EUROPA LEAGUE

Κόλος Κοβαλίβκα: Το προφίλ της αντιπάλου του Άρη

Κόλος Κοβαλίβκα: Το προφίλ της αντιπάλου του Άρη

Η Κόλος Κοβαλίβκα που θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην Ευρώπη ιδρύθηκε το 2012 και έως το 2015 αγωνιζόταν σε περιφερειακά πρωταθλήματα δεν τρομάζει τον Άρη.

Εύκολο έργο αναμένεται να έχει ο Άρης στο β' προκριματικό του Europa League όπου θα βρει μπροστά του την Κόλος Κοβαλίβκα μετά την κλήρωση της Δευτέρας (31/8). Πρόκειται φυσικά για την ευκολότερη κλήρωση αν αναλογιστεί κανείς πως ως πιθανοί αντίπαλοι ήταν η Τότεναμ και η Χάποελ Μπερ Σεβά.

Η Κόλος Κοβαλίβκα από την Ουκρανία είναι η πλέον άπειρη ομάδα καθώς μετέχει για πρώτη φορά σε Ευρωπαϊκές διοργανώσεις ενώ είναι μια ομάδα με μόλις οκτώ χρόνια ιστορίας. Συγκεκριμένα ιδρύθηκε το 2012 και ως το 2015 αγωνίστηκε σε περιφερειακά πρωταθλήματα. Στη συνέχεια έπαιξε στην ερασιτεχνική κατηγορία της Ουκρανίας και μέτρησε τέσσερις σερί ανόδους για να παίξει στη μεγάλη κατηγορία.

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΥΣΙ

Την περσινή σεζόν η Κοβαλίβκα τερμάτισε στην έκτη θέση του πρωταθλήματος Ουκρανίας έχοντας απολογισμό 8 νίκες, 2 ισοπαλίες και 12 ήττες συγκεντρώνοντας 26 πόντους και τερματίζοντας έναν πόντο πάνω από την Ντνίπρο μετέχοντας στα playoffs του πρωταθλήαματος.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΗΣ

Ο Ουκρανικός σύλλογος στο ρόστερ του έχει μόλις τρεις ξένους ποδοσφαιριστές. Τον 21χρονο Αλβάρο Νγκαμπά από το Καμερούν, τον Φινλανδό Άρνι Βίλχαλμσον και τον Μαμαντού Ντανφά από το Καμερούν. Όλοι οι υπόλοιποι είναι Ουκρανοί ποδοσφαιριστές, κυρίως νεαροί σε ηλικία, που επιθμούν μέσω της Κοβαλίβκα να κάνουν το βήμα παραπάνω.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Προπονητής των Ουκρανών είναι ο 43χρονος Ουκρανός, Ρουσλάν Κοστιούσιν ο οποίος προσλήφθηκε στο σύλλογο την 1 Φεβρουαρίου 2014 και έκτοτε έχει συνθέσει το όνομα του με κάθε επιτυχία του συλλόγου. Για αυτό και έχει παραμείνει στο τιμόνι της ομάδας εδώ και έξι χρόνια.

Το κοινό με τον Άρη είναι τα χρώματα της ομάδας. Καθώς μπορεί το βασικό να είναι το άσπρο και το μαύρο αλλά η τρίτη στολή είναι κίτρινη.

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ