EUROPA LEAGUE

Κυρίαρχος και στη ρεβάνς ο Ολυμπιακός, 3-1 τη Λουκέρνη

ËÏÕÊÅÑÍÇ - ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ / EUROPA LEAGUE (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ËÏÕÊÅÑÍÇ - ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ / EUROPA LEAGUE (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με τον Χριστοδουλόπουλο να σκοράρει ξανά τα δύο πρώτα γκολ (23', 59') της ομάδας του και τον Γκερέρο να ακολουθεί (68'), ο Ολυμπιακός νίκησε στην Ελβετία με σκορ 3-1 τη Λουκέρνη και με το συνολικό 7-1 πήρε την πρόκριση στα playoffs του Europa League. (video)

Ο Ολυμπιακός δεν επαναπαύθηκε στο αβαντάζ που είχε μετά το 4-0 του Φαλήρου, επικράτησε και στη ρεβάνς της Ελβετίας με σκορ 3-1 της Λουκέρνης, σφραγίζοντας με το συνολικό 7-1 την πρόκριση του στα playoffs του Europa League, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Μπασακσεχίρ - Μπέρνλι.

Αυτά είναι τα τρία πράγματα που μάθαμε από την αναμέτρηση στο "Luzern Arena":

1. ΤΟΝ... ΧΑΒΑ ΤΟΥ Ο ΛΑΖΑΡΟΣ

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν άλλαξε τίποτα στα πλάνα του σε σχέση με την αναμέτρηση του Φαλήρου. Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν είχε διάθεση για... εκπτώσεις παρά την κάβα του 4-0 και αυτό το μήνυμα φρόντισε να περάσει στους παίκτες του.

Ο Ολυμπιακός ήθελε να ντουμπλάρει τις νίκες του στη ρεβάνς της Ελβετίας και με αυτόν τον στόχο παρατάχθηκε στο "Luzern Arena", έχοντας από το ξεκίνημα την πρωτοβουλία των κινήσεων στον αγωνιστικό χώρο. Δεν έκατσαν στο προβάδισμα τους οι Πειραιώτες, αντιθέτως από νωρίς έψαξαν το γκολ.

Ο Γκερέρο στο 7' κέρδισε μια χαμένη φάση, έσπασε τη μπάλα στον Φορτούνη και αυτός συνέχισε να ερωτοτροπεί με τα δοκάρια. Το πλασαριστό σουτ του διεθνή μέσου από το ημικύκλιο της περιοχής σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Σάλβι και ήταν το τρίτο (!) στα δύο ματς με τη Λουκέρνη, μετά τα δύο της αναμέτρησης του Φαλήρου.

Ο Σάλβι "κατέβασε" την προσπάθεια του Καμαρά εκτός περιοχής στο 15', με τους Πειραιώτες να "ψήνουν" το γκολ. Το οποίο εντέλει σέρβιρε ο Ελαμπντελαουί στον Χριστοδουλόπουλο στο 23', με τον διεθνή μεσοεπιθετικό να σκοράρει με καρφωτή κεφαλιά μετά τη σέντρα του Νορβηγού από δεξιά.

Οι Ελβετοί έμοιαζαν με μεζέ στα δόντια του Λάζαρου, που βρήκε το τρίτο του τέρμα σε δύο ματς απέναντι στη Λουκέρνη.

Στο 26' ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να διευρύνει το προβάδισμα του, όμως ο Γκερέρο ούτε έσπασε στον αμαρκάριστο Ποντένσε (δέχθηκε και την παρατήρηση του Μαρτίνς), ούτε νίκησε τον Σάλβι στο τετ-α-τετ, μετά την κάθετη του Τσιμίκα.

2. ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗ ΜΟΙΡΑ ΤΗΣ Η ΛΟΥΚΕΡΝΗ

Από την πλευρά τους, οι γηπεδούχοι δεν έτρεφαν αυταπάτες για το τι μπορούσαν να πάρουν από τη ρεβάνς. Συμβιβασμένη με τον αποκλεισμό η Λουκέρνη και προσαρμοσμένη στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, έβλεπε τη ρεβάνς περισσότερο ως ένα τεστ για τη συνέχεια.

Ο Ρενέ Βάιλερ προσπαθούσε να περιορίσει τη δύναμη των Πειραιωτών από τις πτέρυγες και ζητούσε από τους παίκτες του αμυντική συνέπεια πριν από οτιδήποτε άλλο. Οι Ελβετοί ζήτησαν πέναλτι σε χέρι του Ρόντερικ στο 3', ο Levnikov έδειξε να συνεχιστεί το ματς. Στο 18' με ένα σουτ του Σουρπφ και στο 26' από γύρισμα του Σνόιβλι, οι γηπεδούχοι είχαν δύο καλές στιγμές στο πρώτο μέρος. Πέραν τούτου, ουδέν.

3. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΡΑΞΗ 4Η

Πρέπει να είναι φαν της... επανάληψης ο Χριστοδουλόπουλος. Τα δύο πρώτα γκολ του Ολυμπιακού στο Φάληρο είχαν τη δική του υπογραφή, το ίδιο συνέβη και στη ρεβάνς. Οι Πειραιώτες είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ανέβαζαν συνεχώς τους πλάγιους μπακ στην επίθεση και έψαχναν ένα δεύτερο τέρμα.

Ο Βούκοβιτς σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι, ο Ρόντερικ πήρε την επαναφορά και τροφοδότησε τον Χριστοδουλόπουλο, που πέτυχε γκολ - καρμπόν με το δεύτερο του πρώτου ματς, ξανά για το 2-0 των "ερυθρολεύκων", αυτή τη φορά στο 59'. Γκολ Νο6 για τον Ολυμπιακό στα δύο ματς και τέταρτο προσωπικό για τον Λάζαρο.

Η αναμέτρηση δεν μπορούσε να αντέξει σε κριτική, δεν ήταν καν sequel, περισσότερο σε remake έφερνε. Όπως στο Φάληρο, έτσι και στο "Luzern Arena", ο Γκερέρο πέτυχε το 3-0 για τον Ολυμπιακό σκοράροντας πάλι από τη μικρή περιοχή, μετά τον έξοχο συνδυασμό Φετφατζίδη - Ποντένσε στο 68'.

Ο Ντεμασάι στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα σκόραρε με το αριστερό μέσα από την περιοχή, μειώνοντας σε 1-3 για τους γηπεδούχους. Τίποτε δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Levnikov, οι Πειραιώτες ντουμπλάροντας τις νίκες τους επί της Λουκέρνης πήραν το εισιτήριο για τα playoffs του Europa League και περιμένουν μια εκ των Μπασακσεχίρ και Μπέρνλι, ως τελευταίο εμπόδιο πριν τους ομίλους της διοργάνωσης.

Γήπεδο: Luzern Arena

Διαιτητής: Kirill Levnikov (RUS)

Βοηθοί: Aleksei Vorontsov (RUS), Aram Petrosyan (RUS)

ΛΟΥΚΕΡΝΗ (Ρενέ Βάιλερ): Σάλβι, Γκρέτερ, Άλβες, Σουλτζ, Σίντλερ, Βότσα, Γκβίλια (81' Ντεμασάι), Ούγκρινιτς (66' Βολφ), Σνόιβλι (66' Βάργκας), Σουρπφ, Ελέκε.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Ρόντερικ, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Καμαρά (72' Τοροσίδης), Χριστοδουλόπουλος, Ποντένσε, Φορτούνης (63' Φετφατζίδης), Γκερέρο (70' Ανσαριφάρντ).

Γκολ: 82' Ντεμασάι / 23' & 59' Χριστοδουλόπουλος, 68' Γκερέρο

Κάρτες: / 32' Φορτούνης

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Photo credits: eurokinissi

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ