EUROPA LEAGUE

Η κριτική των παικτών της ΑΕΚ

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÌÐÑÉÆ - ÁÅÊ / EUROPA LEAGUE / BRUGGE- AEK (Eurokinissi Sports)
ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÌÐÑÉÆ - ÁÅÊ / EUROPA LEAGUE / BRUGGE- AEK (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr αξιολογεί την παρουσία των παικτών της ΑΕΚ στο ισόπαλο 0-0 με την Κλαμπ Μπριζ στο Βέλγιο. Ποιοι ήταν αυτοί που έκαναν τη διαφορά και ποιοι υστέρησαν για την Ένωση.

Η ΑΕΚ έφυγε με το 0-0 από το Βέλγιο απέναντι στην Κλαμπ Μπριζ, παίρνοντας μικρό προβάδισμα για την πρόκριση, που θα κριθεί την επόμενη Πέμπτη (24/08) στο ΟΑΚΑ.

Η Ένωση ήταν εξαιρετική στο πρώτο ημίχρονο, θα μπορούσε να έχει ανοίξει το σκορ, αλλά η αποβολή του Λιβάγια στο 58', την ανάγκασε να παίξει πιο αμυντικά στη συνέχεια. Ο Μιχάλης Μπακάκης και ο Πέτρος Μάνταλος ήταν αυτοί που ξεχώρισαν για τους "κιτρινόμαυρους", ενώ πολύ καλός ήταν και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος από την ώρα που μπήκε στο ματς.

Παρακάτω, το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των 14 παικτών που χρησιμοποίησε ο Μανόλο Χιμένεθ στην αναμέτρηση με τους Βέλγους.

ΒΑΣΙΚΟΙ

Γιάννης Ανέστης: Δεν αντιμετώπισε τα προβλήματα των αγώνων με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αφού ήταν πολύ πιο σταθερός και κράτησε σχετικά εύκολα το "μηδέν" στην εστία του. Όσες φορές χρειάστηκε να επέμβει, το έκανε σωστά, δείχνοντας καθαρό μυαλό.

Όγκνιεν Βράνιες: Μπήκε πολύ δυναμικά στον αγώνα και δέχθηκε μία κίτρινη κάρτα, που θα μπορούσε να του δημιουργήσει πρόβλημα στη συνέχεια της αναμέτρησης. Ωστόσο, διαχειρίστηκε σωστά τη συνέχεια του ματς, ήταν πολύ αποτελεσματικός στα μαρκαρίσματά του και μόνο στο τέλος του αγώνα έχασε μία φάση, χωρίς όμως δυσάρεστη έκβαση για την ομάδα του.

Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι: Ψύχραιμος ο Ουκρανός, μπορεί να έχασε κάποιες μονομαχίες στον αέρα, αλλά ήταν η ήρεμη δύναμη στην αμυντική γραμμή της ΑΕΚ και μαζί με τους Βράνιες και Τσόσιτς ήταν απροσπέλαστοι.

Ούρος Τσόσιτς: Θα μπορούσε να γίνει ο μεγάλος ήρωας της ΑΕΚ στις καθυστερήσεις με το εκπληκτικό του τακουνάκι, αλλά δεν στάθηκε τυχερός. Κατά τα λοιπά, μπορεί να μην ξεχώρισε ιδιαίτερα, αλλά ήταν σταθερός καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Μιχάλης Μπακάκης: Αμέτρητα χιλιόμετρα -με ουσία- από τον δεξιό μπακ-χαφ της ΑΕΚ, που εξουδετέρωσε τους αντιπάλους του αμυντικά, ενώ έφτασε πολλές φορές έξω από την αντίπαλη περιοχή, δημιουργώντας προβλήματα στην άμυνα των Βέλγων. Έπαιξε εξαιρετικά όλη την πλευρά και συνολικά, σε όλο το 90λεπτο, ήταν ο κορυφαίος παίκτης της Ένωσης.

Έλντερ Λόπες: Είχε όλη την αριστερή πλευρά δική του και τα κατάφερε αρκετά καλά. Μπορεί επιθετικά να μην φάνηκε πολύ, αλλά δεν αντιμετώπισε και μεγάλα προβλήματα στο αμυντικό κομμάτι.

Κώστας Γαλανόπουλος: Μπήκε από νωρίς στο νόημα ο πιτσιρικάς, που δεν φοβήθηκε τη σπουδαιότητα του αγώνα και "σιγόνταρε" τους Σιμόες και Μάνταλο στην πολύ καλή δουλειά που έγινε στη μεσαία γραμμή της ΑΕΚ. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν κινήθηκε στα ίδια επίπεδα, αλλά ξεκάθαρα ήταν πολύ θετική η παρουσία του.

Αντρέ Σιμόες: "Κατάπιε" τους αντιπάλους του στο πρώτο ημίχρονο και ήταν αυτός που ουσιαστικά μετέφερε την μπάλα από την άμυνα στη μεσαία γραμμή. Ο Πορτογάλος ήταν καταλύτης στο πόσο καλά λειτούργησε η μεσαία γραμμή της ΑΕΚ. Προσπάθησε αρκετά και στο δεύτερο μέρος, άντεξε παρά τον μείον έναν παίκτη. Αντικαταστάθηκε στο 86'.

Πέτρος Μάνταλος: Ήταν ο κορυφαίος παίκτης της ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο. Δημιουργούσε σχεδόν όλες τις επικίνδυνες στιγμές της Ένωσης στο ματς, ενώ έφτασε πολύ κοντά στο γκολ στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Ήταν αναμφισβήτητα ο ηγέτης της ΑΕΚ μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Η κούρασή του έγινε εμφανής μετά το 60', με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί στο 73ο λεπτό, ώστε να μπει ο πιο αμυντικογενής Γιόχανσον.

Βίκτωρ Κλωναρίδης: Εκτός κλίματος αγώνα ο Κλωναρίδης, δεν βοήθησε σχεδόν καθόλου στην ανάπτυξη της ομάδας, αφού χάθηκε ανάμεσα στους αμυντικούς της Κλαμπ Μπριζ. Δικαίως ήταν ο πρώτος παίκτης του έγινε αλλαγή από τον Μανόλο Χιμένεθ.

Μάρκο Λιβάγια: Ολίγον άχαρος ο ρόλος του Κροάτη, αφού ήταν απομονωμένος στην κορυφή της επίθεσης, ωστόσο βοήθησε αρκετά, ανοίγοντας χώρους στους συμπαίκτες του, ενώ κυνήγησε και το γκολ με δύο ενέργειες, χωρίς να είναι αποτελεσματικός. Υπερβολική η δεύτερη κίτρινη κάρτα που δέχθηκε στο 58' και οδήγησε στην αποβολή του.

ΑΛΛΑΓΕΣ

Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος: Από τη στιγμή που μπήκε στον αγώνα, ήταν ο καλύτερος παίκτης της ΑΕΚ. Ιδιαίτερα δραστήριος, ταλαιπώρησε σαφώς περισσότερο από τον Κλωναρίδη την άμυνα των Βέλγων, παρά την αριθμητική τους υπεροχή.

Γιάκομπ Γιόχανσον: Μπήκε με στόχο να ενισχύσει την αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ, λόγω του ότι έπαιζε με 10 παίκτες, και τα κατάφερε, αφού η Ένωση δεν δέχθηκε γκολ. Έβγαλε πάθος και δύναμη ο Σουηδός.

Άστριτ Αϊντάρεβιτς: Ο Χιμένεθ τον πέρασε στο τέλος του αγώνα για να έχει δύο ξεκούραστα πόδια στον αγωνιστικό χώρο και να δώσει ανάσες στην ομάδα του.

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ