ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γκατούζο για Ολυμπιακό: "Έχει νοοτροπία νικητή, παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο"

AC Milan coach Gennaro Gattuso gestures during a Serie A soccer match between Roma and AC Milan, at the Rome Olympic stadium, Sunday, Feb. 25, 2018. (AP Photo/Alessandra Tarantino)
AC Milan coach Gennaro Gattuso gestures during a Serie A soccer match between Roma and AC Milan, at the Rome Olympic stadium, Sunday, Feb. 25, 2018. (AP Photo/Alessandra Tarantino) AP PHOTO/ALESSANDRA TARANTINO

Ο Τζενάρο Γκατούζο έχει μεγάλο σεβασμό απέναντι στον Ολυμπιακό και το έδειξε στη συνέντευξη Τύπου, κάνοντας ειδική μνεία στο επιθετικό στιλ των Πειραιωτών. Ο Κουτρόνε "κερδίζει" τον Ιγκουαΐν στη θέση του φορ.

Μετά από τρεις συνεχόμενες ισοπαλίες στο πρωτάθλήμα (με Κάλιαρι, Αταλάντα και Έμπολι) που την έριξαν στα χαμηλά πατώματα της βαθμολογίας, η Μίλαν πήρε τα πάνω της με το εντυπωσιακό 4-1 στην έδρα της Σασουόλο το βράδυ της Κυριακής και τώρα φιλοδοξεί να αρχίσει νικηφόρο σερί υποδεχόμενη στο "Σαν Σίρο" τον Ολυμπιακό.

Ο Τζενάρο Γκατούζο δεν πετάει πάντως στα σύννεφα παρά την εξαιρετική εμφάνιση και την ευρεία νίκη κόντρα στην Σασουόλο ( "θα πρέπει να έχουμε συνέχεια στην απόδοσή μας") και στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε την Τετάρτη μίλησε με εξαιρετικά λόγια για τον Ολυμπιακό, υποστηρίζοντας πως οι "ροσονέρι" θα χρειαστεί να ιδρώσουν για να φύγουν χαμογελαστοί στο φινάλε.

"Θα χρειαστεί να καταβάλλουμε πολύ μεγάλη προσπάθεια στο ματς με τον Ολυμπιακό, είναι μία ομάδα που τα τελευταία χρόνια έχει παίξει περισσότερο από εμάς στην Ευρώπη. Παίζουν ένα επιθετικό ποδόσφαιρο, θα πρέπει να πιάσουμε μεγάλη απόδοση, είναι ένα παιχνίδι πολή σημαντικό για την κατάταξή μας στον όμιλο", δήλωσε αρχικά για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς ο "Ρίνγκιο" και συνέχισε:

"Ο Ολυμπιακός παίζει με 4-2-3-1 αλλά παίζουν και με 4-2-4. Είναι επικίνδυνοι στο επιθετικό κομμάτι, έχουν πλάνο στο παιχνίδι τους. Έχουν αλλάξει πάρα πολλούς παίκτες αλλά είναι μία ομάδα που έχει χτιστεί με κάποια κριτήρια. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στη φάση του τρανζίσιον.

Milan's Gonzalo Higuain talks to coach Gennaro Gatuso during a Group F Europa League soccer match between F91 Dudelange and AC Milan at the Josey Barthel stadium in Dudelange, Luxembourg, Thursday, Sept. 20, 2018. (AP Photo/Olivier Matthys)
Milan's Gonzalo Higuain talks to coach Gennaro Gatuso during a Group F Europa League soccer match between F91 Dudelange and AC Milan at the Josey Barthel stadium in Dudelange, Luxembourg, Thursday, Sept. 20, 2018. (AP Photo/Olivier Matthys) AP PHOTO/OLIVIER MATTHYS

Στον όμιλο του Europa League που συμμετέχουμε, η Μπέτις παίζει καλά και ο Ολυμπιακός είναι σύλλογος με νοοτροπία νικητή και με παίκτες με μεγάλη εμπειρία στην Ευρώπη. Έχουν ποιότητα και τους αρέσει, όπως και σε εμάς, να παίζουν ποδόσφαιρο".

Αναφερόμενος στο πώς θα παρατάξει την Μίλαν και αν θα κάνει αλλαγές, ο τεχνικός των "ροσονέρι" αναφέρθηκε στην κατάσταση των τραυματιών του: "Θα αλλάξουμε κάτι στη διάταξη, όχι όπως κάναμε με την Ντουντελάνζ αλλά κάποιες αλλαγές θα κάνουμε.

Έχουμε το Ok των γιατρών για να μπει στις προπονήσεις ο Κόντι αλλά ξέρουμε πως χρειάζεται να δουλέψει πάρα πολύ. Το ότι τον έχουμε πάντως μαζί μας μετά από μακροχρόνια απουσία του λόγω τραυματισμού είναι ένα σημαντικό σημάδι.

Ο Καλδάρα είναι ακόμα εκτός μάχης λόγω τραυματισμού, ο Ιγκουαΐν βελτιώνεται ενώ ο Κουτρόνε είχε πρόβλημα στον αστράγαλο και τώρα προπονείται κανονικά".

Σύμφωνα πάντως με τα όσα μεταδίδουν τα ιταλικά ΜΜΕ την Τετάρτη, ο Κουτρόνε θα είναι ο βασικός φορ της Μίλαν στον αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό (θα είναι η πρώτη φορά φέτος που θα αρχίσει βασικός) ενώ ο Ιγκουαΐν δεν θα ρισκάρει μετά τον τραυματισμό του (έχει χάσει τα δύο τελευταία ματς με Έμπολι και Σασουόλο) και θα επιστρέψει βασικός την ερχόμενη Κυριακή κόντρα στην Κιέβο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ