EUROPA LEAGUE

Εuropa League: Στο δρόμο της ΑΕΚ η Τράμπζονσπορ, υπέταξε την Σπάρτα Πράγας

Εuropa League: Στο δρόμο της ΑΕΚ η Τράμπζονσπορ, υπέταξε την Σπάρτα Πράγας

H Τράμπζνοσπορ επιβλήθηκε 2-1 της Σπαρτα Πράγας και πήρε την πρόκριση για τα playoffs του Europa League, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ με φόντο τους ομίλους της διοργάνωσης.

Η ΑΕΚ ξεπέρασε το εμπόδιο της Κραϊόβα μετά και το 1-1 που έφερε με τους Πολωνούς στο άδειο λόγω τιμωρίας ΟΑΚΑ (3-1 το συνολικό σκορ στις δύο αναμετρήσεις) και πλέον καλείται να ξεπεράσει το τελευταίο της εμπόδιο πριν τους ομίλους του Europa League που θα είναι η Τράμπζονοσπορ.

Και αυτό γιατί λίγη ώρα πριν το φινάλε του αγώνα της Ένωσης, η ομάδα της Τραπεζούντας έριξε στο καναβάτσο την Σπάρτα Πράγας επικρατώντας με 2-1 στην Τουρκία και σε συνδυασμό με το 2-2 του πρώτου αγώνα στην Τσεχία πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Οι Τούρκοι μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση και πήραν προβάδισμα μόλις στο 11' με σκόρερ τον Σέρλοθ (ασίστ ο Χοσέ Σα), με την Σπάρτα να φέρνει το ματς στα ίσα στο 78' με τον Χλόζεκ αλλά να μένει με 10 παίκτες στο 88' λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Πλάβσιτς.

Τα τελευταία λεπτά βρήκαν την τουρκική ομάδα όχι μόνο να κρατάει το 1-1 που της χάριζε την πρόκριση αλλά να παίρνει και τη νίκη στις καθυστερήσεις, με τον Νουακέμε να μην βρίσκει δίχτυα στο 97' από το σημείο του πέναλτι αλλά αυτό να το κάνει ο Νόβακ στην εξέλικη της φάσης.

Πλέον, ΑΕΚ και Τράμπζπονσπορ αρχίζουν την προετοιμασία τους για τα δύο τους ραντεβού στα playoffs του Europa League, με το πρώτο να είναι προγραμματισμένο για τις 22 Αυγούστου στην Ελλάδα και το δεύτερο στις 29 του ίδιου μήνα στη γειτονική χώρα.

Η σύνθεση της Τράμπζονσπορ: Τσακίρ, Νόβακ, Ζοάο Περέιρα, Τουρκμέν, Χοσεΐνι, Πάρμακ (84’ Ερντογκάν), Σόσα, Νουακέμε, Ομούρ (90+9 Σάρι), Εκουμπάν, Σέρλοθ (79’ Όμπι Μίκελ)

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ