ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γκατούζο: "Δεν παίζουμε με μια οποιαδήποτε ιταλική ομάδα, αλλά με μια μεγάλη ομάδα"

EUROPA LEAGUE / ÓÕÍÅÍÔÅÕÎÇ ÔÕÐÏÕ ÔÇÓ ÌÉËÁÍ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE / ÓÕÍÅÍÔÅÕÎÇ ÔÕÐÏÕ ÔÇÓ ÌÉËÁÍ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο τεχνικός της Μίλαν, Τζενάρο Γκατούζο, έπλεξε το εγκώμιο του Ολυμπιακού ενόψει της μεγάλης μάχης για την 6η αγωνιστική του Europa League (13/12, 22:00) αλλά και του Γιαγιά Τουρέ, ο οποίος αποχώρησε από τους "ερυθρόλευκους".

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Μίλαν στο "Γ. Καραϊσκάκης" (13/12, 22:00) για την τελευταία (6η) αγωνιστική των ομίλων του Europa League κι ο τεχνικός των "ροσονέρι", Τζενάρο Γκατούζο, έπλεξε το εγκώμιο των "ερυθρόλευκων".

- Πόσο σημαντικό θεωρείτε τον αγώνα με τον Ολυμπιακό;

"Οντως θα είναι κάτι πολύ σημαντικό για τον σύλλογο και για τους ίδιους. Δεν φτάνει απλά να παίξουμε, αλλά να είματε πολύ καλοί σε όλα τα επίπεδα. Οφείλω να πω ότι ο κόσμος δεν παίζει μπάλα, αλλά μπάλα θα παίξουν οι ποδοσφαιριστές. Θα συναντήσουμε μία ζεστή ατμόσφαιρα, αλλά δεν θα παίξει μπάλα ο κόσμος. Εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι πνευματικά, σωματικά και σε τεχνική κατάρτιση. Σίγουρα δεν θα είναι καθόλου εύκολο παιχνίδι".

- Σε τι κατάσταση είναι ο Σούσο;

"Αύριο θα δούμε τι συμβαίνει. Υπάρχει ένα ζήτημα, δεν είναι κάτι σοβαρό, αλλά αύριο το πρωί θα κάνουμε μία δοκιμή και θα αποφασίσουμε".

- Κατά πόσο θα παίξει ρόλο η εμπειρία σας;

"Θα είναι μηδενική η επίδραση. Εγώ πρέπει να προετοιμάσω τους παίκτες".

- Κατά πόσο μπορείτε να μεταφέρει την εμπειρία σας στους παίκτες;

"Είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Εκείνοι θα παίξουν, ό,τι έκανα εγώ στο παρελθόν είναι τελείως διαφορετικό. Πρέπει να δω ποια είναι η ψυχολογία τους και τα χαρακτηριστικά τους για τις απαιτήσεις του ματς και βάσει αυτών να προετοιμάσω την ομάδα. Οι ρόλοι είναι διαφορετικοί σε μία ομάδα και δεν χρειάζεται οπωσδήποτε να μεταφέρω την εμπειρία μου σε αυτούς. Εμείς στην Ιταλία έχουμε ένα εξής χαρακτηριστικό. Θεωρούνται νέοι όσοι παίκτες είναι 20-21 ετών, κάτι που δεν ισχύει σε άλλες χώρες και βλέπουμε παιδιά σε αυτή την ηλικία ότι παίζουν Champions League".

- Υπάρχουν διάφορα σενάρια με την ανάγκη ενίσχυσης στην επίθεση. Αισθάνεστε εξασφαλισμένος με αυτά που είπε ο Λεονάρντο ότι θα ενισχυθείτε;

"Οντως θα ενισχυθούμε. Όμως εγώ και το σταφ μου προετοιμάζουμε την ομάδα μας για τα ματς. Οταν σας λέω να απευθύνετε αυτό το ερώτημα στο κλαμπ, αυτό είναι το σωστό γιατί εγώ προετοιμάζω την ομάδα ενόψει των αγώνων που ακολουθούν. Βεβαίως συζητάω με το κλαμπ, αλλά δεν θα μιλήσουμε περαιτέρω για αυτό. Αντιμετωπίσαμε κάποιες δυσκολίες με τραυματισμούς. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε από τον Ιανουάριο, αλλά προτεραιότητά μου είναι να κατεβάσω αύριο την ομάδα μου να παίξω. Έχουμε άλλους πέντε αγώνες στην Serie A εώς τον Γενάρη. Μετά θα δούμε τι θα γίνει".

- Στις προηγούμενες πέντε αναμετρήσεις βρεθήκατε σε κάποια ματς πίσω στο σκορ. Σας ανησυχεί αυτό ενόψει Ολυμπιακού;

"Ο Ολυμπιακός είναι μία δυνατή ομάδα και θα ξεκινήσει δυναμικά. Δεν θα μας προκαλέσει έκπληξη η ορμή του Ολυμπιακού στο ξεκίνημα του ματς. Ο Ολυμπιακός έχει υψηλά ποσοστά κατοχής, το ίδιο έχουμε κι εμείς. Εχει πλεονεκτήματα, αλλά και μειονεκτήματα που πρέπει να εκμεταλλευτούμε. Δεν παίζουμε με μία οποιαδήποτε ιταλική ομάδα, αλλά με μία μεγάλη ομάδα. Δεν θα αμυνόμαστε μόνο, αλλά θα κοιτάξουμε να επιτεθούμε. Θέλω να δω προσωπικότητα και θέληση στο γήπεδο. Αυτά τα ματς μπορούν να μας βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο".

Ο Καστιγιέχο είναι στο επίπεδο που θέλετε;

"Δεν έχω να του πω κάτι άλλο παρά μόνο να του πω να συνεχίσει αυτό που ήδη κάνει. Θέλω να προσθέσει περισσότερη ζωντάνια. Να μην κινείται μόνο όταν έχει την μπάλα στα πόδια. Πρέπει να κινείται και χωρίς την μπάλα. Αυτό θα ήθελα να σχολιάσω. Υπάρχει τεράστια θέληση, έχει μεγάλη ταχύτητα, είναι πρόθυμος και είμαι ικανοποιημένος από την εικόνα του στα αποδυτήρια".

- Είχε δυσαρέσκεια ο Κουτρόνε μετά από κάποιες χαμένες ευκαιρίες.

"Είναι ένας παίκτης που ζει για το γκολ. Ολοι χάνουν γκολ. Απλώς θα πρέπει να καταλάβει πώς ζει ένα παιχνίδι και θα το καταλάβει μέσω της σκληρής δουλειάς".

- Για τους αποκλεισμούς των Νάπολι και Ίντερ από το Champions League τι έχετε να σχολιάσετε;

" Το Europa League θα είναι πιο εντυπωσιακό, αλλά εμείς κοιτάμε μόνο τη δική μας δουλειά. Σίγουρα ως ιταλικό ποδόσφαιρο θα θέλαμε να συνεχίσουν στο Champions League".

- Η Μίλαν έχει πάρει στην Αθήνα δύο Champions League, στην Θεσσαλονίκη ένα Κυπελλούχων παλαιότερα. Πόσο σας κάνει να νιώθετε πιο άνετα όταν έρχεστε στην Ελλάδα; Έχετε μιλήσει καθόλου για αυτό με τους παίκτες σας;

"Οταν ερχόμαστε στην Ελλάδα πάντως συναντάμε δύσκολες στιγμές και η ατμόσφαιρα επηρεάζει. Δεν πρέπει να υποτιμήσουμε τον αντίπαλο και αυτό που θα αντιμετωπίσουμε. Και στο Σαν Σίρο ήταν 50 χιλιάδες άνθρωποι, αλλά ο Ολυμπιακός σκόραρε πρώτος. Ο Ολυμπιακός δεν παίζει μόνο με την καρδιά του, αλλά και με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του. Εχει έμπειρους παίκτες και κάποιοι εξ αυτών έχουν αγωνιστεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η εμπειρία τους μπορεί να είναι και μεγαλύτερη από τους δικούς μας ποδοσφαιριστές".\

Ποιον παίκτη του Ολυμπιακού έχετε ξεχωρίσει; Κι επίσης θα θέλαμε ένα σχόλιο για τον Γιάγια Τουρέ που έλυσε χθες το συμβόλαιό του;

"Αναφορικά με τον Γιάγια είναι κορυφαίος παίκτης. Δεν ξέρω τι ακριβώς συνέβη και λύθηκε η συνεργασία του με το κλαμπ. Ο Γιάγια υπήρξε ένας κορυφαίος παίκτης. Στο Σαν Σίρο ήταν δύσκολο να τον αντιμετωπίσεις. Ο Ολυμπιακός έχει παίκτες μεγάλης ποιότητας, αλλάζει πολλές φορές τον σχηματισμό του. Έχει επιθετικογενείς παίκτες, έχει ποδοσφαιριστές που γυρίζουν την μπάλα όταν χρειαστεί. Το ίδιο συμβαίνει και στα χαφ που μας είχαν βάλει στο Μιλάνο ένα δύσκολο παζλ".

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ