EUROPA LEAGUE

Europa League: Στο Final 8 η Σεβίλλη

Ο Γιουσέφ Εν Νεσίρι πανηγυρίζει γκολ με τη Σεβίλλη
Ο Γιουσέφ Εν Νεσίρι πανηγυρίζει γκολ με τη Σεβίλλη WOLFGANG RATTAY/POOL PHOTO VIA AP

Η Σεβίλλη νίκησε με χαρακτηριστική ευκολία 2-0 τη Ρόμα στο μονό αγώνα του Ντούισμπουργκ για τους 16 του Europa League, προκρίθηκε στο Final 8 και περιμένει στα προημιτελικά τον νικητή του ζευγαριού ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Γουλβς. Τυπική διαδικασία για Λεβερκούζεν, διασταυρώνεται με Ίντερ.

Η Σεβίλλη αναμετρήθηκε με τη Ρόμα στο Ντούισμπουργκ σε μονό αγώνα των 16 του Europa League - το πρώτο ματς δεν διεξήχθη λόγω κορονοϊού - ήταν μια ταχύτητα πάνω από την αντίπαλό της και τη νίκησε 2-0, εξασφαλίζοντας την πρόκριση στο Final 8 της διοργάνωσης και περιμένοντας στα προημιτελικά τον νικητή του ζευγαριού ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Γουλβς.

Οι Ανδαλουσιάνοι ήταν σαφώς ανώτεροι από τους Ρωμαίους και δεν απειλήθηκαν παρά μόνο σε δύο περιπτώσεις (με τις προσπάθειες των Μχιταριάν και Τζέκο). Το σκορ για τους νερβιονένσες άνοιξε ο Σέρχιο Ρεγκιλόν - με τον Πάου Λόπεθ να φέρει μεγάλη ευθύνη - στο 22ο λεπτό, ενώ το 2-0 έκανε ο Γιουσέφ Ελ Νεσίρι στο 44ο μετά από εξαιρετική προσπάθεια του Λούκας Οκάμπος.

ΣΕΒΙΛΛΗ (Τζούλεν Λοπετέγκι): Μπόνο, Νάβας, Κουντέ, Ντιέγκο Κάρλος, Ρεγκιλόν, Φερνάντο, Μπανέγα, Χορδάν, Οκάμπος (90+6' Βάσκες), Ελ Νεσίρι (90+3' Ντε Γιονγκ), Σούσο (67' Μουνίρ).

ΡΟΜΑ (Πάουλο Φονσέκα): Πάου Λόπεθ, Πέρες, Μαντσίνι, Ιμπάνιες, Κολάροβ (78' Βιγιάρ), Σπινατσόλα, Κριστάντε, Ντιαβαρά (57' Πέρεθ), Τζανιόλο (57' Πελεγκρίνι), Μχιταριάν, Τζέκο.

Η Λεβερκούζεν είχε σε μεγάλο βαθμό εξασφαλίσει την πρόκριση από τη Γλασκώβη, καθώς είχε νικήσει 3-1 τη Ρέιντζερς στο πρώτο ματς πριν ανασταλεί κάθε αγωνιστική δραστηριότητα λόγω κορονοϊού. Η ρεβάνς ήταν τυπική διαδικασία όπως αποδείχθηκε καθώς οι παίκτες του Στίβεν Τζέραρντ δεν απείλησαν τον Χραντέτσκι.

Οι ασπιρίνες έβγαλαν την αγγαρεία και πήραν τη νίκη. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Ντιαμπί στο 51ο λεπτό. Η Λεβερκούζεν πήρε το εισιτήριο για το Final 8 και τίθεται στα προημιτελικά αντίπαλη με την Ίντερ.

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ (Πετερ Μπος): Χραντέτσκι, Λαρς Μπέντερ (68' Ντράγκοβιτς), Ταπσόμπα, Σβεν Μπέντερ (77' Ταχ), Σίνγκραβεν, Αράνγκις, Παλάσιος (87' Στανίλεβιτς), Βιρτς (68' Μπάουγκαρτλίνγκερ), Χάβερτς, Ντιαμπί (68' Μπέιλι), Φόλαντ.

ΡΕΪΝΤΖΕΡΣ (Στίβεν Τζέραρντ): ΜακΓκρέγκορ, Ταβερνιέ (77' Πάτερσον), Γκόλντσον, Χελάντερ, Μπάρισιτς, Αρίμπο, Τζακ, Μπάρκερ (60' Χάτζι), Ντέιβις (66' Αρφιλντ), Κεντ (66' Τζόουνς), Μορέλος (77' Στιούαρτ).

ΟΙ ΡΕΒΑΝΣ ΤΩΝ 16:

Τετάρτη 5 Αυγούστου

Κοπεγχάγη - Μπασακσεχίρ 3-0 [0-1] (4', 52' πεν. Βιντ, 62' Φαλκ)

Σαχτάρ - Βόλφσμπουργκ 3-0 [2-1] (89', 90+3' Ζούνιορ Μοράες, 90+1' Σόλομον)

Ίντερ - Χετάφε 2-0 (33' Λουκακού, 83' Έρικσεν) [μονός αγώνας]

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - ΛΑΣΚ Λιντς 2-1 (57' Λίνγκαρντ, 88' Μαρσιάλ / 55' Βίσινγκερ) [5-0]

Πέμπτη 6 Αυγούστου

Λεβερκούζεν - Ρέιντζερς 1-0 (51' Ντιαμπί) [3-1]

Σεβίλλη - Ρόμα 2-0 (22' Ρεγκιλόν, 44' Ελ Νεσίρι) [μονός αγώνας]

Βασιλεία - Άιντραχτ (22:00) [3-0]

Γουλβς - Ολυμπιακός (22:00) [1-1]

*Σε [] το σκορ του πρώτου αγώνα

Υπενθυμίζουμε ότι το Final 8 του Europa League θα διεξαχθεί από τις 10 έως τις 21 Αυγούστου σε τέσσερις πόλεις της Γερμανίας (Κολωνία, Ντούισμπουργκ, Ντίσελντορφ και Γκέλσενκιρχεν).

ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΩΝ:

1. Σαχτάρ - Βασιλεία ή Άιντραχτ

2. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Κοπεγχάγη

3.Ίντερ -Λεβερκούζεν

4. Γουλβς ή Ολυμπιακός - Σεβίλλη

ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΤΩΝ ΗΜΙΤΕΛΙΚΩΝ:

Νικητής 4 - Νικητής 2

Νικητής 3 - Νικητής 1

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ