EUROPA LEAGUE

Europa League: Οι επτά κλειδωμένοι αντίπαλοι του Ολυμπιακού

CHAMPIONS LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Οι επτά πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού στους 32 του Europa League έχουν μέσα Ίντερ, Άγιαξ, Σεβίλλη και Μπενφίκα. Δείτε ποιες ομάδες μπορούν να βρεθούν στο δρόμο των ερυθρόλευκων στην κλήρωση της Νιόν (16/12).

O Ολυμπιακός σφυροκόπησε με 27 τελικές τον Ερυθρό Αστέρα που έχασε πέναλτι, μέχρι να φτάσει στην δίκαιη και πανάξια πρόκριση (1-0) στους 32 του Europa League από τα 11 βήματα με τον Μαροκινό εκτελεστή, Γιουσέφ Ελ Αραμπί.

Οι ερυθρόλευκοι θα βρίσκονται στο γκρουπ των "αδυνάτων" στην κλήρωση της Νιόν. Συγκεκριμένα από τις οκτώ ομάδες που κατέλαβαν την τρίτη θέση των αντίστοιχων ομίλων του Champions League και βρίσκονται στους 32 του Europa League οι τέσσερις πρώτες βάσει των κριτηρίων (βαθμολογίας, διαφοράς γκολ, καλύτερη επίθεσης, καλύτερης εκτός έδρας επίθεσης, νικών, εκτός έδρας νικών) πηγαίνουν στους ισχυρούς.

Αυτές είναι ο Άγιαξ, η Ζάλτσμπουργκ, η Ίντερ και η Μπενφίκα. Ο Ολυμπιακός και οι Λεβερκούζεν, Σαχτάρ, Μπριζ πηγαίνουν στο γκρουπ των αδυνάτων.

Στο γκρουπ των ισχυρών βρίσκονται οι ομάδες που καταλαμβάνουν την πρώτη θέση των δώδεκα ομίλων του Europa League. Την κορυφή έχουν κλειδώσει ήδη οι Σεβίλλη, Σέλτικ και Εσπανιόλ. Ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να κληρωθεί με τον ΑΠΟΕΛ, το οποίο θα βρίσκεται στους "αδύνατους" καθώς σίγουρα θα είναι δεύτερος στον όμιλο.

Φυσικά το παζλ θα είναι πλήρως σχηματισμένο το βράδυ της Πέμπτης (12/12) με την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων του Europa League. Αναλυτικά όπως έχουν τα γκρουπ μέχρι τώρα:

ΙΣΧΥΡΟΙ (12 ΠΡΩΤΟΙ ΟΜΙΛΩΝ EUROPA + 4 ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΡΙΤΕΣ CHAMPIONS LEAGUE)

Σεβίλλη

Σέλτικ

Εσπανιόλ

Άγιαξ

Ζάλτσμπουργκ

Ίντερ

Μπενφίκα

και άλλες εννιά ομάδες....

ΑΔΥΝΑΤΟΙ (12 ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΟΜΙΛΩΝ EUROPA + 4 ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΣΕΣ ΤΡΙΤΕΣ CHAMPIONS LEAGUE)

Ολυμπιακός

ΑΠΟΕΛ

Λεβερκούζεν

Σαχτάρ

Μπριζ

και άλλες 11 ομάδες...

*έχουν προκριθεί ήδη, αλλά δεν έχουν κατανεμηθεί οι Βασιλεία, Σπόρτινγκ, ΛΑΣΚ Λιντς, Γάνδη, Βόλφσμπουργκ, Μπράγκα, Γουλβς, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ