EUROPA LEAGUE

Μαγικό βράδυ για την ΑΕΚ, 3-0 την Μπριζ

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÁÅÊ - ÌÐÑÉÆ / EUROPA LEAGUE / AEK - BRUGGE (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports)
ΑΕΚ EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ έστησε ένα μικρό πάρτι στο ΟΑΚΑ, "διέλυσε" με 3-0 την Μπριζ και επέστρεψε μετά από έξι χρόνια στους ομίλους του Europa League. Δύο γκολ ο Σιμόες και ένα ο Χριστοδουλόπουλος.

Η ΑΕΚ το είχε ανάγκη. Οι παίκτες της το ήθελαν σαν «παλαβοί» και φάνηκε από τον τρόπο που μπήκαν στο γήπεδο. Ενώ ο Μανόλο Χιμένεθ είχε την συνταγή. Η ΑΕΚ έστησε ένα πάρτι απέναντι στην Μπριζ, την κέρδισε με 3-0 και προκρίθηκε πανηγυρικά, μετά από έξι χρόνια, στους ομίλους τουEuropaLeague. Μάλιστα ήταν τόσο… μαγική η βραδιά της ΑΕΚ, που με βάση την εικόνα του ματς, το σκορ μοιάζει πολύ φτωχό και αδικεί την Ένωση.

Ο Χριστοδουλόπουλος, ο Κλωναρίδης, ο Μάνταλος, ο Σιμόες και γενικώς το πλάνο του Χιμένεθ, διέλυσαν την Μπριζ.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Ανέστης, Μπακάκης, Λόπες (61’ Γιόχανσον), Τσιγκρίνσκι, Τσόσιτς, Βράνιες, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος (78’ Γκάλο), Κλωναρίδης (67’ Αλμέιδα).

ΜΠΡΙΖ (Λέκο): Χόρβατ, Παλάσιος (46’ Ρεφαέλοφ), Ένγκελς, Ντενσβιλ, Βόρμερ, Νακάμπα, Βάνακεν, Ντε Μποκ, Ντιαμπί, Βόσεν, Ντένις (59’ Ντιμπόμπε)

Γήπεδο: Ολυμπιακό Στάδιο

Διαιτητής: Ζέσους Μανθάνο (Ισπανία)

Επόπτες: Ροντρίγκες (Ισπανία), Νικολάς (Ισπανία)

Γκολ: 28’ Χριστοδουλόπουλος, 39’ Σιμόες, 90’ Σιμόες

Κάρτες: 25’ Παλάσιος, 50’ Μπακάκης, 63’ Νακάμπα

Το live του αγώνα

"ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ" ΑΕΚ

Ένα σούπερ ξεκίνημα και ένα συνολικά μαγικό πρώτο ημίχρονο έκανε η ΑΕΚ. Παρόλο που ο προπονητής της Μπριζ προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Χιμένεθ αλλάζοντας το σχήμα σ’ ένα 4-3-3, η Ένωση κυριάρχησε απόλυτα. Κυρίως διότι όλες οι οδηγίες του Ισπανού τεχνικού για τον τρόπο εφαρμογής του 3-5-2, λειτούργησαν άψογα. Από τις κοντινές αποστάσεις ανάμεσα στις γραμμές, μέχρι την καλή κυκλοφορία της μπάλας. Και μέχρι το… πάρτι που έστησαν στα δυο άκρα και ο Μπακάκης αλλά κυρίως ο Λόπες.

Ενώ το πιο σημαντικό απ’ όλα, ήταν πως οι παίκτες της ΑΕΚ μπήκαν στο γήπεδο και «έτρωγαν» σίδερα. Κάτι που είχε απόλυτο αντίκτυπο στην εικόνα του ματς. Μόλις στο 6λεπτό ο Κλωναρίδης βρέθηκε μέσα στην περιοχή, σούταρε διαγώνια, αλλά η μπάλα κτύπησε στο αριστερό δοκάρι. Ενώ στην επιστροφή, ο Λόπες δεν μπόρεσε να την σπρώξει στα δίχτυα. Όμως η εικόνα του παιχνιδιού έδειχνε ξεκάθαρα, πως η ΑΕΚ θα έφτανε στο γκολ. Και το κατάφερε στο 27λεπτό. Ο Χριστοδουλόπουλος έβγαλε τον Σιμόες μέσα στην περιοχή, ο Πορτογάλος τσίμπησε την μπάλα και ο Χόρβατ τον ανέτρεψε. Το πεντακάθαρο πέναλτι ανέλαβε να εκτελέσει ο Λάζαρος και άνοιξε το σκορ.

Θεωρητικά η Μπριζ θα ήταν εκείνη που θα έπρεπε να βγάλει αντίδραση στο γήπεδο. Ωστόσο η ΑΕΚ δεν έχασε ούτε στιγμή ούτε την συγκέντρωση της, ούτε την συνοχή της, αλλά πάνω απ’ όλα ούτε την υπεροχή της στο παιχνίδι. Μια υπεροχή που μετατράπηκε σε δεύτερο γκολ. Στο 39’ η ΑΕΚ με Κλωναρίδη και Λόπες έβγαλε γρήγορη αντεπίθεση. Ο Πορτογάλος έκανε την σέντρα κατευθείαν για το κεφάλι του Λάζαρου. Η κεφαλιά του Χριστοδουλόπουλου κτύπησε στο δοκάρι, αλλά ο Σιμόες ήταν στην κατάλληλη θέση και με κεφαλιά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0. Και μ’ αυτό το προβάδισμα πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΙΠΑΤΟ

Η ΑΕΚ πλέον εκείνο που είχε να διαχειριστεί στο διαχειριστεί ήταν ένα πολύ σημαντικό προβάδισμα, αλλά και το ενδεχόμενο της πίεσης από την πλευρά της Μπριζ στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Και τα έκανε και τα δυο ακριβώς όπως έπρεπε. Άλλωστε οι Βέλγοι, με εξαίρεση μια σέντρα σουτ από τον Ντιαμπί που εξουδετέρωσε δύσκολα ο Ανέστης στο 48’, δεν είχαν καμία άλλη ευκαιρία. Όχι στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά ούτε καν σ’ ολόκληρο το δεύτερο 45άλεπτο. Και ας προσπαθούσε μάταια ο Λέκο κάτι να αλλάξει από τον πάγκο. Ακόμα και τον σούπερ σταρ του, τον Ντένις, έβγαλε νωρίς από το γήπεδο. Όμως η ΑΕΚ ήταν αποφασισμένη να μην αφήσει αυτή τη βραδιά να χαλάσει.

Ο Χιμένεθ στο 61’ αντικατέστησε τον κουρασμένο από το σούπερ πρώτο ημίχρονο Λόπες και έβαλε στο ματς τον Γιόχανσον, αλλάζοντας και το σύστημα 4-2-3-1 με τον Γαλανόπουλο να παίρνει θέση… δεκαριού και τον Μάνταλο να βγαίνει αριστερά. Η ΑΕΚ μ’ αυτή την αλλαγή σχήματος, κατάφερε να ελέγξει ακόμα περισσότερο το ματς. Και παρότι ο Χιμένεθ έβγαλε τον κουρασμένο Κλωναρίδη και έβαλε στην θέση του τον πιο βαρύ Αλμέιδα, η ΑΕΚ συνέχιζε να βγάζει αντεπιθέσεις, που ήταν κίνδυνος – θάνατος. Και μάλιστα θα μπορούσε πολλές φορές να είχε φτάσει σε τρίτο γκολ. Τελικά το κατάφερε στο 90λεπτό, με τον Σιμόες να παίρνει την μπάλα μέσα στην περιοχή, να κερδίζει την κόντρα και να σκοράρει για δεύτερη φορά. Για να κάνει το 3-0 και να σφραγίσει όχι απλώς μια πανηγυρική πρόκριση, αλλά μια από τις μαγικές ευρωπαϊκές βραδιές για την ΑΕΚ.

Δείτε τα γκολ του αγώνα ΕΔΩ

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η φάση του 39ουλεπτού όχι μόνο ήταν καθοριστική για την εξέλιξη του παιχνιδιού, αλλά ήταν και μια εντυπωσιακή φάση. Μπορεί ο Σιμόες να έβαλε το γκολ με κεφαλιά εξ επαφής. Όμως μέχρι και το δοκάρι που είχε με την κεφαλιά ο Λάζαρος, ήταν μια επίθεση που η ΑΕΚ είχε κτίσει εξαιρετικά.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Ισπανός Μανθάνο είδε σωστά την ανατροπή του Σιμόες και ορθώς υπέδειξε το πέναλτι. Παρόλα αυτά θα έπρεπε να δώσει και κίτρινη κάρτα στον τερματοφύλακα της Μπριζ. Γενικώς όμως, ήταν κοντά στις φάσεις και δεν έκανε κάποιο σημαντικό ή κρίσιμο λάθος.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Πολλοί ήταν αυτοί που άξιζαν τον τίτλου πολυτιμότερου παίκτη. Όμως πάνω στο… νήμα, από τον Χριστοδουλόπουλο που έκανε μαγικό παιχνίδι, τον τίτλο τον κέρδισε ο Σιμόες. Βλέπετε, μπορεί ο Λάζαρος να πέτυχε ένα γκολ και να είχε συμμετοχή και στο δεύτερο. Όμως ο Πορτογάλος μέσος κέρδισε το πέναλτι στο πρώτο γκολ και πέτυχε τα άλλα δυο.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Όλα αυτής της ΑΕΚ ήταν… όμορφα. Εκείνο όμως που ήταν ίσως το πιο σημαντικό απ’ όλα, ήταν το πάθος που έβγαλαν όλοι ανεξαιρέτως οι ποδοσφαιριστές που μπήκαν στο χορτάρι του ΟΑΚΑ. Έβγαλαν τεράστια ψυχή και τεράστιο πάθος και αυτό ήταν που έκανε και την μεγαλύτερη διαφορά στο παιχνίδι.

ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ

Σ’ ένα τέτοιο βράδυ, προφανώς δεν και δεν υπήρχε σχεδόν τίποτα που να πήγε στραβά. Αν υπάρχει κάτι για το οποίο πιθανόν θα παραπονεθεί ο Χιμένεθ στους παίκτες του, ήταν για το γεγονός πως στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ υπήρχαν οι ευκαιρίες, η ΑΕΚ δεν πέτυχε τρία και τέσσερα γκολ.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ