EUROPA LEAGUE

Η ώρα της πιο μεγάλης πρόκλησης

Η ώρα της πιο μεγάλης πρόκλησης

Η ώρα του μεγάλου αγώνα του ΠΑΟΚ με την Ντόρτμουντ έφτασε. Διαβάστε τα πλάνα των δύο προπονητών και τα τελευταία νέα των ομάδων ενόψει της σπουδαίας ευρωπαϊκής βραδιάς στην Τούμπα, την Πέμπτη στις 22:05.

Ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος για το πολύ σπουδαίο παιχνίδι με την Μπορούσια Ντόρτμουντ, που θα διεξαχθεί το βράδυ της Πέμπτης (1/10) στις 22:05 στην Τούμπα, στο πλαίσιο της 2ηςαγωνιστικής των ομίλων του Europa League.

Ο Ιγκόρ Τούντορ φανέρωσε τα πλάνα του σχετικά με την ενδεκάδα που θα παρατάξει στην αναμέτρηση, στην τελευταία προπόνηση πριν το ματς που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (30/9) στη Νέα Μεσήμβρια, υπό το βλέμμα του Γιώργου Σαββίδη, γιου του Ιβάν.

Ο "Δικέφαλος" λοιπόν θα παραταχθεί με τον Μιγκέλ Βίτορ που ξεπέρασε πλήρως το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε. Ωστόσο, θα έχει δύο αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στον Ατρόμητο. Πιο συγκεκριμένα, τη θέση του Πέλκα στο αρχικό σχήμα θα πάρει ο Σάμπο και αυτή του Κλάους ο Μπερμπάτοφ.

Έτσι, η «ασπρόμαυρη» ενδεκάδα, θα απαρτίζεται από τον Όλσεν κάτω από τα δοκάρια, τους Κόστα, Τζαβέλλα και Βίτορ στην άμυνα, Τζιόλη, Κάτσε και Σάμπο στη μεσαία γραμμή, Κωνσταντινίδη στη δεξιά πλευρά και Ροντρίγκες στην αριστέρη, ενώ το επιθετικό δίδυμο θα αποτελείται από τον Μπερμπάτοφ και τον Μακ σε πιο ελεύθερο ρόλο. Οι υπόλοιποι παίκτες που βρίσκονται στην αποστολή είναι οι Χαρίσης, Αθανασιάδης, Πέλκας, Μαλεζάς, Κίτσιου, Σκόνδρας, Γλύκος και Ζάιρο.

Ο Κροάτης τεχνικός επιλέγει έτσι να δώσει ανάσες στον Πέλκα που τελευταία δεν ήταν και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και να «σφίξει» το χώρο του κέντρου με τον πιο αμυντικογενή Σάμπο.

Επίσης, θα εμπιστευτεί για πρώτη φορά φανέλα βασικού στον Μπερμπάτοφ, κρατώντας στον πάγκο τον Κλάους που δείχνει ακόμη πως δεν έχει φτάσει σε υψηλά επίπεδα ετοιμότητας, ενώ δίπλα στον Βούλγαρο σταρ θα βάλει τον ταχύτατο Μακ που διανύει εξαιρετική περίοδο φόρμας.

Ο Τούντορ εξάλλου θα έχει στο μυαλό του και το επερχόμενο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που ακολουθεί την Κυριακή, ώστε να έχει ξεκούραστους και έτοιμους τους Πέλκα και Κλάους. Πάντως ο ΠΑΟΚ στην κατάμεστη Τούμπα και μπροστά στο παθιασμένο και διψασμένο για μία ακόμη χρυσή σελίδα στην ευρωπαϊκή ιστορία του συλλόγου, θα κυνηγήσει τη νίκη απέναντι σε μια ομάδα που αποτελεί φαβορί της διοργάνωσης, ώστε να βάλει από νωρίς τις βάσεις για πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Η ώρα της πιο μεγάλης πρόκλησης
INTIME SPORTS

Στη σκιά του ντέρμπι με τη Μπάγερν

Πηγαίνοντας τώρα στο «στρατόπεδο» των Βεστφαλών, η δήλωση του Κάστρο στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της αναμέτρησης δηλώνει πολλά για τις σκέψεις που επικρατούν στις τάξεις της ομάδας.

Ο Κάστρο λοιπόν, όταν ρωτήθηκε ποιο από τα δύο παιχνίδια, (με ΠΑΟΚ ή με Μπάγερν Μονάχου) θα επέλεγε αν είχε την ευκαιρία να νικήσει σε ένα από αυτά, απάντησε εύλογα εκείνο με τη Μπάγερν που ακολουθεί, διότι όπως εύστοχα τόνισε, κάθε επαγγελματίας ποδοσφαιριστής επιθυμεί να κερδίσει τη Μπάγερν.

Όσον αφορά τα πλάνα του Τόμας Τούχελ, δεν έχει συμπεριλάβει στην αποστολή για τη Θεσσαλονίκη πέντε βασικούς του ποδοσφαιριστές (Καγκάβα, Χούμελς, Ομπαμεγιάνγκ, Παπασταθόπουλο, Γκουντογκάν), θέλοντας να τους δώσει ανάσες ενόψει του μεγάλου αγώνα με τη Μπάγερν Μονάχου που ακολουθεί. Βέβαια, όπως δήλωσε και ο προπονητής της Μπορούσια, θα παρατάξει ένα φρέσκο σύνολο, δίνοντας την ευκαιρία σε παίκτες που δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής. Έτσι, αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του σε σχηματισμό 4-2-3-1 με τους εξής έντεκα:

Βάιντενφελερ στην εστία. Στην άμυνα από τα δεξιά οι Πίστσεκ, Σούμποτις, Γκίντερ και Παρκ (δεν αποκλείεται να παίξει και ο Σμέλτσερ). Οι δύο αμυντικοί μέσοι θα είναι οι Κάστρο και Μπέντερ.

Η τριάδα πίσω από τον φορ θα αποτελείται από τους Χόφμαν (δεξιά), Γιανουζάι (αριστερά) και στον άξονα τον Μκιταριάν. Στη κορυφή θα είναι ο Ρόις που στη μικρή πιθανότητα να παίξει ο Ράμος φορ, θα πάει στη μεσοπειθετική γραμμή αφήνοντας τον Χόφμαν εκτός ενδεκάδας.

Στον πάγκο θα είναι ακόμη ο βασικός τερματοφύλακας στη Μπουντεσλίγκα, Ρόμαν Μπούρκι (στη Θεσσαλονίκη ταξίδεψε και ο Μπόνμαν), ο Βέιγκλ, οι νεαροί Φριτς και Λάιτνερ.

Τα γκάλοπ δείχνουν Μπορούσια

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ είναι αήττητη σε 11 αγώνες για τη φετινή σεζόν, κάτι που θέλει να διατηρήσει περνώντας αλώβητη και από την Τούμπα. Οι Βεστφαλοί μάλιστα πιστεύουν στο θετικό αποτέλεσμα, όπως φάνηκε και από γκάλοπ της ιστοσελίδας “ ruhrnachrichten.de”, στο οποίο, το βράδυ της Τετάρτης είχαν ψηφίσει 75% για νίκη της Ντόρτμουντ, 15% για ισοπαλία και μόλις 10% για νίκη του ΠΑΟΚ.

Οι Γερμανοί θα έχουν στο πλευρό τους και περίπου 1.400 οπαδούς τους στη θύρα 8 του γηπέδου της Τούμπας, ενώ οι Ελληνες φίλαθλοι της ομάδας που έχουν κλαμπ στη Θεσσαλονίκη θα βρεθούν στα VIP. Αξίζει να σημειωθεί πως η Ντόρτμουντ θα κάνει χαλάρωμα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» το πρωί της Πέμπτης, ανήμερα του αγώνα.

Οι διαιτητές

Η UEFA όρισε διαιτητή του μεγάλου αγώνα μεταξύ ΠΑΟΚ και Ντόρτμουντ τον 37χρονο Βρετανό, Άντονι Τέιλορ. Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του, Τζον Μπρουκς και Λι Μπετς, τέταρτος διαιτητής ο Σιμόν Μπένετ και παρατηρητής της UEFA ο Πορτογάλος Βίτορ Μέλο Περέιρα.

Ο Τέιλορ διευθύνει αγώνες Premier League από το 2010 και από το 2013 "παίζει" ευρωπαϊκούς αγώνες. Πριν μερικούς μήνες σφύριξε τον τελικό του Λιγκ Καπ στο Γουέμπλει μεταξύ της Τσέλσι και της Τότεναμ.

ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Οδηγίες για ένα παιχνίδι "υψηλής επικινδυνότητας

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την καλύτερη εξυπηρέτηση των φιλάθλων που θα παραβρεθούν στο σημερινό ματς ανακοινώνει τα εξής:

–Οι θύρες του γηπέδου θα ανοίξουν στις 19:00, ώστε η ροή εισόδου να γίνει ανεμπόδιστα. Παρακαλούνται οι φίλαθλοι να εισέλθουν στο γήπεδο όσο το δυνατόν νωρίτερα για να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

–Από τις 20:00 ως τις 20:45 θα υπάρξει πλήρης αποκλεισμός του χώρου μπροστά από την είσοδο των θυρών 1-2-3 και των VIP 3ου και 4ου ορόφου, ώστε να φτάσουν απρόσκοπτα οι αποστολές των ομάδων και οι διαιτητές.

–Ο χώρος έξω από την Θύρα 8 θα είναι αποκλεισμένος μέχρι να μπουν όλοι οι φιλοξενούμενοι φίλαθλοι, οι οποίοι θα περάσουν έλεγχο διαβατηρίων (δεν επιτρέπεται να εισέλθουν Έλληνες υπήκοοι) και σωματικό έλεγχο.

–Το πάρκινγκ του γηπέδου δεν θα λειτουργήσει λόγω αυξημένου αριθμού van τηλεοπτικών μεταδόσεων. Για τους κατόχους κάρτας πάρκινγκ θα χρησιμοποιηθεί το σχολείο στην οδό Κλεάνθους, απέναντι από το γήπεδο.

–Παρακαλούνται όλοι οι φίλαθλοι να κάνουν χρήση της θέσης που αναγράφεται στο εισιτήριό τους και τα διαζώματα των κερκίδων να μείνουν κενά, όπως επιτάσσουν οι αυστηροί κανονισμοί ασφαλείας της UEFA.

–Η διοργάνωση του αγώνα από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, θα ελεγχθεί από security officer της UEFA, καθώς έχει χαρακτηριστεί «υψηλής επικινδυνότητας». Κάθε παρατυπία μπορεί να στοιχίσει στην ομάδα μας, ενόψει της συνέχειας του Europa League.

–Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να διεξαχθεί ο αγώνας με πλήρη ασφάλεια και με τη μεγαλύτερη δυνατή παροχή υπηρεσιών στους φιλάθλους που θα γεμίσουν την Τούμπα.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων τον κόσμο μας για την κατανόηση και την συνεργασία στην προσπάθειά μας να διοργανώσουμε άλλη μια υψηλού επιπέδου ποδοσφαιρική γιορτή, που θα απολαύσει ολόκληρη η Ευρώπη!

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ