EUROPA LEAGUE

Κίκε Σετιέν για Τουρέ: "Ευφυής κίνηση του Ολυμπιακού"

Las Palmas coach Quique Setien, left, and Real Madrid's head coach Zinedine Zidane greet each other before a Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and Las Palmas at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Wednesday March 1, 2017. (AP Photo/Paul White)
Las Palmas coach Quique Setien, left, and Real Madrid's head coach Zinedine Zidane greet each other before a Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and Las Palmas at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Wednesday March 1, 2017. (AP Photo/Paul White) AP

Ο προπονητής της Μπέτιτς, Κίκε Σετιέν, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 για το ματς με τον Ολυμπιακό στο Europa League, τον Γιαγιά Τουρέ, αλλά και τους πρώην παίκτες του, Ναουέλ, Αλίν Τόσκα και Μάρκο Λιβάγια.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπέτις στο "Γ. Καραϊσκάκης" (20/9, 22:00) για την πρώτη αγωνιστική της φάση των ομίλων του Europa League.

Η επιστροφή των "βερδιμπλάνκος" στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ύστερα από πέντε χρόνια απουσίας έχει ονοματεπώνυμο: Κίκε Σετιέν.

Ο 59χρονος τεχνικός από την Κανταβία (γεννηθείς στο Σανταντέρ) αφού αναγέννησε τη Λας Πάλμας, έκανε το ίδιο και στην Ανδαλουσία.

Φιλοξενήθηκε στον αέρα του Sport24 Radio 103,3 και μίλησε για τα ματς με τους "ερυθρόλευκους", τον έκτο όμιλο του Europa League. Επιφύλαξε ιδιαίτερη μνεία στον Γιαγιά Τουρέ ο οποίος τα δίνει όλα για να προλάβει το ματς, ανέλυσε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των πρώην παικτών του Ναουέλ (νυν του Ολυμπιακού) κι Αλίν Τόσκα ενώ εξήγησε γιατί πάντα πίστευε στον Μάρκο Λιβάγια. Αναλυτικά όσα είπε:

Για τον όμιλο της Μπέτις στο Europa League, με Μίλαν, Ολυμπιακό και Ντουντελάνζ: "Για την Μπέτις θα είναι δύσκολα κόντρα σε ομάδες όπως η Μίλαν και ο Ολυμπιακός που τις έχουμε συνηθίσει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ στους φιλάθλους μας είναι ότι θα προσπαθήσουμε να σπάσουμε το δίδυμο και να είμαστε η μία ομάδα που θα πάρει την πρόκριση για την επόμενη φάση. Αυτή τη στιγμή η Μίλαν και ο Ολυμπιακός φαντάζουν ως πιο δυνατές ομάδες και η Ντουντελάνζ ως πιο αδύναμη".

Για την πρεμιέρα των ομίλων με τον Ολυμπιακό στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης": "Το ξέρουμε ότι θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Γνωρίζω καλά την ατμόσφαιρα που δημιουργείται στο γήπεδο του Ολυμπιακού και αυτό θα το πω στους παίκτες μου. Πρέπει να ξεπεράσουν τη ζεστή ατμόσφαιρα που θα φτιάξει ο κόσμος. Κάποιοι παίκτες γνωρίζουν από τέτοιες έδρες, άλλοι όχι. Για να έχουμε ελπίδες να νικήσουμε τον Ολυμπιακό πρέπει οι παίκτες που θα παίξουν για πρώτη φορά σε τόσο ζεστή ατμόσφαιρα να το ξεπεράσουν".

Για τον Ολυμπιακό: "Δεν θέλω να μιλήσω για παίκτες ξεχωριστά, διότι πιστεύω ότι η δύναμη κάθε ομάδας είναι το σύνολο. Δεν θα κρύψω ότι υπάρχουν τέσσερις παίκτες που τεχνικά είναι λίγο πιο πάνω από τους υπόλοιπους και τους φοβόμαστε. Πάντως, η ομάδα είναι αυτή που κάνει τη διαφορά. Πριν από τον Ολυμπιακό παίζουμε με τη Βαλένθια στις 15 Σεπτέμβρη και πάνω σε αυτό το ματς έχω χτίσει την ιδέα μου για το πως θα αντιμετωπίσουμε τον Ολυμπιακό. Η Βαλένθια είναι μία ομάδα που μοιάζει στον Ολυμπιακό και έχει μία έδρα εξίσου ζεστή με αυτή του Ολυμπιακού. Πρώτα με απασχολεί αυτό το ματς".

Για τον εξτρέμ των Πειραιωτών, Ματίας Ναουέλ: "Έχω δουλέψει μαζί του για μία σεζόν και τον ξέρω καλά. Τον βελτίωσα σε κάποια ποιοτικά χαρακτηριστικά. Είναι ένας παίκτης αρκετά πλήρης για την ηλικία του. Του λείπουν στοιχεία του παιχνιδιού του, που θα τα αποκτήσει ωριμάζοντας. Είναι ένας καλός τεχνικά παίκτης και θα είναι επικίνδυνος για μας. Στον Ολυμπιακό πιστεύω ότι θα τα πάει καλά, διότι η ομάδα θα τον αναγκάσει να ανέβει επίπεδο σε σχέση με τους στόχους που είχε στη Βιγιαρεάλ, αφού ο Ολυμπιακός διεκδικεί τίτλους. Πάντως ελπίζω να μην τα πάει καλά μαζί μας".

Για τον επιθετικό των «ερυθρόλευκων», Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο: "Είναι ένας ακόμα παίκτης που γνωρίζω. Είναι συμπατριώτης μου και από όσο έχω δει τα πάει πάρα πολύ καλά στις πρώτες του εμφανίσεις με τον Ολυμπιακό. Οπότε φοβάμαι και τον Γκερέρο το ίδιο με τον Ναουέλ"

Για τον μέσο του Ολυμπιακού Γιαγιά Τουρέ: "Δεν ξέρω σε ποια κατάσταση βρίσκεται. Ωστόσο, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι η ηλικία δεν είναι το εχέγγυο για την επιτυχία. Εγώ σταμάτησα μεγάλος και ήμουν καλύτερος όταν έτρεχα λιγότερο. Σίγουρα ο Τουρέ δε θα έχει τα τρεξίματα που είχε όταν ήταν 19, αλλά έχει πολύ περισσότερο εμπειρία και ευφυΐα. Για να παίζεις στη Μάντσεστερ Σίτι πρέπει να είσαι ευφυής. Σίγουρα ήταν μία ευφυής κίνηση από τον Ολυμπιακό. Δεν ξέρω σε τι κατάσταση βρίσκεται αλλά η εμπειρία του και η εξυπνάδα του θα δώσουν στον Ολυμπιακό τα στοιχεία που χρειάζεται".

Για τον αριστερό μπακ του ΠΑΟΚ, Αλίν Τόσκα: "Δεν τον υπολογίζαμε και αυτό ήταν λυπηρό, διότι είναι επαγγελματίας και έχει θετική διάθεση. Ποτέ δεν κατάλαβε τον τρόπο παιχνιδιού μας. Είχε πρόβλημα στο να προωθείται, κάτι που είναι βασικό χαρακτηριστικό της ομάδας μας. Δεν κατάλαβε τις ιδέες μας και δεν προσαρμόστηκε στο στυλ παιχνιδιού μας. Ούτε αυτός αισθάνθηκε άνετα στην Μπέτις, για αυτό αποφασίσαμε να τον παραχωρήσουμε. Ήταν αναπόφευκτο. Είναι επαγγελματίας και θα το δείτε, έχει θετική διάθεση και θα τον συμπαθήσετε για αυτό. Δεν ξέρω αν θα μπορέσει να προσαρμοστεί στον ΠΑΟΚ".

Για τον επιθετικό της ΑΕΚ, Μάρκο Λιβάγια: "Θυμάμαι ακριβώς τι σας είχα πει για τον Μάρκο, όταν μιλήσαμε τελευταία φορά ζωντανά. Δεν είχα ποτέ αμφιβολία για την ποιότητά του. Ήξερα ότι μπορούσε να σκοράρει, ότι είναι πάντα έτοιμος στη μεγάλη περιοχή και πως έχει καλή κίνηση χωρίς την μπάλα. Το βασικό του θέμα ήταν η ωριμότητά του, αλλά ήταν ζήτημα χρόνου να το ξεπεράσει. Πλέον έχει ωριμάσει και πέρσι τα πήγε εξαιρετικά. Δεν είναι τυχαίο ότι παλαιότερα τον είχε αγοράσει η Ίντερ, οπότε κάποιος είχε δει κάτι σε αυτόν, κάτι που είδαμε κι εμείς και η ΑΕΚ.

Με τον καιρό όλα πήραν το δρόμο τους. Ο παίκτης ωρίμασε, βρήκε τα πατήματά του, πέρσι έβαλε πολλά γκολ, φέτος θα συνεχίσει να βάζει γκολ, ενώ έχει κληθεί και στην εθνική Κροατίας. Επίσης, ο ισχυρός του χαρακτήρας δεν λειτούργησε καλά στην Ισπανία, σε αντίθεση με την Ελλάδα. Πιστεύω ότι θα πάει ακόμα ψηλότερα".

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ