απ'την εικόνα του πρώτου αγώνα κι έτσι ο Σάνζαρ δεν άλλάξε ούτε πρόσωπα, ούτε διάταξη και κράτησε το 4-4-2.

Με δυο γκολάρες στα Play-offs ο ΠΑΟΚ, 2-0 την Ολίμπικ

Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό

Γήπεδο: Στάδιο Τούμπας

Διαιτητής: Ivaylo Stoyanov (BUL)

Βοηθοί: Ivo Kolev (BUL), Veselin Dobriyanov (BUL)

Τέταρτος διαιτητής: Stefan Apostolov (BUL)

ΠΑΟΚ (Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς): Ρέι, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Λέοβατς, Κάνιας (72' Σάχοβ), Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ (66' Ενρίκε), Κάμπος (82' Πέλκας), Μακ, Πρίγιοβιτς

ΟΛΙΜΠΙΚ ΝΤΟΝΕΤΣΚ (Ρόμαν Σάνζαρ): Μαχαράτζε, Λουκιαντσούκ (46' Μιχούνοβ), Κράβτσενκο, Σαμπάνοβ, Νιεμτσανίνοβ, Μπογκντάνοβ, Τσιμπαλιούκ, Σεστακόβ, Χομουτόβ, Μοχά , Μπιλένκι (71' Μιχάλοβ)

Γκολ: 24' Μακ, 46' Τσίμιροτ /

Κάρτες: / 5' Νιεμτσανίνοβ, 51' Τσιμπαλιούκ, 58' Κράβτσενκο

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Το πρώτο διάστημα του αγώνα ήταν μάλλον άδειο. Ούτε ο ΠΑΟΚ έφτιαξε πολλά με την μπάλα στα πόδια, ούτε οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να απειλήσουν με αντεπιθέσεις, ενώ είχαμε αρκετές διακοπές για μικροτραυματισμούς.

ΕΨΑΞΕ ΤΟΝ ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ

Ο Δικέφαλος έψαξε να βρει τον Πρίγιοβιτς στην πλάτη της άμυνας και στο 17' η όμορφη κάθετη του Τσίμιροτ βρήκε τον σέντερ φορ του ΠΑΟΚ σε πολύ πλάγια θέση και έτσι το γύρισμα του κόντραρε στον τερματοφύλακα των Ουκρανών. Δύο λεπτά αργότερα Μάτος-Κάμπος έστησαν μια κλασική συνεργασία στο δεξί άκρο, αλλά το γύρισμα του τελευταίου ήταν λίγο πιο δυνατό απ'όσο όσο θα έπρεπε για να εκτελέσει από κοντά ο Πρίγιοβιτς.

Ο,τι δεν κατάφερε ο ΠΑΟΚ σε οργανωμένες επιθέσεις και συνεργασίες το βρήκε στην κόντρα και στην ατομική ποιότητα των παικτών του.

ΣΟΛΑΡΕ Ο ΜΑΚ

Στο 25' ο Μπίσεσβαρ πήρε την απομάκρυνση της άμυνας και είχε την οξυδέρκεια να ανοίξει γρήγορα στον Μακ στα αριστερά. Ο Σλοβάκος έφυγε στην κόντρα, έφερε την μπάλα στο δεξί πόδι και ξεκίνησε προς το κέντρο.

Απέφυγε όποιον ήρθε στο διάβα και εκτέλεσε όταν ήρθε ακριβώς στο κέντρο της περιοχής για να να νικήσει τον Μαχαράτζε και να πετύχει το πρώτο γκολ της δεύτερης θητείας του στη Θεσσαλονίκη.

ΑΡΓΗΣΕ Ο ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ, ΟΒΙΔΑ Ο ΤΣΙΜΙΡΟΤ

Το μοτίβο επαναλήφθηκε και στο 45'. Ο Μπίσεσβαρ άνοιξε από χαμηλά σε έναν χώρο όπου κινήθηκαν μαζί Μακ και Πρίγιοβιτς. Ο Σλοβάκος "τσίμπησε" με τον κεφάλι προς τον Σέρβο, οποίος είχε την ευκαιρία να εκτελέσει με το αριστερό, αλλά άργησε και έδωσε την ευκαιρία στον Μαχαράτζε να πέσει στα πόδια του και να απομακρύνει.

Κι αυτό που δεν έκανε ο Πρίγιοβιτς εξ επαφής, το έκανε ο Τσίμιροτ από το σπίτι του. Στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, ο Βόσνιος μέσος απέφυγε δύο αντιπάλους στο χώρο του κέντρου και δοκίμασε το πόδι του από πολύ μακριά.

Ένα ξερό, μια οβίδα με το δεξί, που δεν περίμενε ο Μαχαράτζε, ο οποίος είδε την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του και στα δύο σουτ που είχαν κατεύθυνση προς την εστία.

Χάρις κυρίως στην ποιότητα των παικτών του και όχι τόσο βασισμένος σε συνεργασίες, ο ΠΑΟΚ έκανε τη δουλειά στο πρώτο ημίχρονο. Είχε κρατήσει τους Ουκρανούς χωρίς ουσιαστική ευκαιρία, με μόλις μία τελική, και είχε βρει δύο γκολ που ζέσταναν την Τούμπα κι έστειλαν τον κόσμο στην ανάπαυλα να συζητάει ποιο απ'τα δύο ήταν καλύτερο.

ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Με το σκορ στο 2-0 ο ΠΑΟΚ ήταν πιο άνετος και, το κυριότερο, οι Ουκρανοί ήταν αναγκασμένοι να γίνουν πιο επιθετικοί και να ανεβάσουν ψηλά την αμυντική τους γραμμή. Πριν καν συμπληρωθούν πέντε λεπτά αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο, ο Μπίσεσβαρ είχε ήδη επιχειρήσει δύο άμεσες μπαλιές στην πλάτη της άμυνας, που για λίγα εκατοτοστά δεν έφεραν τετ-α-τετ.

Δεν έγινε το ίδιο και στο 54' όταν ο Πρίγιοβιτς κατέβηκε χαμηλά, τράβηξε πάνω του την άμυνα και ο Κρέσπο βρήκε με βαθιά μπαλιά τον Κάμπος στα δεξιά. Νίκησε με την ταχύτητά του τον αντίπαλό του, γύρισε στην περιοχή, αλλά ο Μπίσεσβαρ ολομόναχος έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ. Ο Ολλανδός για μια ακόμη φορά έδειξε πως είναι ικανός δημιουργός, έχει καλές εκτελέσεις από μακριά, αλλά μοιάζει να δυσκολεύεται στα "εύκολα" τελειώματα".

Το μοτίβο έμεινε σταθερό για το μεγαλύτερο διάστημα του δευτέρου ημιχρόνου. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ είχαν διαρκώς την δυνατότητα να βρουν καθαρές φάσεις, αλλά τα χαλούσαν είτε στην τελευταία πάσα, είτε στο κοντρόλ. Εύκολα τις έβρισκαν τις προϋποθέσεις, εύκολα τις σπαταλούσαν.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ

Μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας άρχισαν και οι αλλαγές, ο ρυθμός έπεσε και το ματς έμοιαζε ολοένα και περισσότερο με δυνατό καλοκαιρινό φιλικό. Δεν ήταν αγγαρεία, αλλά δεν είχε και τη μέγιστη ένταση. Ο ΠΑΟΚ σταμάτησε να βρίσκει φάσεις, οι Ουκρανοί έψαχναν το γκολ που θα τους έβαζε στο παιχνίδι, αλλά απειλούσαν κυρίως με μακρινά σουτ, που έβρισκαν έτοιμο και σωστό τον Ρέι, που για δεύτερο επίσημο ματς έδειξε σταθερότητα.

Μετά το 70' ο αγώνας μετατοπίστηκε σιγά-σιγά στην περιοχή του ΠΑΟΚ, με τον Δικέφαλο να περιμένει χαμηλά την Ολύμπικ και τους Ουκρανούς να ανεβαίνουν ψηλά και να ψάχνουν τρόπο να απειλήσουν. Αρκετές τελικές, με τον ΠΑΟΚ να έχει μια εικόνα ρίσκου: δεν είναι λογικό να διακινδυνεύεις μια στιγμή που θα φέρει το 2-1 και θα κάνει ροντέο το τελευταίο διάστημα.

ΔΕΝ ΕΒΑΛΕ ΤΟ ΚΕΡΑΣΑΚΙ

Χαρακτηριστικό της χαλαρότητας και του τρόπο με τον οποίο αγωνίστηκε ο Δικέφαλος στο δεύτερο ημίχρονο είναι το γεγονός πως είχε μόλις μία τελική (αυτή του Μπίσεσβαρ στο 54') μέχρι το 85'. Τότε ο Πρίγιοβιτς έφυγε μόνος του απέναντι στον Μαχαράτζε, τον πέρασε, αλλά πλάσαρε αδύναμα και άσχημα, δίνοντας την ευκαιρία στον Σαμπάνοβ τη δυνατότητα να διώξει πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Ένα τελειώμα που στέρησε απ'τον ΠΑΟΚ ένα τρίτο γκολ, που θα αποζημείωνε τον κόσμο στην Τούμπα για την εικόνα που παρακολούθησε στο δεύτερο ημίχρονο.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το γκολ του Τσίμιροτ. Ο καθένας μπορεί να έχει την άποψή του για το ποιο γκολ ήταν το καλύτερο, αλλά η οβίδα του Βόσνιου αύξησε κατά πολύ τον ενθουσιασμό του κόσμου και, το κυριότερο, έδωσε στον ΠΑΟΚ το "μαξιλαράκι" των δύο γκολ.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Κανένα πρόβλημα για τον Βούλγαρο. Δεν χρειάστηκε να πάρει κάποια μεγάλη ή δύσκολη απόφαση, σωστός στον πειθαρχικό έλεγχο.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Μπίσεσβαρ. Δεν σκόραρε, αλλά ήταν στην αρχή κάθε καλής ενέργειας του ΠΑΟΚ, βάση για σχεδόν όλες τις επιθετικές συνεργασίες, παρότι δεν έκανε γκολ την ευκαιρία που έφτιαξαν οι συμπαίκτες του γι'αυτόν. Και μπορεί να έπαιξε λιγότερο απ'όλους, αφού έγινε πρώτος αλλαγή, αλλά καθόλου τυχαία ο ΠΑΟΚ δεν έφτιαξε και πολλά χωρίς αυτόν.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η σταθερότητα του Ρέι. Μεγάλη επέμβαση δεν είχε ο μοναδικός καινούργιος παίκτης του ΠΑΟΚ. Όμως, η συμπεριφορά της ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο τον έφερε αντιμέτωπο με πολλά σουτ και αρκετές σέντρες, που αντιμετώπισε με σιγουριά και σταθερότητα.

Μικρό, αλλά θετικό το πρώτο δείγμα του Αργεντινού.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Πρίγιοβιτς. Ο Σέρβος είχε ξανά τον ίδιο τρόπο παιχνιδιού, προσπάθησε να είναι στήριγμα για τις συνεργασίες, σημείο αναφοράς στην επίθεση και να βρεθεί σε θέση εκτέλεσης. Τα έκανε όλα, αλλά τα έκανε 1-2 κλικ πιο αργά απ'όσο χρειαζόταν.

Βαρύς, πράγμα όχι ασυνήθιστο για επιθετικούς με το δικό του κορμί σ'αυτό το διάστημα της σεζόν.

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ