EUROPA LEAGUE

Γουλβς: Τιμωρήθηκε από την UEFA λόγω του Financial Fair Play

EUROPA LEAGUE / ÃÏÕËÂÓ - ÏÓÖÐ  (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE / ÃÏÕËÂÓ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η UEFA τιμώρησε την Γουλβς για την επόμενη διετία για το γεγονός πως παραβίασε όρους του Financial Fair Play για το 2019/20. Μείον δύο παίκτες για την αγγλική ομάδα για το 2020/21 και το 2021/22.

Τρεις μέρες μετά την πρόκριση στο Final 8 του Europa League σε βάρος του Ολυμπιακού, η Γουλβς ενημερώθηκε πως τιμωρείται από την UEFA για το γεγονός πως εντοπίστηκαν οικονομικές ατασθαλίες στον ισολογισμό της για τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Συγκεκριμένα, κατόπιν έρευνας που διεξήχθη, κατέστη σαφές πως η αγγλική ομάδα δεν εναρμονίστηκε με τους κανόνες του Financial Fair Play, δεδομένου ότι ξεπέρασε το μέγιστο δυνατό έλλειμμα των 30.00.000 ευρώ. Ποσό που είναι υποχρεωμένη να ισοσκελίσει την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο, βάσει κανονισμών.

Η ουσία είναι πως οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμβιβασμό (η Γουλβς παραδέχθηκε το λάθος της), με την UEFA να τιμωρεί τους "λύκους" με περιορισμό στον αριθμό των παικτών που μπορούν να δηλώσουν στην ευρωπαϊκή λίστα την επόμενη διετία (23 παίκτες, αντί για 25) -εφόσον βέβαια η ομάδα παίξει στην Ευρώπη.

Για να συμβεί αυτό για το 2020/21, θα πρέπει η Γουλβς να κατακτήσει το Europa League στο Final 8 που θα διεξαχθεί στη Γερμανία τις προσεχείς ημέρες ( δείτε εδώ όλα τα ζευγάρια). Αν τα καταφέρει, τότε του χρόνου θα συμμετάσχει στο Champions League. Υπό οποιαδήποτε άλλη συνθήκη, η ομάδα του Νούνο Εσπίριτο Σάντο δεν θα βρίσκεται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Παράλληλα, η Γουλβς θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο που φτάνει τα 600.000 ευρώ, με τα 200.000 να είναι άμεσα καταβλητέα. Το υπόλοιπο θα πληρωθεί εφόσον δεν υπάρξει άμεση συμμόρφωση με τους κανονισμούς και τις επιταγές της UEFA.

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ