EUROPA LEAGUE

Europa League: Πρόκριση για Σεβίλλη, Βασιλεία, Σέλτικ, ανατροπή στο 88' ο ΑΠΟΕΛ

Sevilla's Bryan Gil, center, is tackled by APOEL's Lucas Souza during the Europa League group A soccer match between Sevilla and APOEL Nicosia at the Estadio Ramon Sanchez-Pizjuan stadium in Seville, Spain, Thursday, Oct. 3, 2019. (AP Photo/Miguel Morenatti)
Sevilla's Bryan Gil, center, is tackled by APOEL's Lucas Souza during the Europa League group A soccer match between Sevilla and APOEL Nicosia at the Estadio Ramon Sanchez-Pizjuan stadium in Seville, Spain, Thursday, Oct. 3, 2019. (AP Photo/Miguel Morenatti) AP

Οι Σεβίλλη, Βασιλεία και Σέλτικ εξασφάλισαν με τις νίκες τους την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση (32) του Europa League. Ζωντανό με ανατροπή στο 88' ο ΑΠΟΕΛ, συντριβή για Αϊντχόφεν στο Λιντς.

Η Σεβίλλη επισκέφτηκε το Λουξεμβούργο και δεν είχε την πρόβλημα να φύγει με άνετη νίκη από το Ζοζί Μπαρτέλ. Οι νεβριονένσες συνέτριψαν με 5-2 την Ντουντελάνζ, έφθασαν στην τέταρτη νίκη τους στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές της φάσης των ομίλων του Europa League και εξασφάλισαν την πρόκριση στους 32 της διοργάνωσης.

Πρωταγωνιστής για την ομάδα της Ανδαλουσίας ο Μουνίρ Ελ Ανταντί, ο οποίος πέτυχε χατ-τρικ. Δυο γκολ σημείωσε ο Ντάμπουρ, ενώ τα δυο αντίστοιχα του Σινάνι μείωσαν στο τελικό 2-5 για τους Λουξεμβούργιους.

Το ΑΠΟΕΛ φιλοξένησε στο ΓΣΠ την Καραμπάχ και βρέθηκε πίσω στο σκορ δέκα λεπτά μετά από την έναρξη του ματς στη Λευκωσία από το γκολ του Μεντβέντεβ. Ο Λούκας μετά από ασίστ του Ούρος Μάτιτς ισοφάρισε σε 1-1 στο 59' για τους γαλαζοκίτρινους, οι οποίοι έφθασαν στην ανατροπή και τη νίκη (2-1) με γκολ του Ιωάννου στο 88ο λεπτό

Η ομάδα της Κύπρου έπιασε την Καραμπάχ στη δεύτερη θέση με τέσσερις βαθμούς (αμφότερες), ενώ τρεις έχει η Ντουντελάνζ. Η ομάδα από το Λουξεμβούργο διατηρεί κι αυτή ελπίδες για την πρόκριση.

Η 4Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ 1ΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

ΑΠΟΕΛ - Καραμπάχ 2-1 (59' Λούκας, 88' Ιωάννου / 10' Μεντβέντεβ)

Ντουντελάνζ - Σεβίλλη 2-5 (69' Σινάνι, 80'/ 17', 36' Ντάμπουρ, 27', 33', 67' Μουνίρ)

Η Κοπεγχάγη υποδέχθηκε την Ντινάμο Κιέβου στο Τέλια Πάρκαν με τους Ζέκα και Πιέρο Σωτηρίου να βρίσκονται στο αρχικό σχήμα της ομάδας της δανέζικης πρωτεύουσας. Ο Στάγε άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους μόλις τέσσερα λεπτά μετά από την έναρξη του ματς.

Ο Τσιχανκόβ εκτέλεσε το πέναλτι στο 15ο λεπτό, ο Γιόνσον όμως απέκρουσε. Η ομάδα του Κιέβου, ωστόσο, έφθασε στην ισοφάριση από ασίστ του Τσιχανκόβ και γκολ του Βέρμπιτς στο 70ό λεπτό. Οι δυο ομάδες παραμένουν στην πρώτη θέση με έξι βαθμούς.

Δεν μπόρεσε αυτό να το εκμεταλλευτεί η Μάλμε, η οποία έμεινε στο 0-0 στο Λουγκάνο. Ο Τρίστασον, ο Μολίνς και η παρέα του έμειναν στο μηδέν στην Ελβετία και στην τρίτη θέση, πετώντας στον κάλαθο των αχρήστων το δώρο από την Κοπεγχάγη.

Η 4Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ 2ΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

Κοπεγχάγη - Ντινάμο Κιέβου 1-1 (4' Στάγε / 70' Βέρμπιτς)

Λουγκάνο - Μάλμε 0-0

Η Βασιλεία φιλοξένησε στον Ζανκτ Γιάκομπ Παρκ τη Χετάφε. Οι Ελβετοί άνοιξαν το σκορ με τον Αρτούρ στο όγδοο λεπτό, αλλά ο Μάτα ισοφάρισε με εκτέλεση πέναλτι στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου. Ο Φράι στο 60ό λεπτό έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στη Βασιλεία και τη νίκη όπως έμελλε ν' αποδειχθεί.

Η ομάδα της Μαδρίτης σωστά διαμαρτύρεται για γκολ του Άνχελ, το οποίο λανθασμένα ακυρώθηκε με οφσάιντ. Η Βασιλεία, έτσι, βρίσκεται στην πρώτη θέση και μαθηματικά στην επόμενη φάση. Τη Χετάφε έπιασε στη δεύτερη θέση η Κράσνονταρ, η οποία υποδέχθηκε την Τράμπζονσπορ και τη νίκησε με 3-1.

Ο Μάρκους Μπεργκ έμεινε στον πάγκο για τους Ρώσους, αλλά έκαναν τη δουλειά ο Ασάν (με αυτογκόλ) και ο Μανουέλ Φερνάντες. Το μόνο που κατάφερε η ομάδα της Τραπεζούντας ήταν να διαμορφώσει το τελικό σκορ (3-1) με γκολ του Νουακαέμε στο τέταρτο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου.

Η 4Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ 3ΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

Βασιλεία - Χετάφε 2-1 (8' Αρτούρ, 60' Φράι / 45' πεν. Μάτα)

Κρασνοντάρ - Τράμπζονσπορ 3-1 (27' αυτ. Ασάν, 35' Μανουέλ Φερνάντες, 90+3' Ιγκνατίεβ / 90+4' Νουακαέμε)

Τρομερή ΛΑΣΚ στο Λιντς συνέτριψε με 4-1 την Αϊντχόφεν. Οι Αυστριακοί με τον πρώην προπονητή του Απόλλωνα Σμύρνης, Βαλεριάν Ισμαέλ, στον πάγκο βρέθηκαν πίσω στο σκορ από εκτέλεση πέναλτι του Σβάαμπ πέντε λεπτά μετά από την έναρξη του ματς.

Οι Ολλανδοί με τον Κώστα Μήτρογλου να μένει στον πάγκο δέχθηκαν απίστευτη ανατροπή. Με τον Ρανφτλ στο 56', τον Φρίζερ στο 60' και δυο γκολ του Κλάους στο 78' και το 82' έπιασαν την PSV στη δεύτερη θέση και τους 7 βαθμούς, έχοντας το πάνω χέρι στην ισοβαθμία.

Η Σπόρτινγκ δεν αντιμετώπισε πρόβλημα στο Τρόντχαϊμ. Τα λιοντάρια του Σίλας πέρασαν χάρη στα γκολ των Κόατες και Μπρούνο Φερνάντες από την έδρα της Ρόσενμποργκ και βρίσκονται στην κορυφή του ομίλου.

Η 4Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ 4ΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

ΛΑΣΚ Λιντς - Αϊντφόφεν 4-1 (56' Ρανφτλ, 60' Φρίζερ, 78', 82' Κλάους / 5' πεν. Σβάαμπ)

Ρόσενμποργκ - Σπόρτινγκ 0-2 (16' Κόατες, 38' Μπρούνο Φερνάντες)

Απίστευτη νίκη για τη Σέλτικ στο Ολίμπικο επί της Λάτσιο και πρόκριση στους 32 του Europa League! Οι Ρωμαίοι άνοιξαν το σκορ με τον Τσίρο Ιμόμπιλε στο έβδομο μόλις λεπτό. Η ομάδα της Γλασκώβης, ωστόσο, βρήκε το δρόμο για την ισοφάριση με γκολ του Φόρεστ στο 38'.

Κι όμως έφθασε στην ανατροπή και τη νίκη! Με τον Εντσάμ στο πέμπτο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου. Η Σέλτικ έτσι εξασφάλισε την πρόκριση κι αυτό γιατί η Κλουζ νίκησε 1-0 τη Ρεν. Οι Ρουμάνοι πανηγύρισαν το τρίποντο με γκολ του Ροντόν στο 87ο λεπτό - αντίκρισε κόκκινη κι αποβλήθηκε μετά από τρία λεπτά - και κατά πάσα πιθανότητα θ' ακολουθήσουν τους Σκωτσέζους στην επόμενη φάση.

Η 4Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ 5ΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

Λάτσιο - Σέλτικ 1-2 (7' Ιμόμπιλε / 38' Φόρεστ, 90+5' Εντσάμ)

Κλουζ - Ρεν 1-0 (87' Ροντόν)

Η Σταντάρ υποδέχθηκε στη Λιέγη την Άιντραχτ. Τι κι αν η ομάδα της Φρανκφούρτης προερχόταν από την πεντάρα επί της Μπάγερν, στο Βέλγιο οι ρουζ έδειξαν τη δύναμή τους κι έπιασαν τους αετούς στη δεύτερη θέση.

Ο Βανόιντσεν άνοιξε το σκορ στο 56' για τους Βέλγους, ο Κόστιτς ισοφάρισε στο 65' για τους Γερμανούς, ενώ ο Λεστιέν στο 90+4' διαμόρφωσε το τελικό σκορ της νίκης.

Η 4Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ 6ΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

Γκιμαράες - Άρσεναλ 1-1 (90+1' Ντουάρτε / 81' Μουστάφι)

Σταντάρ - Άιντραχτ 2-1 (56' Βανόιντσεν, 90+4' Λεστιέν / 65' Κόστιτς)

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ