EUROPA LEAGUE

Europa League: Στους οκτώ Μπενφίκα και Σλάβια με νίκες στην παράταση

Benfica's Francisco Ferreira, second left, celebrates with teammates after scoring his side's second goal during the Europa League round of 16, second leg, soccer match between Benfica and Dinamo Zagreb at the Luz stadium in Lisbon, Thursday, March 14, 2019. (AP Photo/Armando Franca)
Benfica, AP IMAGES AP IMAGES/AP PHOTO/ARMANDO FRANCA

Στην παράταση οδηγήθηκαν οι αναμετρήσεις της Μπενφίκα με τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ και της Σλάβια Πράγας με τη Σεβίλλη με τους γηπεδούχους να παίρνουν την πρόκριση στις οκτώ καλύτερες ομάδες του Europa League.

Στην κλήρωση της Παρασκευής θα βρεθούν η Μπενφίκα με τη Σλάβια Πράγας με τις δυο ομάδες να παίρνουν την πρόκριση μετά την τριαντάλεπτη παράταση καθώς το σκορ στην κανονική διάρκεια των δυο αγώνων ισοφάρισε το αποτέλεσμα του πρώτου παιχνιδιού.

Η νίκη της Μπενφίκα που απέκλεισε τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ επικρατώντας στην παράταση με 3-0 είναι ευνοϊκή και για την Ελλάδα που παρέμεινε στην 14η θέση στη βαθμολογία της UEFA με τους Κροάτες από τη στιγμή που αποκλείστηκαν να μένουν στην 15η θέση.

Από την άλλη η Σλάβια Πράγας έκανε την έκπληξη νικώντας τη Σεββίλη με 4-3 και μάλιστα με ανατροπή στην παράταση καθώς βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 98' με 3-2.

ΕΠΤΑ ΓΚΟΛ, ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΛΑΒΙΑ

Η ισοπαλία στη Σεβίλλη ανάμεσα στη γηπεδούχο ομάδα και τη Σλάβια Πράγας με 2-2 άφηνε ανοικτή την υπόθεση πρόκριση και στο παιχνίδι στην Τσεχία.

Οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα στο ματς με τον Νγκατζούι μετά από εκτέλεση κόρνερ του Στοχ. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια αλλά στο 31' ο Προμς σημάδεψε το δοκάρι. Η Σεβίλλη κατάφερε να ισοφαρίσει στο 44' ύστερα από πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Μπεν Γεντέρ για να κάνει το 1-1.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους οι γηπεδούχοι πήραν εκ νέου το προβάδισμα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σούτσεκ. Η Σεβίλλη όμως έφερε και πάλι την αναμέτρηση στα ίσια, ισοφαρίζοντας και το σκορ του πρώτου αγώνα. Στο 54' ο Ελ Χανταντί είδε τη μπάλα να στρώνεται μπροστά του και με μονοκόμματο αριστερό σουτ νίκησε τον Κολάρ για το 2-2. Μέχρι το τέλος του 90λεπτου το 2-2 παρέμεινε με το παιχνίδι να πηγαίνει στην παράταση.

Εκεί η Σεβίλλη ήταν αυτή που κατάφερε να πάρει το προβάδισμα με 3-2 με τον Βάσκες. Οι γηπεδούχοι παρά το γεγονός ότι ήθελαν πλέον δυο γκολ για την πρόκριση δεν το έβαλαν κάτω και στο 102' ισοφάρισαν σε 3-3 με τον Βαν Μπούρεν.

Οι Τσέχοι συνέχισαν να πιέζουν και έφτασαν στην ολική ανατροπή στο 119 σε μια φάση διαρκείας ο Τραορέ έκανε το σουτ με τον Κιέρ να μην μπορεί να διώξει πάνω στη γραμμή και να κάνει το 4-3 για την ομάδα του και να δίνει μια επική πρόκριση στη Σλάβια Πράγας.

ΣΛΑΒΙΑ ΠΡΑΓΑΣ: Κολάρ, Κουντέλα, Νγκατζούι, Ντέλι, Μπορίλ, Σούτσεκ, Κραλ (105' Φρίντριχ), Μάσοπουστ (92' Ζμρχάλ), Τραορέ, Στοχ (93' Βαν Μπούρεν), Σκόντα (77' Ολαγίνκα).

ΣΕΒΙΛΛΗ: Βάτσλικ, Γκόμεζ, Κιέρ, Καρίτσο, Προμς, Νάβας, Μπανέγκα, Μέσα (74' Γκονάλονς), Σαράμπια (80' Αντρέ Σίλβα), Ελ Χανταντί (90' Μουνίρ), Μπεν Γεντέρ (104' Ρογκ).

ΜΕ ΓΚΟΛΑΡΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ Η ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΕΤΩΝ

Στο παιχνίδι της Πορτογαλάις η Μπενφίκα έψαχνε δυο γκολ για να μπορέσει να πάρει απευθείας την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League.

Στη διάρκεια της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι, έψαξαν το γκολ από την αρχή, αλλά δεν μπορούσε να εκμεταλλευτούν την υπεροχή τους με αποτέλεσμα το πρώτο ημίχρονο να λήγει ισόπαλο χωρίς τέρματα.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους η Μπενφίκα έκανε δυο αλλαγές καθώς κυνηγούσε δυο τέρματα για να πάρει την πρόκριση. Ένας εξ αυτών, ο Ζόνας, στο 72΄έδωσε το προβάδισμα στους "αετούς" με γκολ που πέτυχε στο 72'.

Παρά την προσπάθεια τους οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να πετύχουν και δεύτερο γκολ μέχρι τη λήξη του 90λεπτου με την αναμέτρηση να οδηγείται στην 30λεπτη παράταση.

Εκεί η Μπενφίκα έδειξε τα... δόντια της. Αρχικά ο Φέρο στο 94' με ένα πανέμορφο σουτ με το δεξί έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Λιβάκοβιτς.

Η Ντινάμο έμεινε με παίκτη λιγότερο στο 104' όταν αποβλήθηκε ο Στογιάνοβιτς με δεύτερη κίτρινη κάρτα και αυτό έκανε το έργο της Μπενφίκα ακόμα πιο εύκολο.

Οι γηπεδούχοι μάλιστα έφτασαν και σε τρίτο γκολ και μάλιστα... γκολάρα στο 105' όταν ο Γκριμάλδο είδε τη μπάλα να του στρώνεται στο αριστερό και με απίστευτο σουτ έστειλε τη μπάλα στο αριστερό γάμα του Λιβάκοβιτς.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Βλαχοδήμος, Αλμέιντα, Ντίας, Φέρο, Ριμπέιρο (46' Γκριμάλδο), Πίτσι (119' Γκέντσον Φερνάντες), Φέισα, Γκάμπριελ, Ζίβκοβιτς (46' Ζόνας), Ζότα (62' Ζοάο Φέλιξ), Σίλβα.

ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ: Λιβάκοβιτς, Ρχμάνι, Ντιλαβέρ, Θέφιλ - Κάθεριν, Στογιάνοβιτς, Όλμο, Μόρο, Γκόγιακ (Ατιεμέν), Όρσιτς (109' Πέριτς), Πέτκοβιτς (86' Γκαβράνοβιτς), Καντζιόρ (75' Σιτούμ).

Θυμηθείτε το LIVE των αναμετρήσεων:

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ