EUROPA LEAGUE

Europa League: Στους 16 Ρόμα και Γουλβς, αποκλεισμός για ΑΠΟΕΛ

Wolverhampton Wanderers' Patrick Cutrone celebrates his goal against Espanyol during the Europa League round of 32 second leg soccer match between RCD Espanyol and Wolverhampton Wanderers at the RCDE stadium in Barcelona, Spain, Thursday, Feb. 27, 2020. (AP Photo/Joan Monfort)
Wolverhampton Wanderers' Patrick Cutrone celebrates his goal against Espanyol during the Europa League round of 32 second leg soccer match between RCD Espanyol and Wolverhampton Wanderers at the RCDE stadium in Barcelona, Spain, Thursday, Feb. 27, 2020. (AP Photo/Joan Monfort) AP

Οι Ρόμα και Γουλβς προκρίθηκαν στους 16 του Europa League με τον Ντανιέλ Ποντένσε να έχει ασίστ για τους λύκους. Αποκλεισμός με ήττα στη Βασιλεία για ΑΠΟΕΛ. Πήραν το εισιτήριο με εκτός έδρας νίκες Βόλφσμπουργκ και Λεβερκούζεν, εντυπωσιάζει η ΛΑΣΚ.

Ο ΑΠΟΕΛ είχε τεθεί ουσιαστικά εκτός διεκδίκησης της πρόκρισης στους 16 του Europa League από τη Λευκωσία, όταν και συνετρίβη με 0-3 από τη Βασιλεία. Επί ελβετικού εδάφους γράφτηκε και τυπικά ο επίλογος για την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη.

Το πέναλτι του Φάμπιαν Φράι στο 38ο λεπτό έκρινε το ματς στο Ζανκτ-Γιίακομπ Παρκ και οι Ελβετοί συνεχίζουν να έχουν εκπρόσωπο στην Ευρώπη, απειλώντας μάλιστα να ρίξουν την Ελλάδα από τη 17η στη 18η θέση της ειδικής βαθμολογίας. Οι γαλαζοκίτρινοι είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν, αλλά ο Τομάς ντε Βινσέντι αστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι.

Η Ρόμα είχε νικήσει 1-0 στο Ολίμπικο τη Γάνδη, οι Βέλγοι ωστόσο έβαλαν δύσκολα στους τζαλορόσι. Άνοιξαν το σκορ με το παιδί-θαύμα τους, Τζόναθαν Ντέιβιντ και βρήκαν σκορ... παράτασης. Ο Τζάστιν Κλάιφερτ, ωστόσο, εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Μχιταριάν και σκόραρε στο 29ο λεπτό, ισοφάρισε, διώχνοντας τα φαντάσματα και χαρίζοντας την πρόκριση στην ομάδα της Αιώνιας Πόλης.

Ο Χόναταν Καλέρι τρόμαξε με το χατ-τρικ τη Γουλβς, αλλά οι λύκοι δεν ήταν δυνατόν να μείνουν εκτός καθώς είχαν νικήσει 4-0 στο πρώτο ματς. Ο Αργεντινός πέτυχε και τα τρία γκολ της Εσπανιόλ, η αγγλική ομάδα βρήκε όμως δυο γκολ στη Βαρκελώνη με τον Ντανιέλ Ποντένσε να δίνει ασίστ στο δεύτερο γκολ.

Η ΛΑΣΚ Λιντς συνεχίζει την απίστευτη πορεία της. Είχε πάρει το ελαφρύ προβάδισμα από την Ολλανδία και σφράγισε την πρόκριση επί της Άλκμααρ στην Αυστρία. Πρωταγωνιστής για την ομάδα του πρώην προπονητή του Απόλλωνα Σμύρνης, Βαλεριάν Ισμαέλ, ο Μάρκο Ράγκουτς ο οποίος πέτυχε και τα δυο γκολ.

Πάρτι για τη Βόλφσμπουργκ στο Μάλμε. Οι λύκοι άνοιξαν το σκορ στο 42' με τον Μπρέκαλο και μέσα σε τέσσερα λεπτά τελείωσαν το ματς και την πρόκριση. Με τους Γκέρχαρτ και Ζοάο Βίκτορ πήραν τη νίκη με 3-0 και το εισιτήριο για τους 16.

Η Λεβερκούζεν άλωσε το Ντραγκάο. Οι ασπιρίνες έκαναν πάρτι στο Οπόρτο και έφυγαν με τη νίκη (1-3) χάρη στα γκολ των Αλάριο, Ντεμίρμπαϊ και Χάβερτς.

Ένα μεγάλο παιχνίδι έγινε στην Κωνσταντινούπολη ανάμεσα στην Μπασάκσεχιρ και την Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Η τουρκική ομάδα έκανε το 1-0 με την Σκρτελ στο 31ο λεπτό, ενώ στο 45ο λεπτό ο Αλέξιτς έδωσε προβάδισμα πρόκρισης στην "Μπασάκ".

Ωστόσο, στο 68ο λεπτό οι Πορτογάλοι με τον Λουτσιάνο Βιέτο μείωσε σε 2-1 βάζοντας "φωτιά" στο παιχνίδι. Ενώ τα λεπτά κυλούσαν και η Σπόρτινγκ κρατούσε το "εισιτήριο" της πρόκρισης για τους "16", ο Βίστσα στο 90+1' σημείωσε το 3-1 στέλνοντας το ματς στην παράταση. Εκεί, χρειάστηκε να φτάσουμε έως το 119', ώστε ο Βίστσα να πετύχει το δεύτερο του τέρμα δίνοντας την πρόκριση στην Μπασάκσεχιρ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ [ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΜΑΤΣ]

Βασιλεία - ΑΠΟΕΛ [3-0] 1-0 (38' πεν. Φράι)

Γάνδη - Ρόμα [0-1] 1-1 (25' Ντέβιντ / 29' Κλάιφερτ)

Εσπανιόλ - Γουλβς [4-0] 3-2 (16', 57' πεν., 90+1' Καλέρι / 22' Τραορέ, 79' Ντόχερτι)

ΛΑΣΚ Λιντς - Άλκμααρ [1-1] 2-0 (44' πεν., 50' Ράγκουτς)

Μάλμε - Βόλφσμπουργκ [1-2] 0-3 (43' Μπρέκαλο, 65' Γκέρχαρτ, 69' Ζοάο Βίκτορ)

Μπασακσεχίρ - Σπόρτινγκ [1-3] 4-1 (31' Σκρτελ, 45' Άλεκσιτς, 90+2', 119' Βίστσα / 68' Βιέτο)

Πόρτο - Λεβερκούζεν [1-2] 1-3 (65' Μαρεγκά / 10' Αλάριο, 50' Ντεμίρμπαϊ, 58' Χάβερτς)

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ