ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Φερέρ: "Ίδιες πιθανότητες Μίλαν, Ολυμπιακός και Μπέτις"

Φερέρ: "Ίδιες πιθανότητες Μίλαν, Ολυμπιακός και Μπέτις"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο πρώην τεχνικός της ΑΕΚ και νυν αντιπρόεδρος της Μπέτιτς, Λορένθο Σέρα Φερέρ, χαρακτήρισε στον Sport24.gr Radio 103,3 ώριμο το παιχνίδι που έκανε ο Ολυμπιακός και ξεκαθάρισε ότι πάντα πίστευε στην εξέλιξη του Σωκράτη Παπασταθόπουλο, τον οποίον ανέδειξε στη Ένωση.

Μαζί με την Μπέτις για το ματς κόντρα στον Ολυμπιακό, στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής του έκτου ομίλου του Europa League, ήλθε στην Ελλάδα κι ένας παλιός μας γνώριμος. Επέστρεψε για την ακρίβεια.

Είναι ο Λορένθο Σέρα Φερέρ, ο οποίος από το 2006 έως το 2008 καθοδήγησε τεχνικά την ΑΕΚ και τώρα είναι αντιπρόεδρος τους "βερδιμπλάνκος". Ο Sport24 Radio 103,3 συνάντησε τον Κανάριο τεχνικό (πλέον παράγοντα) στο "Ελ. Βενιζέλος", κατά την αναχώρηση των Ανδαλουσιάνων για τη Σεβίλλη. Η πρώτη ερώτηση δεν θα μπορούσε να έχει σχέση με την επιστροφή του στη χώρα μας:

"Ξανά στην Ελλάδα. Θα σου πω την αλήθεια, χάρηκα που επέστρεψα στην Ελλάδα. Είναι μια χώρα που με έκανε να νιώσω καλά ως προπονητής κι άνθρωπος. Θυμάμαι πάντα τον ελληνικό λαό ως φιλόξενο. Θέλω επί τη ευκαιρία να ευχαριστήσω την οικογένεια της ΑΕΚ για την ευκαιρία που μου έδωσε να γνωρίσω τόσο κόσμο".

Μπορεί πλέον να είναι διοικητικό στέλεχος, αλλά δεν έχει αποβάλει από μέσα του το "μικρόβιο" του προπονητή. Ολυμπιακός και Μπέτις αναδείχθηκαν ισόπαλες (0-0). Ποια ομάδα, άξιζε κατά τη γνώμη του τη νίκη;

"Η Μπέτις θα μπορούσε να νικήσει, θα μπορούσε και να χάσει. Από άποψη κατοχής της μπάλας κι ελέγχου του ρυθμού, άξιζε να κερδίσει. Έκανε μεστό ματς, αλλά δεν σκόραρε. Κι αυτό είναι σημαντικό. Δεν είναι κακή η ισοπαλία στην έδρα του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός πάντα είχε καλές ομάδες. Και στην δική μου εποχή, αλλά και μετά από τη δική μου εποχή. Είναι μια ομάδα που έχει συνηθίσει να παίζει στο Champions League. Δεν είναι θέμα να πω το όνομα του ποδοσφαιριστή που ξεχώρισα, είναι η συλλογική προσπάθεια. Ακόμη και η αντιμετώπιση του ματς έδειξε ωριμότητα. Άφησε στην Μπέτις την κατοχή, γιατί δεν μπορούσε να την έχει, και προσπάθησε να κυνηγήσει το γκολ στις αντεπιθέσεις.

Υπάρχει σημαντική διαφορά ανάμεσα στο ελληνικό και το ισπανικό ποδόσφαιρο. Δεν μπορούμε να το παραβλέψουμε. Αλλά, από τις επαφές που έχω και τις ειδήσεις που παίρνω από την Ελλάδα βλέπω ότι προσπαθούν οι ελληνικές ομάδες ν' αναπτυχθούν. Σίγουρα, υπάρχει ακόμη δρόμος να διανυθεί".

Η Μίλαν μετά τη νίκη στο Λουξεμβούργο επί της Ντουντελάνζ βρίσκεται στην πρώτη θέση. Μπορούν Μπέτις και Ολυμπιακός ν' αφήσουν εκτός τους "ροσονέρι";

"Νομίζω ότι ο όμιλος είναι ανοικτός. Δεν νίκησε εύκολα. Κάθε ομάδα μπορεί να σου βάλει δύσκολα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Είναι η Μίλαν ένα από τα τρία φαβορί για την πρόκριση και την πρώτη θέση, αλλά όχι το μόνο και κύριο φαβορί. Έχει τις ίδιες πιθανότητες με την Μπέτις και τον Ολυμπιακό".

Έχουν περάσει χρόνια από τη στιγμή που έφυγε από την Ελλάδα. Διατηρεί, άραγε, επαφές από τη θητεία του στον πάγκο των "κιτρινόμαυρων"; Πώς αισθάνεται για το γεγονός ότι πολλοί από τους παίκτες που είχε προόδευσαν και κάποιοι ακολούθησαν κιόλας το επάγγελμα του προπονητή;

"Διατηρώ επαφή με μερικούς πρώην παίκτες μου στην ΑΕΚ. Για παράδειγμα με τον Δέλλα, ο οποίος είναι προπονητής και χάρηκα πολύ γι' αυτήν την εξέλιξη. Έχω όμορφες αναμνήσεις από το πέρασμά μου από την ΑΕΚ, έστω κι αν δεν τελείωσε η θητεία μου όπως θα ήθελα. Αλλά, παίξαμε στην Ευρώπη. Κάναμε νίκες, αν και δεν ήμασταν συνηθισμένοι σε τέτοιες διοργανώσεις. Όπως εκείνη την εποχή, ο Ολυμπιακός κι ο Παναθηναϊκός ήταν τα δύο φαβορί και η ομάδα μου έπρεπε να μπει σφήνα. Οι παίκτες μου δεν είχαν εμπειρία, αλλά είχαν διάθεση.

Τον Σωκράτη πάντα τον πίστευα και θυμάμαι ακόμη και τώρα την απορία των δημοσιογράφων όταν έμαθαν ότι θα χρησιμοποιούσα ένα νέο παιδί. Δεν είναι μόνον ο Παπασταθόπουλος, είναι ο Χέτεμαϊ, ο Πλιάτσικας, ο Κονέ, ο Μόρας μου 'ρχονται ένα-ένα...".

Λίγο πριν επιβιβαστεί στην πτήση για τη Σεβίλλη του ζητήσαμε την άποψή του για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Έχει καλή ή κακή φήμη στην Ισπανία;

"Δεν έχει κακή φήμη. Αλλά, νομίζω ότι οι παράγοντες των ομάδων θα πρέπει να βελτιωθούν σε θέματα οργάνωσης, γιατί με τα social media όλα έχουν αλλάξει. Ακόμη και το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει. Θα πω αυτό που έλεγα κι όταν ήμουν στην Ελλάδα. Θα πρέπει να δώσουν περισσότερη έμφαση σε θέματα ακαδημιών. Η χώρα αυτή έχει πολύ ταλέντο, το οποίο έχει μείνει ανεκμετάλλευτο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ