EUROPA LEAGUE

Ίντερ - Λεβερκούζεν 2-1: Πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά σε ένα ημίχρονο

Inter Milan's Romelu Lukaku celebrates after scoring his side's second goal during the Europa League quarter finals soccer match between Inter Milan and Bayer Leverkusen at Duesseldorf Arena, in Duesseldorf, Germany, Monday, Aug. 10, 2020. (AP Photo/Martin Meissner)
Inter Milan's Romelu Lukaku celebrates after scoring his side's second goal during the Europa League quarter finals soccer match between Inter Milan and Bayer Leverkusen at Duesseldorf Arena, in Duesseldorf, Germany, Monday, Aug. 10, 2020. (AP Photo/Martin Meissner) AP

Με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο πρώτο ημίχρονο, η Ίντερ επικράτησε 2-1 της Λεβερκούζεν και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Europa League.

Η Ίντερ είναι η μεγάλη νικήτρια στην αναμέτρηση με την Μπάγερ Λεβερκούζεν. Οι νερατζούρι με δύο γκολ σε έξι λεπτά, στο 15' με Μπαρέλα και στο 21' με Λουκάκου, επικράτησαν 2-1 των Γερμανών που μείωσαν με τον Χάβερτς στο 24'.

Κάπως έτσι, η Ίντερ πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του Europa League και θα αντιμετωπίσει τον νικητή από το ζευγάρι Σαχτάρ Ντόνετσκ - Βασιλεία.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Το παιχνίδι από τα πρώτα λεπτά έδειξε ότι θα είναι αρκετά ανοιχτό. Οι παίκτες και των δύο ομάδων πίεζαν ψηλά με στόχο να ανακτήσουν την κατοχή της μπάλας. Τουλάχιστον τα πρώτα λεπτά αυτή ανήκε στην Λεβερκούζεν, η οποία ωστόσο εμφάνιζε αδυναμία στην τελική πάσα.

Στο 15ο λεπτό άνοιξε ο χορός των γκολ. Ο Λουκάκου προσπάθησε να γυρίσει στην περιοχή, δεν τα κατάφερε, η μπάλα όμως έφτασε στον Μπαρέλα, ο οποίος με ένα σουτ στο όριο της περιοχής κέρδισε τον Χραντέτσκι για το 1-0 των νερατζούρι.

Η ομάδα του Κόντε ευτύχησε να κάνει και το 2-0 έξι λεπτά αργότερα. Στο 21ο λεπτό, ο Λουκάκου πάλι βρέθηκε στην περιοχή και παρά την πίεση του Ταπσόμπα, ο Βέλγος στράικερ πλάσαρε τον γκολκίπερ της Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Στο 23' η Ίντερ είχε την ευκαιρία να κάνει τρία τα τέρματά της, όμως ο Λουκάκου δεν μπόρεσε να ευστοχήσει απέναντι στον Χραντέτσκι. Έτσι, στο 24΄ήρθε η απάντηση από την Λεβερκούζεν. Φόλαντ και Χάβερτς συνδυάστηκαν ωραία, με τον δεύτερο να βρίσκει δίχτυα και να μειώνει για την ομάδα του.

Στο 25ο λεπτό, ο διαιτητής είδε χέρι του Σίντγκραβεν στην περιοχή υποδεικνύοντας πέναλτι. Ωστόσο, αφού εξέτασε τη φάση στο VAR διόρθωσε την απόφασή του. Έτσι, με το 2-1 οι δύο ομαδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι παρέμεινε ανοιχτό. Από την μία πλευρά η Ίντερ ήθελε να ολοκληρώσει το παιχνίδι με ένα τρίτο γκολ, ενώ η Λεβερκούζεν εψαχνε απογνωσμένα την ισοφάριση.

Οι νερατζούρι είχαν μεγάλες ευκαιρίες για να κάνουν το 3-1. Στο 62΄ο Λαουτάρο σούταρε μέσα από την περιοχή, ενώ στο 66' ο νεοεισελθόντας Σάντσες πλάσαρε με τον Χραντέτσκι να αποκρούει με το πόδι. Ο Σλοβάκος γκολκίπερ απέκτουσε και στο 76' μία προσπάθεια του Μόζες.

Οι Γερμανοί αναπτύσσονταν κυρίως με τον Ντιαμπί, ο οποίος ταλαιπωρούσε την άμυνα της Ίντερ. Η μεγαλύτερη ευκαιρία χάθηκε στο 79ο λεπτο. Ο Μπέιλι έψαξε τον Χαβερτς, ο οποίος από κοντά δεν έφτασε στην μπάλα, ενώ δεν τα κατάφερε ούτε ο Φόλαντ στη συνέχεια, ο οποίος ακολουθούσε τη φάση.

Στις καθυστερήσεις, ο διαιτητής ακύρωσε και ένα δεύτερο πέναλτι. Αρχικά είχε δείξει την άσπρη βούλα για κράτημα στον Ερικσεν μέσα στην περιοχή. Ωστόσο, το VAR διόρθωσε την απόφαση για χέρι του Μπαρέλα που είχε προηγηθεί. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και η Ίντερ πήρε την πρόκριση.

Ίντερ (Κόντε):Χαντάνοβιτς, Γοδίν, Ντε Φρέι, Μπαστόνι (84' Σκρίνιαρ), Ντ' Αμπρόζιο (59' Μόζες), Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς, Γκαλιαρντίνι (59' Έρικσεν), Γιανγκ, Λουκάκου, Μαρτίνες (64' Σάντσες)

Λεβερκούζεν (Μποζ):Χραντέτσκι, Λ. Μπέντερ (85' Μπελαράμπι), Τα, Ταπσόμπα, Σινγκράβεν (68' Γουεντέλ), Μπαουμγκάρντλινγκερ (68' Αμίρι), Παλάσιος (59' Μπέιλι), Χάβερτς, Ντέμιρμπαϊ, Ντιαμπί, Φόλαντ (85' Αλάριο)

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ