EUROPA LEAGUE

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÏÓÖÐ - ÏÓÌÁÍËÉÓÐÏÑ / EUROPA LEAGUE / OLYMPIAKOS - OSMANLISPOR (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports)
ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÏÓÖÐ - ÏÓÌÁÍËÉÓÐÏÑ / EUROPA LEAGUE / OLYMPIAKOS - OSMANLISPOR (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος 0-0 με την Οσμάνλισπορ, στο "Γ. Καραϊσκάκης" για το πρώτο ματς των δύο ομάδων στο πλαίσιο των "32" του Europa League και Sport24.gr καταγράφει την απόδοση των "ερυθρόλευκων".

Δεν κατάφερε να πάρει το προβάδισμα από το πρώτο ματς για την πρόκριση στους "16" του Europa League. Αυτή, άλλωστε, θα κριθεί στην Άγκυρα καθώς Ολυμπιακός και Οσμάνλισπορ αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς γκολ (0-0) στο "Γ. Καραϊσκάκης". Μποτία, Καρντόσο, Μαρτίνς και Σεμπά είχαν τις καλύτερες ευκαιρίες των "ερυθρολεύκων", αλλά έπεσαν πάνω στον εξαιρετικό Λιθουανό γκολκίπερ της Οσμάνλισπορ.

Κακή αντίδραση από τον Βιάνα πάνω στον Προχάζκα με αποτέλεσμα ο Βραζιλιάνος να αποβληθεί και να αφήσει την ομάδα του με αριθμητικό μειονέκτημα για το τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ:

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

ΛΕΑΛΙ: Δεν χρειάστηκε να κάνει πολλά πράγματα στο πρώτο ημίχρονο ο Ιταλός γκολκίπερ. Στο 67ο λεπτό βγήκε για να εξουδετερώσει μια φαινομενικά εύκολη σέντρα, απέκρουσε ασταθώς, αλλά ευτυχώς για τον ίδιο δεν υπήρχε παίκτης της Οσμάνλισπορ στην περιοχή. Σε γενικές γραμμές δεν είχε και πολλή δουλειά.

ΦΙΓΚΕΪΡΑΣ: Αχρείαστη η κίτρινη κάρτα που αντίκρισε έξι λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης. Απερίσκεπτη ενέργεια από τον Πορτογάλο μπακ να κάνει παρόμοιο μαρκάρισμα - κι ενώ είχε ήδη κίτρινη - μερικά λεπτά αργότερα. Σταθερός στο δεξί αμυντικό άκρο, κρατούσε τη θέση του και δεν επέτρεπε τις επιθέσεις της τουρκικής ομάδας από την πλευρά του.

ΜΠΟΤΙΑ: Είχε τη μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 41ο λεπτό - σε στημένη φάση - όταν άντεξε στο μαρκάρισμα των παικτών της Οσμάνλισπορ, έκανε και το σουτ, αλλά ο Καρτσεμάρσκας απομάκρυνε σε κόρνερ. Λάθος εκτίμηση στη φάση του 44ου λεπτού, καθώς ο Εντιάιγ βγήκε πιο γρήγορα και του πήρε την μπάλα, αν και τελικά ο Μποτία επέμεινε και απομάκρυνε σε κόρνερ.

ΒΙΑΝΑ: Πιο ασταθής σε σχέση με τον παρτενέρ του στο "ερυθρόλευκο" κέντρο άμυνας. Ο Βραζιλιάνος δεν απέφυγε τις λανθασμένες μεταβιβάσεις αν και σε γενικές γραμμές επέλεγε να απομακρύνει με τη μία. Ανόητη η ενέργεια του Βραζιλιάνου στον Προχάζκα. Όσα νεύρα και να είχε μέσα στο ματς, θα έπρεπε να αντιδράσει πιο ψύχραιμα και να μην αφήσει την ομάδα του με αριθμητικό μειονέκτημα.

ΣΙΣΟΚΟ: Ήταν ο "αδύναμος κρίκος" της άμυνας στο πρώτο ημίχρονο. Όσες φορές η ομάδα της Άγκυρας βγήκε στην επίθεση κατά το πρώτο ημίχρονο έγινε από τη δική του πλευρά άμυνας. Μετά την πρώτη μισή ώρα παιχνιδιού προωθήθηκε και προσπάθησε να βοηθήσει επιθετικά. Στο δεύτερο ημίχρονο βελτιώθηκε και προσπάθησε με τα ανεβάσματά του να δημιουργήσει φάσεις, ως επί το πλείστον με σέντρες.

ΡΕΤΣΟΣ: Είχε κάποια άτσαλα μαρκαρίσματα στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Αντίκρισε την κίτρινη κάρτα στο 10ό λεπτό, εξέλιξη η οποία δυσκόλεψε το παιχνίδι του καθώς τιμωρήθηκε αρκετά νωρίς. Ο ρόλος του περιορίστηκε στα ανασταλτικά καθήκοντα κι έδωσε πολλές μάχες στο χώρο του κέντρου. Έτρεξε, πάλεψε να κλέψει μπαλιές. Καλός στο χώρο αρμοδιότητάς του.

ΜΑΡΤΙΝΣ: Σταθερή αξία στο "ερυθρόλευκο" κέντρο. Κινητήριος μοχλός, έκοβε, κρατούσε την μπάλα, την κυκλοφορούσε και την μοίραζε. Ακόμη και στις περιπτώσεις που έκανε κατάχρηση της κατοχής, κατάφερε και διόρθωσε το λάθος του. Κοντά στο γκολ στο 57ο λεπτό, όταν με "καλοζυγισμένο" σουτ έξω από την περιοχή προσπάθησε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ: Προσπάθησε να διαρρήξει από τα πλάγια την τουρκική αμυντική γραμμή, αλλά οι προσπάθειες που ανέλαβε δεν απέφεραν καρπούς. Ήταν δραστήριος, αλλά του έλειπε η ουσία ενώ μπλοκαρίστηκε κι από την άμυνα της τουρκικής ομάδας. Βέβαια, δεν μπορούμε να περιμένουμε και θαύματα σε μία από τις πρώτες του σημαντικές ευρωπαϊκές παρουσίες.

ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ: Έβγαινε για να πάρει την μπάλα από τους χαφ και να οργανώσει το παιχνίδι του Ολυμπιακού. Δεν στερήθηκε έμπνευσης, μόνο που αυτά που είχε στο μυαλό του για την ανάπτυξη των "ερυθρολεύκων" δεν του βγήκαν στην πράξη. Ούτε οι στημένες φάσεις απέφεραν το προσδοκώμενο αποτέλεσμα. Οι ενοχλήσεις που ένιωσε δεν του επέτρεψαν να συνεχίσει να αγωνίζεται πέραν του 70ού λεπτού, όταν και έδωσε τη θέση του στον Μανθάτη.

ΣΕΜΠΑ: Άλλαζε πλευρά με τον Ανδρούτσο στην προσπάθεια του Πάουλο Μπέντο να μπερδέψει τον Μουσταφά Ακτσάι. Μαχητικός, βγήκε να πάρει την μπάλα, έστω κι αν δεν κατάφερε να δημιουργήσει συνθήκες απειλητικές για την Οσμάνλισπορ. Ωραία ενέργεια και ωραία σουτ στο 55', αλλά ο Λιθουανός τερματοφύλακας της Οσμάνλισπορ αντέδρασε σωστά κι απομάκρυνε σε κόρνερ. Πέρασε σε θέση επιθετικού - στο τελευταίο τέταρτο του ματς - μετά την έξοδο του Καρντόσο η οποία διαδέχθηκε την αποβολή του Βιάνα.

ΚΑΡΝΤΟΣΟ: Κυνήγησε το γκολ από τα πρώτα λεπτά. Ενδεικτική φάση δύο λεπτά μετά την έναρξη του ματς, όταν πήγε πάνω από την μπάλα για να εκτελέσει φάουλ (σ.σ τελικά το εκτέλεσε ο Φορτούνης). Είχε τη μεγάλη ευκαιρία του 42ου λεπτού όταν έκλεψε την μπάλα, έκανε και το σουτ, αλλά ο Λιθουανός αρνήθηκε την παραβίαση της εστίας του. Αποχώρησε στο 76ο λεπτό για να δώσει τη θέση του στον Ρομαό, στην αναπροσαρμογή των σχεδίων του Πάουλο Μπέντο μετά την αποβολή του Βιάνα. Και πάλι το γκολ δεν ήρθε για τον Παραγουανό.

ΜΑΝΘΑΤΗΣ: Πέρασε στη θέση του Κώστα Φορτούνη στο 71ο λεπτό. Η είσοδός του συνέπεσε (σχετικά) χρονικά με την αποβολή του Βιάνα και την αναπροσαρμογή των σχεδίων του Πάουλο Μπέντο. Η μοναδική φορά που μπόρεσε να κάνει αισθητή για την άμυνα της Οσμάνλισπορ την παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο του "Γ. Καραϊσκάκης", ήταν η κούρσα του 84ου λεπτού από τα δεξιά, με την προσπάθεια να μένει ημιτελής.

ΡΟΜΑΟ: Πέρασε στο 76ο λεπτό στη θέση του Όσκαρ Καρντόσο. Βοήθησε αμυντικά, άλλωστε αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίον πέρασε στον αγωνιστικό χώρο.

ΑΝΣΑΡΙΦΑΡΝΤ: Πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 87ο λεπτό στη θέση του Αντρέ Μαρτίνς. Πέραν της ορμής που είχε και με την οποία προσπάθησε να τροφοδοτήσει σε μία φάση του συμπαίκτες του σε μια φάση, στα ελάχιστα λεπτά που δεν μπόρεσε να κάνει κάτι. Ούτε, ασφαλώς, μπορεί να κριθεί.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ