EUROPA LEAGUE

Φενέρμπαχτσε - Ζενίτ 1-0: Βήμα πρόκρισης στους "16" για την Φενέρ

Fenerbahce players celebrate their goal against Zenit St. Petersburg during the Europa League round of 32 soccer match between Fenerbahce and Zenit, in Istanbul, Tuesday, Feb. 12, 2019. (AP Photo/Lefteris Pitarakis)
Fenerbahce players celebrate their goal against Zenit St. Petersburg during the Europa League round of 32 soccer match between Fenerbahce and Zenit, in Istanbul, Tuesday, Feb. 12, 2019. (AP Photo/Lefteris Pitarakis) AP PHOTO/LEFTERIS PITARAKIS

Η Φενέρμπαχτσε επικράτησε 1-0 της Ζενίτ στο "Σουκρού Σαράτσογλου" και απέκτησε αβαντάζ για την πρόκριση στους "16" του Europa League ενόψει της ρεβάνς στη Ρωσία (VIDEOS).

Μπορεί στο τουρκικό πρωτάθλημα να πραγματοποιεί τη φετινή σεζόν πορεία υποβιβασμού (14η, έναν βαθμό πάνω από την επικίνδυνη ζώνη), ωστόσο στο πρώτο της ευρωπαϊκό ματς μέσα στο 2019 η Φενέρμπαχτσε έδειξε τα δόντια της.

Επιβλήθηκε δίκαια 1-0 της Ζενίτ στην Κωνσταντινούπολη στο πρώτο ματς των δύο ομάδων για τη φάση των "32" του Europa League και κρατώντας ανέπαφη την εστία της πηγαίνει με ένα σημαντικό ατού στην Αγία Πετρούπολη την ερχόμενη εβδομάδα ώστε να διεκδικήσει με αξιώσεις την παρουσία της στις 16 κορυφαίες ομάδες της διοργάνωσης.

Το χρυσό γκολ για τους γηπεδούχους, οι οποίοι κυριάρχησαν πλήρως στο πρώτο ημίχρονο, ήρθε στο 21ο λεπτό: ο Βαλμπουενά εκτέλεσε το κόρνερ, η μπάλα στρώθηκε στον Σλιμανί και από το ύψος της μικρής περιοχής δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0.

Η Ζενίτ, η οποία παρουσιάστηκε επηρεασμένη (αρνητικά) από τη διακοπή του πρωταθλήματός της (έδωσε το τελευταίο της παιχνίδι στις 9 Δεκεμβρίου, θα ξαναπαίξει στις 2 Μαρτίου), είχε πολύ μεγάλη ευκαιρία κόντρα στη ροή του αγώνα να ισοφαρίσει και να αλλάξει τα δεδομένα όμως την πέταξε στον... Βόσπορο.

Ο αρχηγός της Φενέρμπαχτσε ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Ντριούσι και ο (πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ) Μακ ανέλαβε την εκτέλεση, όμως ο γκολκίπερ Τεκίν έπεσε σωστά στην αριστερή του γωνία και αφού απέκρουσε τη μπάλα με το αριστερό χέρι, στη συνέχεια αυτή χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και την μπλόκαρε!

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ζενίτ βελτιώθηκε αισθητά, χωρίς όμως να απειλήσει, με την Φενέρμπαχτσε από την πλευρά της να μην είναι ούτε αυτή επικίνδυνη και να προσπαθεί απλά να διαφυλάξει το υπέρ της 1-0, κάτι που κατάφερε σχετικά εύκολα και έτσι πηγαίνει στη ρεβάνς έχοντας μικρό προβάδισμα για την πρόκριση.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ: Τεκίν, Καντιρίμ, Σαντίκ, Σκρτελ, Ίσλα, Τοπάλ, Ζαΐλσον, Ελμάς (72' Αγιού), Μόουζες (84' Ποτούκ), Βαλμπουενά (92' Νόισταντερ), Σλιμανί

ΖΕΝΙΤ: Λούνεφ, Ανιούκοφ, Ιβάνοβιτς, Ρακίτσκι, Ναμπιούλιν (61' Σμολίκοφ), Ερνάνι, Κρανεβίτερ, Μπάριος, Ντριούσι (74' Αζμούν), Μακ (85' Μαρκίζιο), Ντζούμπα

Photo Credits: AP Photo/Lefteris Pitarakis

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ